MKII - Made in USA

RUS

Moderator
2002 MKII kompanija je pocela da radi, kao mala firma koja pruza usluge modifikacije ostalih satova, kao sto su Seiko diveri i drugi. Danas je MKII postao Americka casovnicarska kompanija, specijalizovana za proizvodnju "custom" satova pod MKII brendom.
Dans je MKII/MK2/Mark 2, svetski priznat brend i koristi se od strane raznih vojnih organizacija.
our_history_111.jpg

MKII Paradive

Precnik 41.25mm
Visina 15.50 mm
Kuciste izradjeno od 316L celika
WR 30ATM
Bezel 120 klikova jednosmerni
Safirno staklo
Mehanizam automatski ETA 2836-2 (Elabore grade/Rhodium plated)
SuperLumiNova BGW9
Cena 1,495$
pd_crown_940_03.jpgpd_movement_940_03.jpgpd_sapphire_1.jpgpd_sapphire_2.jpgpd_sapphire_3.jpgpd_sapphire_4.jpgpd_sapphire_6.jpgpd_sapphire_7.jpg

MKII Nassau

Precnik 39.20mm
Visina 14.50mm
Kuciste od 316l celika
WR 200m/660ft
Safirno staklo
mehanizam automatski ETA 2836-2
SuperLumiNova BG W9
NASSAU_2.jpgNASSAU_1.jpgNASSAU_3.jpgNASSAU_4.jpgNASSAU_5.jpgNASSAU_6.jpg

Vise informacija o kompaniji na:
Mk II Watches

Naravno da ima boljih. Po meni Seiko ima najboljeg Divera u toj klasi od 400-500e, ali to nije poenta ove price.

Tek sam sada video temu. Ako zanemarim cenu, meni se sat sviđa. MKII Paradive je inspirisan američkim vojnim ( službenim ) satovima ,tačnije modelom Benrus Type I Class A . Jedina vizuelna razlika između ta dva sata jeste u markerima rotirajućeg prstena i u prikazu datuma koji postoji kod MKII Paradive a kod Benrusa ne. Inače Benrus je nosilo probrano društvo američke vojske i to nije bio masovno izdavan ( pešadijski ) sat . Class A je oznaka za vrhunski kvalitet. Asimetričan oblik kućišta mogao se naći na nekoliko modela američkih vojnih satova. MKII Paradive je namenjen,između ostalog, ljubiteljima vojnih satova upakovanih u novo ruho.

Benrus Type I Class A
16225d1326045615-američki-vojni-satovi-vijetnamska-i-postvijetnamska-era-1.jpg16231d1326045625-američki-vojni-satovi-vijetnamska-i-postvijetnamska-era-7.jpg
Usput, MKII je prekopirao dizajn i modela Benrus Type II Class A , ali to je za neku drugu priču.

Hvala Rus za to što si ukazao na ovog proizvođača.

Back