Motor ili Auto - Koja je vaša strast?

A ovo cudo?
Napravljeno je valjda samo 26 komada.
Mercedes CLK-GTR
20a57uv.jpg

TO se moglo kupiti i registrovati?! :) Deluje ko nesto sa Le Man-a.... Verovatno je serija izbacena zbog neke homologacije ili sl...

20 je izradjeno u kupe varijanti, 6 u roadster, koji su mogli da se registruju i kupe.
A 7 komada je posebno napravljeno za Le man i ostale trke.
Od tih 26, jedan je specijalno izradjen za Sultana od Bruneja, tako da je prakticno 25 bilo u prodaji.

Dobar je i taj Rus_PA , ali ipak:
McLaren F1.jpg
McLaren F1 je dugi niz godina bio najbrži auto na svetu sa zvaničnom brzinom na stazi od 391 km/h, poseban plus kod ovog auta je taj što ima samo 3 sedišta, a mesto za vozača se ne nalazi ni levo ni desno - već u centru i napred dok su mesta za suvozače levo i desno ALI iza sedišta za vozača. Konstruktori su to objasnili činjenicom da ljudsko oko ne registruje najbolje sve detalje pri brzinama od +300km/h pa je najbolje da se vozač nalazi u centru i napred zbog preglednosti i bržeg reagovanja.

Videh posle, Rus. Nisam imao pojma o tom Mercu...
McLaren F1 je stvarno bio AUTO.

Ovo suludo vozilo koristi motore poreklom iz onog Rusovog suludog vozila :D

pagani-zonda-r-2009-front-quarter-main.jpg

:D

Dobar je i taj Rus_PA , ali ipak:
View attachment 51608
McLaren F1 je dugi niz godina bio najbrži auto na svetu sa zvaničnom brzinom na stazi od 391 km/h, poseban plus kod ovog auta je taj što ima samo 3 sedišta, a mesto za vozača se ne nalazi ni levo ni desno - već u centru i napred dok su mesta za suvozače levo i desno ALI iza sedišta za vozača. Konstruktori su to objasnili činjenicom da ljudsko oko ne registruje najbolje sve detalje pri brzinama od +300km/h pa je najbolje da se vozač nalazi u centru i napred zbog preglednosti i bržeg reagovanja.

Fantastičan automobil! Mislim da je to prvi auto koji je napravljen od karbon-fibera. Želja konstruktora je bila da naprave auto koji će u svakom pogledu biti najbolji na svetu. I u tome su i uspeli. Pošto novac za realizaciju projekta nije bio problem koristili su samo najbolje. Izbor motora pao je na BMW dvanestocilindraš koji nam je poznat iz modela 750i i 850i. Naravno, za ovaj auto je dodatno podignuta snaga motora što nije bio nikakav problem za taj agregat. Taj motor predstavljen je negde 90-91 godine i bio je prvi nemački dvanestocilindraš posle drugog svetskog rata. Od tada počinje dominacija BMW-a sve do današnjih dana, a AUDI mu je svakako najjača konkurencija. Rols Rojs takođe koristi BMW motore.

Igy slazem se, prelep je. Ali budi spreman na mnogo ulaganja u takav auto. Drugar je krenuo u tu pricu i bas je dobro ispraznio kesu da bi ga doveo u top stanje.

Bravo, bravo, Iggy! Tako specifican auto...Ehh, gde je sada taj duh proslosti?! Francuzi su bili suludi i nekako sik, Englezi pomalo konzervativni u stajlingu ali tehnoloski vrhunski, Italijani - svaki auto na granici umetnosti. Srce i dusa pre svega. Nemci - kao i uvek, overengineered, form follows function...Znao se, bre, neki red :D

Kad smo kod Citroena, ovaj me je opcinio:

Citroen_DS_Decapotable_driven_01.jpg

Veso o njemu: Citroën DS Décapotable

Last edited:
Meni omiljeni BMW 2002 Turbo, bio je pravi vuk u jagnjećoj koži. Prvi serijski automobil sa turbo kompresorom počeo je sa proizvodnjom negde 1974 ako se ne varam. Iz radne zapremine od 2000 ccm razvijao je oko 170 ks i mogao je na semaforu da iza sebe ostavi Porsche-a 911. Trošio je oko 17l benzina u proseku i išao je kao metak. :)

51757-74-bmw-2002-turbo-dv-09-gc-a02.jpg

51758-74-bmw-2002-turbo-dv-09-gc-a03.jpg

Otac mog druga je imao 2002, na zalost, ne Turbo.... Sjajan autic, obozavali smo kad stavi vozacke rukavice od jelenske koze i provoza nas :D Mozda bi se mogao pronaci neki 2002 u nekom budzaku za pristojne pare?! Da se sredi i uziva u voznji (Ne Turbo, naravno, oni su verovatno ''out of reach'')

Izvinjavam se sabraći što ranije nisam odgovorio na "prozivke":DMoj "miljenik" Audi coupe gt je pred vama:01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpgPrvih sedam slika je moj audi a ostale su ,kako bih voleo da izgleda.Prezadovoljan sam autom,motor je prava zverka,limarija gotovo neuništiva,preporučujem od srca:Što se tiče driftovanja moj duševni bol može samo gajba piva da smiri,pa predlažem da Bajker71 i Baki investiraju :rolleyes: i driftovanje može da počne!1985 Audi Coupe GT

Bajker, sta mislis o ovom modelu, posto vidim da si ljubitelj Audi-ja.
Legenda relija i grupe B.

@zare: Gde je taj, da ga bar gledam :D
Dobar Audi...ofarbaj ga u zuto i nalepi HB reklame :D
QuattroSportsHB84TdC-8b.jpg

Vidi koliko skraceno medjuosovinsko rastojanje ima ovaj :D
QuattroSportsHB84TdC-3b.jpg

Back