Molim za pomoc-zavet!!!

MilojkoB

New member
zelim da menjam svoj sat seiko black monster SKX779K3[FONT=&quot] [/FONT]za luminox 3150. ne razumem se bas u satove i zanima me da li su ovi satovo u istom rangu. u slucaju da je ovaj model luminox sata bolji od black monster-a nemam dilemu da li da ih menjam pa mi zato treba Vas savet. sat koji mi nude ima neke delfine,kako napred tako i na pozadini,a kada na netu ukucam ime modela luminox 3150 nisam nasao nijednu sliku niti video na kojima sat ima te delfine,i to me malo buni. pokusacu da postavim slike da vidite o cemu se radi. molim za savete. hvala unapred.

viber image 2019-05-03 , 22.02.34.jpgviber image 2019-05-03 , 22.02.35.jpg

zelim da menjam svoj sat seiko black monster SKX779K3za luminox 3150. ne razumem se bas u satove i zanima me da li su ovi satovo u istom rangu. u slucaju da je ovaj model luminox sata bolji od black monster-a nemam dilemu da li da ih menjam pa mi zato treba Vas savet. sat koji mi nude ima neke delfine,kako napred tako i na pozadini,a kada na netu ukucam ime modela luminox 3150 nisam nasao nijednu sliku niti video na kojima sat ima te delfine,i to me malo buni. pokusacu da postavim slike da vidite o cemu se radi. molim za savete. hvala unapred.

View attachment 142212View attachment 142213

Kolega, ja ova dva sata koja si naveo ne bih poredio.

api2fnmec__50239.1414575665.jpg

Svakako dajem prednost legendarnom Seiko Black Monsteru, na stranu to sto je on automatik cal.7S26 naspram Luminox-a koji je kvarcni sat.
U ovom slucaju ne bi trebala da postoji dilema.

hvala puno na odgovoru. voleo bih da cujem jos neko misljenje, a narocito o tome da li je ovaj luminox sa slike original.

verovatno cu da odustanem posto verujem vasoj proceni. mene kod ovog monstera nervira to sto on povremeno kasni minut-dva i stalno moram da ga pomeram unapred. to je jedini razlog sto sam hteo da ga menjam.

verovatno cu da odustanem posto verujem vasoj proceni. mene kod ovog monstera nervira to sto on povremeno kasni minut-dva i stalno moram da ga pomeram unapred. to je jedini razlog sto sam hteo da ga menjam.
Kolega, ako ga uredno nosis a pri tome kasni minut ili dva vreme je da poseti casovnicara.
Naime,deklarisana odstupanja su +/-25sek.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

da li je tih +/-25sek. na svakih 24h ili u okviru nekog drugog vremenskog perioda?
nosim ga svakog dana, skidam ga samo nocu dok spavam, ali posle svakih par dana ja moram da ga pomeram minut-dva i to je ono sto me jako nervira kod ovog sata jer sam neko kome je tacnost u zivotu jako bitan faktor :)

da li je tih +/-25sek. na svakih 24h ili u okviru nekog drugog vremenskog perioda?
nosim ga svakog dana, skidam ga samo nocu dok spavam, ali posle svakih par dana ja moram da ga pomeram minut-dva i to je ono sto me jako nervira kod ovog sata jer sam neko kome je tacnost u zivotu jako bitan faktor :)
Da,+-25 sekundi je na svaka 24 sata.
Ako ti je tacnost bitan faktor uzmi neki hronometar automatik ili kvarcni sat.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Moliš za Zavet :lol:

Ako tebi ništa ne znače satovi već ti je bitno tačno vreme, i ako slučajno a ne smisleno imaš Black Monster automatik koji te nervira, pa jbg - ispada logično i objektivno da treba da uzmeš kvarcni mehanizam za korišćenje. Kažem za 'korišćenje' zato što iz napisanog izgleda da si samo korisnik sata a ne ljubitelj.

E sad, dal' ćeš da se menjaš ili ćeš sebi da kupiš drugi sat sa mehanizmom na baterije - to je tvoja odluka.

Jasno ti je da ovde ljudi vole satove, imaju visoko mišljenje o Monster seriji Seiko satova i ne bi menjali za to ponuđeno što je na slici...

eee, ovo mi se svidja. bilo bi mozda cak i najbolje da mi date predloge za koji sat bih mogao da menjao ovaj moj monster. svidjaju mi se diver satovi u sustini pa moze neki takav predlog. eto ovo sto mi je gore ponudjeno mi deluje skroz ok, mislim na citizen promaster marine...nesto na tu foru,ali da ne kasni.j a ne znam nista o satovima. black monster sam kupio jer mi se svideo, plus sam citao po forumima da ga cene ljudi, i zato bi mi svaki savet dobro dosao.

dusan51, sta? ne kapiram. inace ako vec menjam pretpostavljam da nema smisla menjati opet za automatik koji ce da mi kasni. da li ovaj citizen eco drive BN0150-10E takodje kasni ili je tacan kao kvarc satovi?

Ja bih zamenio. Pogotovo sto bi ti kvarcni. Jesi ga video uzivo?

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Back