Nov sat - pomozite da izaberem

jaksa

New member
Vlasnik sam Seiko 5 sata koji sam dobio još 1979 i koji od pre neki dan nije u funkciji jer se je polomila originalna narukvica. Imate opis i sata i kvara u mojim ranijim temama.

Sat ću svakako natenane da popravim ali žena želi da mi kupi novi sat a ja bih hteo ovakav:
da je Seiko, najradije automatik, sa proverenim mehanizmom. Ne bih baš kvarcni ali ne isključujem ga za sada
da ima čeličnu narukvicu, kvalitetniju
da ima crn brojčanik (ne volim da menjam navike)
da NEMA onaj obruč 10/20/30/40/50 oko stakla jer mi se to ne dopada
da ima safirno staklo
da je na akciji :)
da se prodaje na sajtu neke domaće firme ili u radnji, ne naručujem iz inostranstva
da može da se vidi pre kupovine

Molim vas za preporuku za konkretne modele sa konkretnim cenama jer se baš slabo razumem u temu o satovima. Možete dati preporuku i za neke druge modele, ali nemojte za "modne" satove.
Nikako ne bih dao više od 300ak evra za sat, idealno bi bilo da preporučite a meni se svidi neki model na akciji.

jedino ga nema na domacim berzama

:lol:
Odlican predlog...

Inace, safirno staklo nema, ali se po svim ostalim parametrima uklapa

SNZG13K1

dscn2391copia.jpg

Jel ima SNZG13K1 ili sličan bez brojeva na brojčaniku? Može i malo skuplji.
Imam i laičko pitanje - čini mi se da je uporedivi automatik citizen skuplji od seiko automatik sata, zašto?

Proveri da li taj Citizen uopste imaju na stanju.
Svakako da ovaj citizen ima bolji mehanizam, verovatno je i zavrsna obrada bolja, narukvica takodje...

Obrati paznju na jos jednog japanca. Ima ga na jednoj domacoj berzi

Nemam obicaj da "reklamiram" fizicka lica sa domacih on line berzi ovako javno, ali ovaj put pravim izuzetak jer poznajem momka, i garantujem za profesionalnost istog

jaksa jeste malo veci sat ali ja inace volim manje satove pa nisam bas merodavan.meni je bio veliki.ako se dobro secam mislim da je nov oko 250 eura.prodavac je proveren kao sto ti je 23 rekao.svakako bi trebao da razmislis o ovom satu.mislim na orient.

Hvala vam. J i K su JDM vs rest of the world - treba ići na jeftiniji :) Kakav je inače?
Taj Orient, jel sjajni metal ili tamni metal?

Back