Novi Citizen automatic sat - NB004058E

fotopetar

Well-known member
Cijena ovom ljepotanu je za mene visokih 995 dolara,al pogoni ga Miyota automatic mehanizam s potpisom Citizena što je vrlo raritetno za Citizenove satove namjenjene američkom tržištu.Ima obostrano safirno staklo,ostatak karakteristika kao i fotografije sata vidite dolje.

Brand : CITIZEN SIGNATURE
Collection : AUTOMATIC
Model : NB004058E
Style : SIGNATURE 24 JEWELS AUTOMATIC
Movement: Citizen 24 jewels Caliber 9010.
Movement Features: Cotes de Geneve hand burnished plates.
Functions: Date calendar, window display.
Case: Combination satin/polished finish. Solid AISI 316L Stainless steel.
Bezel: Highly polished finish.
Crystal: Sapphire. Anti-Glare treated. Very slight dome profile.
Dial: Applied polished Silver color markers. Luminous hour markers/dots. Black color. Guilloche texture.
Hands: Steel color. Luminous filled.
Case Back: Screw-on style ( held by screws ). Observation crystal.
Band: Combination satin/polished finish. Solid AISI 316L stainless steel.
Clasp: Tri-fold, Sport style, with spring release. Factory Logo engraved/embossed.
Water Resistance: 100m/330ft /10atm.
Case Size: 41.00mm. 12.00mm.
Warranty: 5 years Factory Limited.
Other: Comes in a very exquisite and unique presentation box.

773678d1343254072-new-citizen-automatic-nb004058e.jpg

773679d1343254099-new-citizen-automatic-cal9010.jpg

773680d1343254125-new-citizen-automatic-nb004058aback.jpg

cssigauto1-1.jpg

cssigauto2-2.jpg

cssigauto1-8.jpg

cssigauto1-2.jpg

cssigauto2-4.jpg

Na ovom mjestu možete vidjet ostatak prekrasnih fotografija sata
http://api.viglink.com/api/click?fo...br> PICTURES&jsonp=vglnk_jsonp_13450592333959

Ja ne mogu da se odlučim da li je lepši onaj sa plavim kazaljkama ili onaj sa poslednje slike. Sve u svemu, čini se da Citizen želi da ovim švajcarskim izgledom, kako je Vlajo odlično primetio, zauzme snažnu poziciju među satovima tog cenovnog ranga. Imajući u vidu osvedočeni kvalitet mehanizama, izgled i završnu obradu, mislim da će se pokazati kao opasan igrač u ovoj klasi. Znam da ovaj proizvođač ima mnogo dobrih modela, da ima uporedivih i da je već zauzeo svoje mesto, ali mislim da će se ovim modelom popeti za bar još jedan stepenik.

Last edited:
Priznajem da nisam pročitao tekst. Žurim na papanje, ustajem sa pekarima, pre petlova sutra...
Meni su lepši (da izvinete) od pozadi nego s`preda. Moja omiljena kuća može to mnogo bolje, te se nadam da će još koja mehanika izleteti, da razbije monotoniju eco-drive mašinerija...

Sjajno izgleda, pogotovo model sa belim ciferom... Cena ispadne nekih 800 eura kada se prebaci, po meni nije uopste strasno za ovakav sat. Jedino nema podataka o preciznosti mehanizma, rezervi snage...

Ovom satu,njegova jednostavnost,daje neopisivu lepotu. Model sa belim ciferom i plavim kazaljkama je savrsen.A svi oni sto vole natpise "swiss made",mogli bi da se zapitaju da li je sve u tom "swiss made" natpisu ili ima necega i u ovakvim satovima.

Eto mene pravo s WUS-a.... Ljudi koji su ih kupili su fascinirani finisom i tacnoscu. Jedan je žurio 2 sekunde za 5 dana (da bi kasnije bio + - 0), a drugi 10 sekundi za 72 sata, "right out of the box"....(+5 u prvih 24h, pa još +3 u narednih i na kraju +2 za ukupnih +10 u 72h)

Stvarno se vidi da su besprekorni.i da nisam ovo procito bio sam siguran da su i tacni i savrseno finisirani ali je svakako dobro sto si nam ovo preneo.ovo je lep i dobar sat za svoju dusu i za sva vremena.nema tu greske vidi se to.

Back