Želim da malo pomognem zajednicu koja mi je toliko pomogla da se barem malo obrazujem oko toliko nam dragih ljubimaca.
Elem, ovom prilikom želim da uporedim dva/tri nato/zulu narukvice od dva , da kažem, renomirana trgovca.
Prvi je
GNOMONWATCHES a drugi je
NATOSTRAPSCO.
Naručivao sam sebi Nato strap sa prvog sajta (ovu
ovdje), kao i 2 Zulu-a sa drugog (
prva i
druga).
Par riječi koje će možda nekome značiti prilikom biranja za sebe.
Narukvica sa Gnomonwatches je odličnog kvaliteta. Barem ova koju sam ja izabrao. Ima opis iste koji navodi da je osjećaj vrlo blizu pamučne narukvice i slično. Naravno, mislio sam da je marketinški trik (a ko ne bi)?
Paaa... nije. Dok je nova, nekih par dana je malo kruća, ali definitivno je "mekana" pod rukom i nakon nekog vremena je baš prijatna za nošenje. Dugotrajnost još ne mogu da ocijenim ali bih procijenio da je zadovoljavajuća.
Narukvice sa Natostrapsco, koje sam tek dobio i nisam nosio ali mogu da napišem par vizuelnih, "pipajućih" detalja, upoređujući ih sa prethodnom i jednom koju nađoh zaturenu u ladici
(no name - ebay - kinez - low - quality - product).
Zulu sa Natostrapsco nisu istog kvaliteta, mada sam mislio da su iste bez obzira na broj prstenova, model i boju.
Na stranici navode da su iste debljine (1.5mm), ali definitivno nisu pod rukom dok ih opipavate
(sindrom Matt Murdock-a od Stan Lee-a)

.
Crna, Black-Ops Zulu, djeluje plastičnije i tanje, dok mi "stanovnik pustinje" djeluje mekše i deblje, bolje napravljen.
Vjerovatno je to samo moj subjektivni Daredevil osjećaj ali i pišem svoja neka opažanja i utiske.
Kada bih ponovo birao recimo da bih bio u žestokoj dilemi oko Gnom-a i Desert Zulu-a što se tiče kvaliteta izrade i nekog opšteg utiska.
Zaboravljenog kineza iz ladice neću ni pominjati, nije u istoj kategoriji da ne kažem - napišem nešto drugo.
Nadam se da će ovih par redaka nekome biti od koristi prilikom budućeg izbora Zulu/Nato narukvica.
Pozdrav, Dario.