Narukvice i kaiševi za ručne satove

Da li neko od kolega možda ima jedan link viška da proda, od narukvice za Orient Mako XL. Za neverovati, ali moj prijatelj ima
toliki zglob, da mu puna fabrička dužina nije dovoljna, tačnije knap mu je, pa ga steže. Hvala

81ongjHkyrL._UY445_.jpg

Kolega Chuck,da li si probao i mikro podesavanja da pomeris,mozda bas to pomogne tvom prijatelju?Mnogi to zanemare,a moze biti od pomoci.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ma da, na maksimumu su već mikropodešavanja, po defaultu. Sigurno ima korsnika ovde koji su skinuli i hvata im negde prašinu, a čoveku bi mnogo značilo.
Bio bih zahvalan da se neko javi! :)

Da. Sada videh. Oba sata imaju razmak ''ušica'' i end - linkove22mm s tim da kod Mako 2 se širina narukvice nakon end - linka svodi na 20 mm a kod XL-a ostaje 22mm.

Last edited:
Kazi svom prijatelju da cu mu ja pokloniti link samo sam u guzvi zbog posla. Pocetkom naredne nedelje ako Bog da.

Aliexpress, malo "skuplje" 10-20$. Samo dobro prouci slike.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

^
Jel ima neki pouzdaniji brend ili da ganjam sta mi zapadne za oko?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ili bih mogao neku elegantniju crnu koznu da mu stavim?

Last edited:
Ima, ali cene su vece :).

Ovaj link mi pada na pamet a da su cene pristojnije.
https://www.watchgecko.com/metal-watch-straps/solid-metal-watch-straps

Naravno, imas i postarinu i vrlo verovatno carinu i pdv pa si opet na minimum 50-60e

Ako hoces da narukvica pasuje kao na slici, da end link legne kako treba, jedino originalna narukvica. Pozicija rupica za iglicu nije univerzalna vec zavisi od modela do modela sata. Zato jedino originalna narukvica moze da pase kako treba. Postoje izuzeci, npr odredjeni Seiko modeli za koje se moze naci zamenska narukvica sa zakrivljenim end linkovima. Mislim da za sat sa slike ili originalna narukvica ili zamenska sa ravnim end linkovima

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Last edited:
Gde se mogu nabaviti kvalitetne opruge za narukvice (springbars)? Uzimao sam sa Aliexpressa 1.8mm debljine ali su prilično klimave i opruga je slaba. Na Amazonu mi se čini da ima kvalitetnijih. Jel neko poručivao?

Back