Najskuplji Seiko sat

HADzI DALIBOR

New member
Gledaj ovu sirotinju...

Seiko Credor Juri GBBX998:

Mehanizam 8L88
41 rubin
Radi na 12 Hz, iliti 43200 vph
Dozvoljeno odstupanje -10 do +15s/dan !!! Isto kao i za sve 8L mehanizme.
Cijena: ~ $554 000...............mašala!

3b836a5854e51cd2d86b4fd1facefe1de692a985.jpg

96f164501ed640f4ffa74e156f114f27b74cd4ff.jpg

Koliko je meni poznato,ovo je jedini primjerak.

Mogli su ali to nije bilo primarno,očigledno.
Iskreno,nemam pojma šta je ovdje tako skupo(12Hz nije neki razlog za $550k,a nije ni 9S mehanizam)!
Jest da izgleda ko đinđuva(kičasto brate mili) al mi je opet puno.
Možda što je unikat!?

Zamislite da postavite poruku na forumu u stilu 'Moj GBBX998 kasni kada ga nosim preko dana ali nadoknadi preko noci ako ga ostavim sa ciferom gore. Kakva su iskustva ostalih vlasnika sa tim modelom?' :lol:

Zamislite da postavite poruku na forumu u stilu 'Moj GBBX998 kasni kada ga nosim preko dana ali nadoknadi preko noci ako ga ostavim sa ciferom gore. Kakva su iskustva ostalih vlasnika sa tim modelom?' :lol:

... otvorio sam ga britvicom, da ga malo uštelujem. Ajd` pa javljam kako je prošlo ! :laugh:

Ne mogu da verujem koliko ruzno izgledaju ultra skupi satovi.
Haos,cirkus,ludilo,kickasto na kubni. :lol: :lol: :lol:

Rus,napravljen je 2006. Ne znam za prodaju......ne bih rekao da je Seiko dao jedini primjerak nekome!

Baki,Tiha..........niste normalni.....fali još anbeast da lupi nešto i *ebi ga, mogu onda zaključat temu!

Hadzi, zvao si me? :D Bicu dobar...
Jes saren k'o uskrsnje jaje, ali pogledaj ti taj minuciozni rucni rad. Ovo je komad nakita (i pri tome, ne mislim u negativnom kontekstu). Ovakve primerke uopste ne posmatram kao upotrebne predmete (sto jeste elemenat da ih svrstamo u kic), nego kao poligone za pokazivanje vestine.

Rus,vjerovatno jeste u muzeju. Ne nađoh nikakve informacije o vlasniku ili prodaji.
Zvjer,
Vidim,dobar si! Za nepovjerovat!
Komad nakita- slažem se. Samo ne znam jel za cure il momčadiju!? Nekako mi boje ne idu uz jamboliju na prsima junačkim!
Slažem se i da je komad za pokazivanje vještine i ručnog rada ali oni to mogu bolje! Ovi novi komplikovani Credor su pravi primjer šta Seiko zna(nije da su potrebni al et,neka ih). I jeftiniji su- to mi je malo nelogično!

Ma treba bataliti logiku kad govorimo o satovima koji kostaju 100.000+ (granica moze i mnogo nize da se postavi, ali ajde...).

Ma treba bataliti logiku kad govorimo o satovima koji kostaju 100.000+ (granica moze i mnogo nize da se postavi, ali ajde...).
Relativno sam nov na forumu,ali je ovo nesto ubedljivo najpametnije sto sam procitao.
Najozbiljniji sam.

E sad sam se postideo :blushing: :D Pa definitivno je tako, verujem da vecina misli tako samo sam, eto, sticajem okolnosti, ja to napisao. To ne znaci da je besmisleno raspravljati o takvim satovima, njihovim vrednostima, manama cak, nego samo da se neki potpuno drugi arsini primenjuju u toj klasi :)

Danas sam stavio potpis pa ne ide da ga odmah menjam inace bih odmah stavio tu tvoju recenicu...
Pa da,ali je smesno to sto vlasnici tih satova uopste nemaju blage veze koji sat nose vec samo da se hvale njime. xD
Ali Boze moj...postoje,sto bi rekao B.Tadic,bezobrazno bogati ljudi,pa mogu svakakve totalno nepotebne gluposti da placaju milion cisto da ubiju dosadu novom igrackom. :)

Ne verujem da bas svi koji kupuju satove u toj klasi nemaju pojma o satovima. Definitivno, satovi u toj klasi su za sakupljanje, pokazivanje, verovatno i za povremeno nosenje. I medju tim ''bezobrazno bogatima'' ima raznih k'o i medju nama smrtnicima (ko da oni nisu smrtnici, nego ajde, tako se obicno kaze).

Dobar ti je potpis :D

Evo jedan damski i relativno dostupan.

U samo 30 primeraka, for Japan only

Seiko-Credor-Node-J-LE.jpg

Seiko Credor Node J LE

Dekorativna tehnika «pique», cime je ukrasen dial u obliku bele skoljke. Elementi dial-a su napravljeni od platine i "zelenog zlata"(kombinacija zlato, srebro i cadmium).
Dial je obelezen arapskim brojevima i sacicom svetlucavim dijamantima
Skazaljke dauphine -obicno roze zlato.
Kuciste je od 18K rose gold, has dimenzija sata je of 30.7 mm x 18.1 mm x 6.4 mm.
Anti-reflective sapphire crystal.
Water resistant is up to 30 meters.
Quartz caliber 5A70 with a 24-month power reserve and anti-shock protection.
Model se dobija sa cokoladno braon gatorom i zlatnom kopcom. Seiko Credor Node J LE sat je dostupan po preporucenoj ceni od strane proizvodjaca.

U odnosu na "Juri" prava sitnica, samo: 10. 700 dolarosa.

Pozz

Recimo taj sat, ako bi ga tako mogli nazvati, proda se sada za pola miliona $, imajte na umu jednu stvar, a to je da će on kroz desetak, ili više godina na nekoj aukciji koštati bar duplo više, jer je Boga ti napravljen samo jedan, ili 10. nebitno, pa će se naći neki milijarder kome je dosadno, i licitiraće do beskonačnosti da ga kupi, da bi kasnije rekao:"Ja imam taj unikatni Credor"!!!
Evo ovaj bar u sebi ima Spring Drive mehanizam,[FONT=arial, helvetica, sans-serif] ([/FONT]Seiko Credor GBLS998) Mehanizam 7R11 A 112 rubina (i ako mu nisu potrebni) i kućište od zlata (18 karata) za 411 000 $!
Seiko Credor Spring Drive Minute Repeater Watch

Back