Muzika koju volim ili šta slušate sada?

dragon

New member
63504d1365370198-muzika-koju-volim-ili-%C5%A1ta-slu%C5%A1ate-sada-muzika-music.jpg

Dok lutam ovim virtuelnim svetom informacija često se opuštam uz meni omiljene muzičare, pa me interesuje šta članovi foruma SvetSatova slušaju?

Kad bih morao da napravim neki presek razvitka mog muzičkog ukusa, rekao bih da sam odrastao uz, nama svima poznatog panonskog mornara, Balaševića! Čak i dan danas posedujem ploče koje su kupljene pre 20-ak godina, možda i više!
A danas, pored Balaševića, volim da čujem velikog Satchma, jednog od naših najvećih umetnika kada je truba u pitanju, Duška Gojkovića, John Coltrane-a, Ray Charles-a, Noru Johnes... Da, da, shvatili ste, veliki ljubitelj jazz-a i crnačke muzike! :)

Ali neću se ograditi ni od Bob Dylan-a, Pink Floyd-a, Metalice, Led Zeppelin-a, Hendrix-a, Janis Joplin... :)

Attachments

• Muzika-Music.jpg
    Muzika-Music.jpg
    34.8 KB · Views: 8,885
Last edited by a moderator:
Re: Muzika koju volim

Dok lutam ovim virtuelnim svetom informacija često se opuštam uz meni omiljene muzičare, pa me interesuje šta članovi foruma SvetSatova slušaju?

Ja upravo slušam Elena Paparizou, kompilaciju par njenih albuma.

I nailazim na gomilu njenih pesama koje su obradile naše kvazi pevačice ili ti pevaljke!

Grčka muzika oko mene, a mora nigde!

Pozdrav! ;)

Detinjstvo sam proveo slušajući Bitlse i ostale grupe koje su bile popularne 80-ih (CC Catch, Fleetwood Mac, Alphaville, A-Ha, Eurithmics, Madonna...).

90-ih sam slušao 90-te kao i 80-te, uostalom sve što mi je MTV servirao.

U ovom milenijumu uglavnom slušam Jazz / Smooth Jazz, Klasičnu, Etno, Duhovnu i Filmsku ( Ennio Morricone :cool: ) muziku u raznim popularnim kompilacijama. Naravno da slušam skoro sve od muzike, ali ovo navedeno u najvećem broju slučajeva. Zanimljivo je da domaću muziku skoro uopšte ne slušam :confused:

Pozdrav,
V.S.

Sto se tice muzike koju ja volim da slusam... tesko ju je nabrojati, jer volim razne zanrove, razne izvodjace... Npr: pop, jazz, RnB, House... bas svasta...
A upravo slusam jednu od numera sa proslogodisnje Evrovizije... :)

Pozz & kisses!

pozdrav !
BB KING nenadmasan i danju i nocu bi mogao da ga slusam i od domacih nenadmasan ZVONKO BOGDAN
pz. Laslo :rolleyes:

Vladane, to nisu grupe koje su bile popularne 80-tih, to su klasici! :)

@Shmizla

Pa upravo te naše "kvazi pevačice", ako se uopšte mogu nazvati i tim imenom većinu svojih hitova vuku upravo iz grčke i turske, nažalost!
Inače, ako ti se sviđa Lara Fabian, poslušaj i Lauru Pausini, ima zaista dobrih pesama!

@Laslo51

B.B. King, kako li sam njega zaboravio! The Thrill Is Gone, jedna od mojih omiljenih! ;)

pozdrav!

@Shmizla

Pa upravo te naše "kvazi pevačice", ako se uopšte mogu nazvati i tim imenom većinu svojih hitova vuku upravo iz grčke i turske, nažalost!

Inače, ako ti se sviđa Lara Fabian, poslušaj i Lauru Pausini, ima zaista dobrih pesama!

Htela sam samo nesto da dodam na te pesme i izvođače nastale na osnovu nekih tuđih dela i ideja. Jednom prilikom sam bila u kafiću gde su puštali jednu inostranu pesmu (u originalu), a zatim obradu naših domaćih pevača sa pesmama i tekstovima na srpskom jeziku. I, utisak je bio: Ne mogu da verujem koiliko plagijata kvazi obrada i sl. I oni tako... grade karijere na tuđem radu. :mad:

A što se tiče Laure, da i ona je baš ok. Evo jedne njene pesme koju preporučujem:
http://www.youtube.com/watch?v=mqDJfzIIGRI
http://www.youtube.com/watch?v=trSULf9nZ4c
http://www.youtube.com/watch?v=BlwruRpI69E
Iiiii jos mnogo dobrih pesama.

Pozdrav!:)

Vladane, to nisu grupe koje su bile popularne 80-tih, to su klasici! :)

Potpuno si u pravu! Izvinjavam se navedenim grupama/izvođačima na nenamernom eufemizmu. :)

Laura Pausini je jedna od mojih omiljenih, ni sam ne znam koliko sam puta preslušao njen album. Italijanka je čista 10-ka!

Pozdrav,
V.S.

Eto i ja nesto da Vam kazem.... pored toga da ste odlicni...

PANK NIKAD NE UMIRE :cool:

(nema Smilie-a sa ciroki frizurom)

Mirej Matje mozda sam pogresno napisao ali znate o kome je rec jos uvek imam njenu plocu
pz.Laslo

Evo i ja nesto da napisem na tu temu, jer je ipak to moja profesija. Slusam uglavnom muziku, kojom se bavim - klasicnu. Osim klasicne muzike slusam naravno Djoleta Balasa, Colu, i dosta EX-YU muzike. Pozivam vas sve da posetite moj kanal na YouTube-u (ivanplazacic) i vidite sami cime se bavim. Sta god pricali, ipak mislim da je klasicna muzika nesto sto postoji oduvek i sto ce postojati zauvek. Izmedju ostalog, sve je iz nje proizaslo.

Pozdrav.

Evo jedne pesme koju preporucujem:

Lepa je, ali nista ne razumem o cemu peva.

Pozdrav!

Last edited by a moderator:
Back