Najlepsa mesta u prirodi

Bio sam prosle godine i u odnosu na prethodne godine moze se reci da vlasnik vise obraca paznju na svoj novi projekat Kamengrad. Drveni pragovi propadaju, sve izgleda mnogo starije za samo par godina (drvo se ne odrzava...). Tamo je klima ostra i odmah se primeti gde ruka nije presla.

Da, i mi kad smo bili je bilo baš loše vreme. Sitna kiša, jak vetar...

prirodu cu da prilozim ovih dana, a za sada samo da prijavim da sam posetio sveto
mesto srpskog interneta, i svojim ocima se uverio da postoji :

01052012230.jpg

Neko grobno mesto! :blink:

Nego da li je neko juče bio na extra mestu u prirodi u družtvu grillovanog mesa! Priroda i roštiljijada! Da li je bilo kombinacije!
Koliko sam ja videla, naš prelepi Košutnjak je bio PUN!

Pozz!

da, jeste grobno mesto, i mislim najslikaniji grob na podrucju srbije ne racunajuci kucu cveca.

ne verujem da niste videli ranije ...

sto se prvog maja tice, ja sam cvrsto odlucio da ga na provedem u beogradu,
i izbor je ovog puta bio vrelo reke mlave u zagubici.

prvo deo sume na pocetku gornjacke klisure :

yagubica 051.jpg

pa malo istorije sa skoro iste lokacije :

yagubica 052.jpg

moja fascinacija, stubovi dalekovoda nasledjeni od nemaca, sluze narodu od drugog rata :

yagubica 062.jpg

nepoznata zena sedi u sred polja i strika ! vrh !

yagubica 087.jpg

ovako nesto sam poslednji put video dok smo jos bili pod sankcijama :

yagubica 120.jpg

... i za kraj , samo vrelo :

yagubica 106.jpg

sledeci put napadam sumadiju, neka istocna srbija malo odmori od mene.

Golubac
DSC_7492.jpgDSC_7503.jpgDSC_7410.jpgDSC_7417.jpgDSC_7422.jpgDSC_7426.jpgDSC_7477.jpgDSC_7478.jpg

Od Zemuna 138km smederevskim putem, oko dva i po sata voznje uz postovanje svih propisa. Usput uzivate u pogledu na vocnjake u prolece. Moram proci u leto istim putem kada vocnjaci budu pod plodovima...

Srebrno jezero
DSC_7543.jpgDSC_7518.jpgDSC_7519.jpgDSC_7527.jpgDSC_7528.jpgDSC_7535.jpgDSC_7539.jpgDSC_7541.jpg

Od Golubca nekih 50km. Nesto je slikao moj sin sa zadnjeg sedista u pokretu ali ima to svoju draz.

kad sam razmisljao gde, konacni izbor se sveo na vrelo mlave ili srebrno jezero.

srecom da nismo fotkali isto...

dodacu jos samo dve, od kojih je druga manastir ili crkva trska.

yagubica 082.jpgyagubica 092.jpg

^ Što je ovo dobro! Posebno mi dopada zbog izložbe dinosaurusa!

Jel ima još nešto osim te kućice na slici? Šta ima još zanimljivo?

Priroda, vožnja čamcem , lepota božija :D Ta kućica to je vidikovac , na koji kad se popneš vidi se pola Mačve, mislim da je sad najbolje posetiti Zasavicu dok traje "svet dinosaurusa" ,dosta posetilaca , tamburaši , restoran sa specijalitetima domaće kuhinje , meni je priroda božanstvena pogotovo kad se malo odvesla čamcem , uhh prelepo , ovih dana porodično opet idem ... A blizu je , svega 10 min autom od SR. MItrovice .

tamo bi trebalo da imaju snicle od domaceg dinosaurusa bez holesterola,
i cvarke od istog dinosurusa.

ja sam ih ovde kupovao u mesari u ucitelljskom naselju, necu da kazem kojoj dok
gazdi ne uplate za reklamu ...

Last edited:
gle sta sam juce otkrio.

selo landol kod smedereva, neka se slike ne shvate kao reklama, posto tamo tesko da ce
neko da ode namerno (gledajuci slike).
mozda bih ostao ravnodusan, ali konobar iz pecenjare je prvo ponudio prebranac... e tu
me kupio za sva vremena.

18062012104.jpg18062012105.jpg18062012108.jpg18062012107.jpg

Back