Najlepsa mesta u prirodi

pre puta javi se da ti ispisem na sta da obratis paznju.

pored ostalog, tamo sam otkrio i privatni manastir. nas covek radio u svajcarskoj, zaradio penziju,
skupio i nesto ustedjevine, i podigao sebi manastir kada se vratio.

odatle nemam slike zato sto sam bio toliko zbunjen da se nisam ni setio da slikam. tamo smo stigli
u vreme vecernje sluzbe, a manastir gradjen po starim kanonima, sa sve krova od olovnih ploca,
samo sto je je sve novo, pa izgleda nestvarno...

negde na pocetku homolja sam otkrio halu koju su podigli nemci za vreme drugog rata, u planini ...
naravno, hala je sada napustena, i podrazumeva se, ogromna. itd ...

prilozicu jos dve fotkice, jedno je cesma zaduzbina izgradjena pre drugog rata ( ne fali joj nista ni danas),
drugo je detalj izvora isto tamo negde uz put, na recimo oko 30 - 40 km od vitovnice, sada ne mogu da
procenim.

pobegulje1.jpgnagradnopitanje.jpg

za sada od mene dosta, da dam i drugima sansu ...

p.s.

backareli, hacijenda je sloboda, a kad nije u gradu je jos vise sloboda ...

Ako niste bili moja preporuka je Djavolja varos i Ozren, jako lepe lokacije:) Blize Beogradu volim da odem na Kosmaj:)

ovacrb.jpgovcar-banja-3.jpg2363976854_317c8e25b8_b.jpg

Gazda mozda i ne zna kroz kako prelep predeo prolazi cesto. Ovcar Banja,iliti Srpska Sveta Gora, nalazi se izmedju Cacka i Pozege. Pravo mesto za zaljubljenike u prirodu,i ljubitelje kulturno-istorijskih spomenika. Na malop prostoru postoji cak 12 manastira. setnju do Ovcara i Kablara predstavlja iskustvo za pamcenje.

Ov?ar Banja

tacno !

mene sramota da vise davim posto sam shvatio koliko sam preterao,
a i imam problem da nadjem fotke gde me nema, pa bi stvarno bilo
lepo malo razrade bas na temu ovcar banje.

... eto da se malo podsetimo sta sve srbija ima.

^^ A da, da, da... poznato!

Svaki put se preganjamo hoćemo li stati, pa peške do manastira ili ne...
Do sada je pretegao odgovor ne... Ali često prolazimo pa će sigurno jednom prilikom prevagnuti i odgovor DA!

LIKE!

Po meni najlepsi deo u Srbiji je upravo Ovcar Banja, iako ima prelepih mesta, ali ovo je posebno. Pozdrav @23jewels! Takodje i Mokra gora!

Last edited:
E, sad, kakav bih to ja lokalpatriota bio ako vam ne bih i svoj kraj predstavio, i preporucio :)
"Amerika, Amerika zemlja velika...." sto kaze Miroslav Ilic...

Vidjeni ste za Ivanjicu :D

A sto se tice lepih mesta u gradu, evo jednog: Park kod Milosevog konaka. Ima dosta prica o samom parku, ali ono sto treba istaci je najstariji platan na ovim prostirima koji stvarno izgleda impozantno.

Attachments

• DSCN1568 (Medium).JPG
    DSCN1568 (Medium).JPG
    133.4 KB · Views: 136
  • DSCN1556 (Medium).JPG
    DSCN1556 (Medium).JPG
    117.2 KB · Views: 98
  • DSCN1564 (Medium).JPG
    DSCN1564 (Medium).JPG
    68.6 KB · Views: 107
  • DSCN1574 (Medium).JPG
    DSCN1574 (Medium).JPG
    157.4 KB · Views: 133
  • DSCN1704 (Medium).JPG
    DSCN1704 (Medium).JPG
    125 KB · Views: 244
  • DSCN1788 (Medium).JPG
    DSCN1788 (Medium).JPG
    120.9 KB · Views: 116
  • DSCN1651 (Medium).JPG
    DSCN1651 (Medium).JPG
    133.9 KB · Views: 142
  • DSCN1688 (Medium).JPG
    DSCN1688 (Medium).JPG
    85.8 KB · Views: 94
Brate moj 23jewels , pa ti misliš da ja tek onako, tražim terene u tom pravcu i da si ti bez veze moj brat !?! Pored toga što obožavam ljude iz tih krajeva (i oni mene) , za predeo koji prolazim, svaki put izgubim dah, kao da prvi put prolazim !!!

Sledeći teren beležim fotkama, sigurno !:yes4: ...da bar malo dočaram lepotu. Kad ujutro krenem, prvo stanem na Rudnik (imam svoj proplanak) izvadim prostirku,rakiju, paradajz , sir, luka(c) i slaninu da doručkujem, pa onda dalje do "Kraljice" pa na Ovčar Banju...itd... srce mi je veličine kombija koji vozim, kad prolazim kroz te krajeve. Što Srbija i Ibarska imaju, nema nigde u svetu !!!:man_in_love:

Nije sto je moja, nadam se da mi nece ostali zameriti, ali da, zapadna Srbija je ubedljivo najlepsi deo zemlje. I ja sam slicno kao ti, zbog posla presao celu Srbiju, uzduz i popreko, ali Zlatiborski, Uzicki, Moravicki kraj, i Dragacevo su prelepi. Lepa je i Sumadija, ko noje bio na Oplencu i U Topoli, treba obavezno da ode, po mogucstvu u jesen, kada je berba. Prelepo je. Lepa su i sela oko Grizanskog jezera...

Posto ja nisam neki ljubitelj mora, vise sam zaljubljenik u prirodu, evo jedan predlog za sve koji na more idu preko BP i PG... U Mojkovcu, skrenite desno, predeo kroz koji cete proci do Zabljaka je kao iz bajke. Djurdjevica Tara prosto ostavlja bez daha, a pogled sa mosta visokog 150m...ne mogu vam opisati :)

Djurdjevića Tara

66906.jpg

Nikako ne smemo zapostaviti Perućac , kao i Perućačko jezero... živa lepota

ResizeofPerucac2.jpgimages.jpegjezero-Perucac.jpg

...kao i Bajno-Bajštansko Vrelo !

perucac_Reka_Vrelo_Perucac.jpgperucac_vrelo_03_1280x960.jpg

...ko voli Taru i njene lepote, ovaj deo mu nije stran !

A za mene i mog brata 23jewels-a , samo ovakva terasa sa pogledom, ovakvi stoljnjaci sa najačom klopom na svetu (dobro poznat specijalitet "Pržulja") !!! O "radži" neću da komentarišem... :drool:

smestaj-jezero-perucac.JPG

Voleo bih, da se u ovoj temi javi i naš drugar i član MisterNo !

Last edited:
Ja obicno predjem drinu pa odem malo u skelane pa obidjem celu okolinu.jako jako lep kraj sve to oko drine.plivo sam u drini jos kad sam bio mali.lepe uspomene.

@ bakareli

kombi u unutrasnjem transportu ?

imas ti nesto vece i sa dozvolama ministarstva ?

:lol:

A šta kažete za Mokru Goru i Šargansku osmicu?

Bili smo tamo pre jedno 3 godine sigurno, više se ni ne sećam.. Da li se nešto promenilo od tada?

IMG_4565.JPG IMG_4790.JPG IMG_4753.JPG

Pozz!

Bio sam prosle godine i u odnosu na prethodne godine moze se reci da vlasnik vise obraca paznju na svoj novi projekat Kamengrad. Drveni pragovi propadaju, sve izgleda mnogo starije za samo par godina (drvo se ne odrzava...). Tamo je klima ostra i odmah se primeti gde ruka nije presla. Da, priroda je lepa, jos je lepse kada se krene prama skijaskog stazi Iverak. Evo nekih fotografija iz drugog ugla...
IMG_4522.jpgIMG_4466.jpgIMG_4468.jpgIMG_4498.jpgIMG_4519.jpg

P.S.
Evo nekih ideja za izgled Flieger sata !

Attachments

• IMG_4464.jpg
    IMG_4464.jpg
    246.4 KB · Views: 117
:D good try, ekstenzija pilotske palice za levu stranu nije na svom mestu. Vidi se na poslednjoj slici deo cevi u koju ide taj nastavak :D

Back