Re: Omega Seamaster 600 Black
Doslo mi nesto da danas stavim na ruku sat koji sam dobio od oca za svoj 18-ti rodjendan.Nisam ga nosio bar 10godina iako sam bar jednom u dva meseca isao u banku da navijam satove navijace iz kolekcije. Ovo je licni dar mom ocu od predsednika Tita kao jednom od najboljih strelaca reprezentacije bivse SFRJ i zasluznom sportisti Jugoslavije..Ovaj je dobio 1959god,a ima jos jedan iz 1957. Rec je o IWC - cal 89, koji je od 18kt zlata,bas sve osim cifera. Obecao sam mnogim prijateljima kolekcionarima da cu ga slikati prvom prilikom,kada ga uzmem iz bancinog sefa,jer je zabranjeno unositi foto aparate u sef. Sa zadovoljstvom odrzavam obecanje i ponosno ga nosim na ruci sledecih nedelju dana.Od jutros u 10h do malopre radio je sto bi rekli bas bukvalno u sekundu,Poslednje ciscenje je obavljeno 2004god,pre odlaganja u sef.Cudno ,ali istinito. Inace ,posedujem sliku gde Miroslav Stojanovic Mika-strelac (moj otac) ,prima poklon od general-puk. Jovanica , licnog izaslanika Titovog ,koja je izasla u sportskim novinama daleke 1959god i taj isecak stoji u jednom od 3 albuma ,gde je otac lepio isecke iz svih svetskih novina iz zemalja gde je sa reprezentacijom osvajao svetska,evropska,olimpijade i ostala prvenstva ,jer je Jugoslavija od 1955-1980g ,bila bas velesila u streljastvu. Tako da zelim da ovu radost, posle duzeg vremena nenosenja ovog rariteta,podelim sa dragim clanovima ovog postovanog foruma.Evo i slika,doduse slikanih kod prijatelja ,i to ne mojim aparatom,pa je ispao uzasno,inace uzivo je mnogo lepsi.Ja pamtim ovaj sat u istom preslikanom stanju dok ga je on nosio,i cifer je bio totalno isti,ni danas sajdzije ne mogu potvrditi da je ovo neka patina,vec misle da je sifer u originalu radjen prskan. ja ga pamtim istog pre 42god,a sada imam 48.UZIVAJTE ,LJUBITELJI starih i vrednih satova sa lepom pricom i sretnim krajem jer je sat u pravim rukama....mojim, i to zasluzeno sa puno ponosa.Voleo bi da je otac ziv i da moze procitati ovaj tekst,pisan s puno ljubavi i postovanja i srcem punim ponosa..!!:adore: