Modanje G-Shocka?

joppa

New member
Ima li mozda tko iskustva sa modanjem? Zanima me skidanje farbe i bojanje bezela na G-u. Sto koristiti i bilo kakav savijet ako imate...
Imao sam nesto bodova na Rakutenu i narucio sam dodatni bezel za gdf-100. Na njemu cu probati stealth mod. Slozio sam skicu u paint-u (prvi je orginal a druga dva dvije varijante):
gdf100.jpg

Edit: vidim da ima posebna sekcija za G shock, molim moderatore da presele temu.. :)

Last edited:
Nemam iskustva u tome, ali sto da ne, podrzavam takve stvari.

Ne verujem da ce ti biti previse komplikovano, posto vec imas iskustva u slicnim projektima.

Najvise me frka da ne unistim/rastopim plastiku kemikalijama. :)
U svakom slucaju javim rezultat kad dodju svi djelovi.

Zeznuto je i skidati farbu sa plastike i farbati istu.
Mogućnost fizičkih i hemijskih oštećenja je velika.
Svakako javi šta si uradio.
Srećno.

Skinuo bezel, malo ga namocio par min u odstranjivac laka za nokte bez acetona (hvala zeni sto je imala bas takav :) ).
Nakon toga sam tekst izribao cetkicom za zube povremeno ju umacuci u taj odstranjivac. Sitna slova je tesko bilo maknut, morao sam vaticom umocenom drljat, neke dijelove cackalicom i iglom. Pa opet cetkicom za zube. Sve u svemu jedno pola sata - 45 min posla. Kasnije isprao, osusio i nazad na sat. To je to. Nista se nije deformiralo na plastici/resinu.
Ako izdrzi do ljeta, stavit cu ga na crvenu gumu. :D

Da, nasao sam online negdje da je netko skurio G gumb sa acetonom. :)
Gumb nisam dirao, samo bezel. Za svaki slucaj. Heh!

Odličan posao! Mogao bih se ja malo poigrati sa odstranjivačem laka za nokte. Slova su mi skoro skroz skinula letos od suviše boravka u slanoj vodi, ali je ostalo nešto malo, pa da ujednačim.

Hvala! Nije stvarno tesko.. ako mislis farbati citao sam da je najbolje onom bojom za farbanje maketa ispuniti skroz utore pa visak obrisati opet odstranjivacem za lak bez acetona. :D

Ma jok, neću farbati. Baš mi se dopada što su natpisi sad u boji sata. Samo da ujednačim, da bude skroz crno, malo mi je po uglovima slova ostalo farbe. Upravo isprobavam, radi posao odlično!

Evo ga. Treba možda još malo detaljnije da se obradi, ali to je u suštini to.

Attachments

• WP_20131124_019.jpg
    WP_20131124_019.jpg
    187.6 KB · Views: 131
Back