Motor ili Auto - Koja je vaša strast?

milan zmaj

New member
To je zato jer nisi vozio motor tih dana :).
Da ne kvarim temu,secam se da me je drug provozao Yamahom nekom najacom,secam se da mi je dupe ispadalo na svku promenu brzine,secam se kad otvorim usta da nema muve ili nekog insekta mi nije uslo u usta...i to sve na nekoj udaljenosti od 800 m,e od tad sam rekao da motor nije za mene...Hvala dragom Bogu sto me je doveo u to iskusenje koje mi je pomoglo da nikad ne pomislim da uzmem motor...4 tocka je ipak bolja solucija :)))

Hehehe,pa zmaju,na zujalice se sjeda sa kacigom! Ono,jest malo neugodno kada ti vožnja od ~1km traje par sekundi al zmajevi bi to morali izdržat!

Re: Jaeger-LeCoultre Valentino Rossi

Nijedan 4 tockas ne moze da se meri sa adrenalinom koju izaziva motor.

Re: Jaeger-LeCoultre Valentino Rossi

ja mislim da nisi upravu.To sve zavisi ko je za volanom i koji auto voziš.Ne bih baš rekao kad bi seo za volan BUGGATTI VEIRON-a da te ne bi adrenalin obuzeo?

Medju ljubiteljima satova ima ljubetelja motora i automobila. Posto se povela prica sta proizvodi veci adrenalin , uzitak itd , otvaram ovu temu da u kojoj mozete da nam docarate vasa iskustav u tom nekom moto zivotu. Ovde ce biti prebacene teme koje su se povele:D

Evo ja se vozim na ovom Usamljeni putnik 5.jpg

Kawasaki gtr 1400 .

Nije moj motor , vec moga oca , pa me on cesto vozi. Motori su jako lep uzitak i svakako izazivaju adrenalin. Ipak motor je jako opasna igracka posebno na nasim putevima, u kojima jos nije kultura voznje na zavidnom nivo , kao u nekim drugim zapdnim zemljama. Inace moj stav je da mladi momci ne treba da voze motore sve dok se ne ispraksuju na autombilima i dok ne steknu neko iskustvu. Inace ja nisam neki vican vozac motora :)

Svaka čast motorima, ALI jedan Veyron, McLaren F1, F40 ili Ariel Atom bih uvek stavio kao prvi pik. Par puta sam vozio auto svog druga, jedan stariji Nissan 180sx sa 200 konjskih snaga, 9 hiljada obrtaja, turbina se pali na 4k... mogu samo da kažem: IJAO! :D
Tako da, moja strast u četvorotočkaši.

Paaa... i jedno i drugo :D Raznih motora ima... Mene ovi sto stizu za 2.8 sekundi do 100, ne privlace. Probao bih na stazi ali to je to. S druge strane, Enduro, skrembler ili neki caffe racer (saamo zbog izgleda), bih rado posedovao. (Enduro, Boze zdravlje, jeste u planu)

Nesto ovog tipa:

Triumph Boneville Dukati monster Moto Morini scrambler Triumph Tridays
2005-Triumph-BonnevilleT100A.jpg 2011-Ducati-Monster1100S.jpg moto_morini_scrambler_1200_01.jpg tridays-triumph-scrambler-2.jpg

A OVO je GRAL:

TheBike.jpg

Da bi čovek mogao da realno odgovori na ovo pitanje morao bi da ima iskustva i da je vozio i motocikle i automobile tj. da je i jedno i drugo imao neko vreme u svom vlasništvu. Većina ljudi to nije imala priliku da isproba pa ima predrasude. Žao mi je što u ovom momentu nemam svoj motocikl pa samo "peglam" kolima po gradu. :) Na osnovu ličnog iskustva mogu reći da je osećaj u vožnji neuporediv, naravno u korist motocikla. Svojevremeno sam "budžio mašine", sređivao ih, vozio pa prodavao kupujući sve veće i jače, dok nisam prešao u stan koji je u zgradi i gde nema uslova za taj "sport". :(
Sada ponekad vozim bicikl a ostao mi je samo nadimak. ;)

Naravno kakav je osećaj voziti Vejrona i razne automobile o kojima vi ovde pišete ne znam pošto nisam probao.

Last edited:
Ma da zmaj voli to ali znas kad doda gas a meni dupe pozadi krene a ne mogu kao kad je vozio Djenka kumu da se uhvatim...onda je prpa

Strast delim obostrano,volim i dva i cetiri tocka.Mislim da u oba slucaja ima drazi i adrenalina jer vozio sam i vozio se na mnogo dvo ili cetvoro tockasa. Samo ko gde sebe pronadje ali ono sto je bitno NE BRZE OD ZIVOTA.

evo koja slika mog mezimca...IMAG2461.jpgIMAG2464.jpgIMAG2466.jpgIMAG2468.jpgIMAG2469.jpgbrrrrmmmmm.........inače vozim motore od dvanaeste godine,imao sam ih dosta,neke čopere sam čak i sam pravio....

Ne vozim motor plasim se da ne padnem.auto sve sporije vozim.nekad sam voleo brzu voznju i vozio sam bas brzo ali uvek auto i davno.inace vozio sam brze i dobre automobile a sad vozim dizel karavan.eto tako ubi vam ja temu udavi.Samo da dodam i polupo sam nekoliko automobila i to zestoko pa mozda i zato sad ovako gledam.nemam pojma.

Last edited:
Ehhh..ostra borba za mesto u mom srcu izmedju KTM 990 Adv i onog BMW GS1200r...blagu prednost ima KTM jer je vise za off road od BMW-a :)

Sjajan Banditos, samo, skini mu taj poluoklop :D

Ja sam svoju dozu lupanja na cetiri tocka obavio odmah na pocetku karijere i lekcija mi je bila dovoljna :D Otada vozim ko penzioner :D

Evo bajka koji obožavam, ali ne mogu da nadjem u koliko-toliko dobrom stanju. Taj je išao i na rakiju kad nema benzina.

m8hbg3.jpg
(preuzeta slika sa neta)

I dvotočkaši i četvorotočkaši imaju svojih draži.
Ipak,mislim da je mnogo veći ''sex'' voziti motor iz,čini mi se , jasnih razloga.
Nema ničega između tebe i vetra. (sex= uživancija)

Što se uživanja u vožnji kola tiče-zavisi koja i kakva kola.
Mnogo veći provod je voziti ''Peglicu'' 110 km/h nego BMW-a 180 km/h!

Najbrži auto koji sam imao prilike da vozim ja bio neki Porše star 15-ak godina.
To je posebna priča.

Inače u periodu između 15 i 17-e godine imao sam tri motora.
Tada sam živeo u stanu i motor sam morao da držim na ulici.
SVA TRI SU MI UKRADENA !

Sada imam kuću i garažu ali više nemam motor.
Bilo bi mi cimanje kacige,kiša,hladnoća... Godine,šta li? :)

To me,inače, ne sprečava da ,kad god sam u prilici, kukam da mi neko pozajmi jedan krug ;)

Zaključak-Nema nezanimljivih prevoznih sredstava!

Baki, tako je izgledao moj prvi moped koji sam dobio još dok sam išao u osnovnu školu. :D
Bio je to PUCH tamno zelene boje.

Što se tiče padova bilo ih je nekoliko. Neki su bili spektakularni, doduše sa manjih motocikala. :lol:
Sa većih nisam padao verovatno što su u principu sigurniji i bolje leže na drumu.

Last edited:
....ma može i Java Babeta , ne pravim pitanje.:thumbup: Samo da imam u rezervi one izdrndane bobine što riknjavaju:D

Back