Re: Miyota 8215 vs ETA 2824
Ja sam na kratko imao onaj Citizenov "dajver" se krunicom na 3-i, nisam siguran koja je oznaka, znam da je NY serija, 2300 mislim da je. On ima 8210, i to mi je bio prvi sat sa mehanizmom na jednosmernim navijanjem. Tada sam mislio da ce se teze navijati, ali pogresio sam, bio sam jako zadovoljan sa kolikom se lakocom navijao. Mislim da nije precizan kao 2824, ali je jako izdrzljiv, nosio sam ga par dana na gradiliste, jer sam ga i kupio sa namerom da ga koristim kao radni. Nisam primetio nikakva odstupanja izazvana potresima i slicno.
Kada sam kupio Fortis, ocekivao sam vise, iskreno. Nije me impresionirao nicime, ni obradom, a ni 2824 mehanizam. Takodje, bio je to prvi put da se susrecem sa tim mehanizmom. Odstupao je 10ak sekundi dnevno. Nosio sam ga kod majstora koji nije imao vibrograf, tako da ga nije stelovao, gledao ga i rekao da ima jako dobar takt, i da on nista ne bi dirao.
Znam da nisam bio ni od kakve koristi sa ovim, ali iz svog licnog iskustva, da imam mogucnost da biram isti sat, sa ova dva mehanizma, ja nikada ne bih doplatio 100$ za ETU.