Novi Citizen automatic sat - NB004058E

fotopetar

Well-known member
Reaction score
65
Cijena ovom ljepotanu je za mene visokih 995 dolara,al pogoni ga Miyota automatic mehanizam s potpisom Citizena što je vrlo raritetno za Citizenove satove namjenjene američkom tržištu.Ima obostrano safirno staklo,ostatak karakteristika kao i fotografije sata vidite dolje.

Brand : CITIZEN SIGNATURE
Collection : AUTOMATIC
Model : NB004058E
Style : SIGNATURE 24 JEWELS AUTOMATIC
Movement: Citizen 24 jewels Caliber 9010.
Movement Features: Cotes de Geneve hand burnished plates.
Functions: Date calendar, window display.
Case: Combination satin/polished finish. Solid AISI 316L Stainless steel.
Bezel: Highly polished finish.
Crystal: Sapphire. Anti-Glare treated. Very slight dome profile.
Dial: Applied polished Silver color markers. Luminous hour markers/dots. Black color. Guilloche texture.
Hands: Steel color. Luminous filled.
Case Back: Screw-on style ( held by screws ). Observation crystal.
Band: Combination satin/polished finish. Solid AISI 316L stainless steel.
Clasp: Tri-fold, Sport style, with spring release. Factory Logo engraved/embossed.
Water Resistance: 100m/330ft /10atm.
Case Size: 41.00mm. 12.00mm.
Warranty: 5 years Factory Limited.
Other: Comes in a very exquisite and unique presentation box.

773678d1343254072-new-citizen-automatic-nb004058e.jpg

773679d1343254099-new-citizen-automatic-cal9010.jpg

773680d1343254125-new-citizen-automatic-nb004058aback.jpg

cssigauto1-1.jpg

cssigauto2-2.jpg

cssigauto1-8.jpg

cssigauto1-2.jpg

cssigauto2-4.jpg

Na ovom mjestu možete vidjet ostatak prekrasnih fotografija sata
http://api.viglink.com/api/click?fo...br> PICTURES&jsonp=vglnk_jsonp_13450592333959

Lepo, izgledaju poprilično švajcarski, ovaj predzadnji čak jako liči na moj Tag....

Ja ne mogu da se odlučim da li je lepši onaj sa plavim kazaljkama ili onaj sa poslednje slike. Sve u svemu, čini se da Citizen želi da ovim švajcarskim izgledom, kako je Vlajo odlično primetio, zauzme snažnu poziciju među satovima tog cenovnog ranga. Imajući u vidu osvedočeni kvalitet mehanizama, izgled i završnu obradu, mislim da će se pokazati kao opasan igrač u ovoj klasi. Znam da ovaj proizvođač ima mnogo dobrih modela, da ima uporedivih i da je već zauzeo svoje mesto, ali mislim da će se ovim modelom popeti za bar još jedan stepenik.

Last edited:
Priznajem da nisam pročitao tekst. Žurim na papanje, ustajem sa pekarima, pre petlova sutra...
Meni su lepši (da izvinete) od pozadi nego s`preda. Moja omiljena kuća može to mnogo bolje, te se nadam da će još koja mehanika izleteti, da razbije monotoniju eco-drive mašinerija...

Sjajno izgleda, pogotovo model sa belim ciferom... Cena ispadne nekih 800 eura kada se prebaci, po meni nije uopste strasno za ovakav sat. Jedino nema podataka o preciznosti mehanizma, rezervi snage...

izvini baki al koji su to tebi lepsi od pozadi.

Ovom satu,njegova jednostavnost,daje neopisivu lepotu. Model sa belim ciferom i plavim kazaljkama je savrsen.A svi oni sto vole natpise "swiss made",mogli bi da se zapitaju da li je sve u tom "swiss made" natpisu ili ima necega i u ovakvim satovima.

ovaj citizen je sat bas kakav ja volim.rado bi nosio ovakav sat.jednostavan,lep rekao bi vecan.

Da, šala na stranu, baš kvalitetno izgleda i lepo naravno. Već mislim da Citizen to može još bolje !:yes4:

Na ovaj sa belim brojčanikom nakačiti kožni kaiš od kroko kože boje konjaka i - V.R.H!!!

Eto mene pravo s WUS-a.... Ljudi koji su ih kupili su fascinirani finisom i tacnoscu. Jedan je žurio 2 sekunde za 5 dana (da bi kasnije bio + - 0), a drugi 10 sekundi za 72 sata, "right out of the box"....(+5 u prvih 24h, pa još +3 u narednih i na kraju +2 za ukupnih +10 u 72h)

Stvarno se vidi da su besprekorni.i da nisam ovo procito bio sam siguran da su i tacni i savrseno finisirani ali je svakako dobro sto si nam ovo preneo.ovo je lep i dobar sat za svoju dusu i za sva vremena.nema tu greske vidi se to.

Kao što ste već rekli vrlo jednostavan sat,a lijep.

Back