Narukvica - kaiš - Festina

Paniqs

New member
Pozdrav svima,
nov sam ovde i relativno skoro počeo da se interesujem za satove.
Pre već dosta godina sam dobio na poklon Festina 8980/4, jako kratko sam ga nosio jer mi je narukvica počupala sve dlake sa ruke =) U međuvremenu je i narukvica pukla i zagubljen deo koji ide uz kućište.
Svejedno, mislio sam da pitam vas koji se očigledno odlično razumete, da li je moguće na ovakav sat postaviti kožni kaiš? I da li bi uopšte išao kožni kaiš na ovakav dizajn/boje satahttp://www.alltime.su/watch/festina/img/big/8980_4.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...17729398_100001067926498_277682_2450561_n.jpg Ovako nešto mi se najviše dopada, ali nisam siguran da li je to moguće.
Hvala!

Rekao bih da nema problema oko stavljanja kožnog kaiša ali ipak bi bilo dobro da postaviš sliku sata sa zadnje strane da bi bili 100% sigurni.Onda ćeš moći dobiti i preporuke u vezi vrste i dezena kaiša.

Tražeći fotografiju zadnje strane naleteh na neki oglas, znači ne reklamiram, to nisam ja, samo ima fotka prednje i zadnje strane pa koristim link Kupujem Prodajem[photo_num]=1
Kvalitet je kao da je fotografisano fiksnim telefonom, ali mislim da će Vam biti dovoljno =)

i da, hvala na ovako brzom odgovoru

Dakle,može.Sat je siv,a na sivo ide mnogo toga.Ono što je nepogrešivo-crni kaiš sa belim štepom(da se slaže sa markerima i kazaljkama).Lepo bi išao i neki Nato strap.Na slici koju si ti postavio je takozvani Bund strap.Tehnički je moguće taj sat postaviti na njega,ali kako bi mu ''legao''-ne znam.
Za kupovinu kaiša ti je bitna širina kućišta između rupica u koje idu iglice koje drže kaiš.Još bolje,ponesi sat sa sobom kad kreneš u kupovinu.Cene dosta variraju,ali verujem da za 5-10 evra možeš kupiti sasvim o.k. kaiš.

Mislim da bi ovaj Natostrap bio previše mršav za ovaj sat, tako mi bar deluje.
Da li ima neko mesto u Bg-u gde bih mogao da potražim ove Bund strap ili neki običan kožni. Neko mesto gde ima izbora? Cena koju pominješ nije uopšte visoka, mada sam spreman da dam i malo više ako će lepo da se uklopi.

Za Nato si,verovatno,u pravu.Nemam da ti preporučim neko posebno mesto sem skoro svake časovničarske radnje i svih većih pijaca(na Zel.vencu npr.).Ako hoćeš nešto kvalitetno i baš po svom ukusu,mogu da ti preporučim našeg člana pugo koji izrađuje kaiševe za satove.Možeš ga kontaktirati preko privatne poruke.

Primetio sam da preporučujete pugo-a, ali vidim i da je čovek zatrpan poslom, pokušaću prvo sam da potražim pa ću onda i da pitam njega, jer vidim da je kod njega čekanje...

Back