Nenad-moja skromna kolekcija

pa da kao sto rekoh, VE ima rupu pa ti je lakse, a ovaj seiko nema, klasika, guraj u kais onu iglu i pazi da ne ogrebes lug

UNIOR-ovim skalpelom sam neuporedivo lakse skidao kaiseve nego sa onom alatkom u kompletu, no ti si mehanicar, ti imas tehniku, mada ni ja niasm bez iskustva

Bio si upravu,nego sam slikao da vidis zbog predloga.Pazi,ja Seikov kais mogu da povucem par milimetra u jednu stranu i onda se vidi samo stift.Smislio sam ja kako cu zastiti lugove,malo izolir trake i bice to,ako slucajno sklizne igla.

ja nisam nikakvu traku stavljao..nego eto ja uzmem skalpel jer je tanak i gurnem ga medju kais i lug i skinem stift, onda uzmes pa selotejpom oblepis skalpel i gurnes ga medju kais i lug i eto gotovo, ovom iglom iz kompleta nema sanse tako lako da skines...no probaj kako ti mislis da je najbolje

VE ima rupu pa mozes kako hoces a on ima i plastiku pa ne moze ni da udje skalpel unutra

Skinuo sam sa VE,sad cu i sa Seika.

Cudan osecaj videti VE bez narukvice,stvarno veliki komad celika.

Skinuo i sa Seika,isto kao i sa VE,samo sto sam gurnuo malo jace,mozda sam vrlo malkice ogrebao lug,milimetarska linija ne vidi se,ali sam zato sebe ubo,nista strasno,ali nije ni prijatno...

uploadfromtaptalk1404088705698.jpg

Last edited by a moderator:
ako ces da skidas stiftove sa kaisa na lugovima bez rupica, uzmi ozbiljan alat jer ces sa ovim poguiti kuciste ili bocnuti kais i sebe onom ostricom

Ja taj deo (za skidanje kaiševa ) ovog kineskog kompleta smatram najboljim.
Dve-tri godine ga koristim bez ijednog problema.
Moguće da je tebi Milane zapao neki koji je lošije ištancovan.

Ma,ubošćeš se još jednom kod četvrtog menjanja kaiša (do tada ćeš da paziš a onda ćeš se opustiti :)) i to će biti to.
Nadalje ćeš tu operaciju obavljati za 5 sekundi po kaišu.

Hvala na iscrpnim odgovorima o alatu, nije mi namera da se bavim nekim popravkama, vise za svaki slucaj ako zatreba neka sitnica koju svako moze da uradi.
Jeste da smo skrenuli sa teme pa mogu moderatori da brisu/premeste gde sve ovo treba da ide ali da pitam jos jednu stvar oko majstorluka i alata. Kako se skida narukvica sa ovog sata? Nema iglice sa oprugom, lugovi su probuseni. Da li se neka osovina izbija ili kako to ide i kojim alatom?

Attachments

• IMG_9696-.jpg
    IMG_9696-.jpg
    251.8 KB · Views: 148
Nenade rekao sam ti da ces se ubosti sa ovim alatom, jednostavno ne kosta nista

Vladane sta znam, ne verujem, gledao sam i na drugim kompletima, isti su

Zarekg, ja sam na jednom nesrecnom Royal Londonu sredjivao narukvicu i nisam samo taj deo skidao, nisam mogao da izbijem taj stift ili osovinicu, nisam imao dobar alat, mislim da se dosta teze izbija nego na narukvici zato sto je lug kriv dok je narukvica prava

Posle 2 nedelje cekanja,carevo novo odelo je stiglo i predivno je! :man_in_love:

Iz tog razloga sam odlucio da napravim mali review.

Narukvica je plave boje,ali jako cudna plava je u pitanju,iz razloga sto je na suncu gotovo "candy blue",dok je u zamracenom prostoru tamno teget,sto se meni jako svidja.
Narukvica je sirine 22mm i duzine 280mm,dok je debljina od 1mm na najtanjem,odnosno 2mm na najdebljem delu narukvice.Prstenovi su pricvrsceni metodom sivenja,a ne lepljenja,kao sto se vidi na slikama.

20140702_102141.jpg

20140702_102132.jpg

20140702_102150.jpg

20140702_102156.jpg

Kada sam namestio narukvicu na sat,bio sam odusevljen kako dobro stoji,buduci da i VE N1 Rocket ima plavicaste detalje na ciferu,narukvica se savrseno uklopila.Sat stoji dosta cvrsto na narukvici,odnosno ruci i ne pomera se ni mikron u stranu. :D

20140702_100442.jpg

20140702_100536.jpg
20140702_100909.jpg

20140702_100926.jpg

20140702_100958.jpg

S' obzirom da je ovo NATO narukvica,koja prolazi kroz stiftove i ide ispod kucista sata i imajuci u vidu da je visina N1 Rocket modela 17mm,uopste nisam primetio neku bitnu razliku u visini samog sata i polozaja istog na ruci,tako da nema potrebe da vas to plasi ukoliko se odlucite da vas sat presvucete na ovaj nacin. :D

20140702_101547.jpg

Sto se tice dela narukvice,da ne kazem viska,koji ostane nakon sto se odabere zeljena rupa na kaisu,on se jako lako smesti kroz dva prstena i gotovo da se i ne primecuje,sve u svemu,jako lepo stoji.

20140702_101503.jpg

Nadam se da ce ovaj mali review pomoci onima koji se odluce da presvuku svoj sat ovakvom narukvicom.Licno sam prezadovoljan kako je sve ispalo sto se tice mog sata i jedva cekam da vidim kako ce se pokazati u praksi,na oko je vec sve vidjeno. :man_in_love:

Kao sto se i vidi,datum i vreme nisu podeseni,nisam imao vremena od silnog uzbudjenja.:D

Za sam kraj bih zeleo da se zahvalim clanovima Milanu Milanovicu i Skydrummeru na usmeravanju,odnosno savetovanju u vezi odabira narukvice za letnje vreme,hvala vam puno,da je bolje ispalo,ne bi valjalo,xe xe! :D

Uklopio se samo tako,pa i jeste,lepsi je ovako,ali za neku sportsko-elegantnu varijantu,vracam braon.

Ovo je NATO,narukvica ima dva dela,onaj manji je prisiven zbog sigurnosti,ukoliko neki stift popusti,a zulu je bese iz jednog dela,tako?

Bas je kvalitetna,iznenadjen sam samo tako,inace,sa isporukom je kostala 2400 din.

pa svejedno nato zulu, meni je to isto.....samo ovi metalni delovi se malo razlikuju...nego nije brate bila jeftina, ja sam davao nato za 400dinara na kraju, nisam znao sta cu sa tolikim kaisevima
Pa na sajtu sa kog su oni kupili narukvice,takva kosta oko 7-8 evra i jos koji evro za isporuku i sta ti ja znam koje troskove,jer stalno nesto izmisljaju i nasi i stranci,na kraju sama narukvica kosta 18 evra kod nasih i isporuka 200-300 post expresom,skupi se,ali ne zalim,bolje da dam novac za narukvicu,nego za neke gluposti koje impulsivno kupujemo,a zaista je kvalitetna.

Back