- Reaction score
- 1,398
Pozdrav svima.
Evo, hteo bih da predstavim svoju kolekciju noževa koju sam vremenom sastavljao. Ništa preterano veliko, i ima tu svega po malo: od klasičnih Victorinox modela, preko modernih foldera, pa do par zanimljivijih manjih EDC komada.
Ako bih morao da izdvojim favorite, išao bih ovim redom:
Zanimljivo mi je kako se s vremenom ukus menja. Ranije sam više gledao dizajn, a sad mi je ergonomija i praktičnost daleko važnija. Spyderco je tu baš “kliknuo”, iako mi estetski u početku nije bio nešto posebno.
Postavite fotke vaših noževa, zanima me koji su vam najomiljeniji.
Evo, hteo bih da predstavim svoju kolekciju noževa koju sam vremenom sastavljao. Ništa preterano veliko, i ima tu svega po malo: od klasičnih Victorinox modela, preko modernih foldera, pa do par zanimljivijih manjih EDC komada.
Ako bih morao da izdvojim favorite, išao bih ovim redom:
- Spyderco ParaMilitary 2 (CPM S45VN) – ovo mi je trenutno najčešći izbor za nošenje. Ergonomija koju Spyderco pravi je po mom mišljenju jedna od najboljih u klasi. Prvobitno mi je bio ružan dok sam gleao slike, ali kada sam ga video u radnji odmah sam odlučio da ga kupim. Sada zapravo jako volim taj njihov karakterističan oblik oštrice koji je i jako lagan za otvaranje/zatvaranje i naravno upotrebljiv u svakodnevici. Kompresioni lock mehanizam je odličan i lak za korišćenje.
- Demko AD20.5 – dosta robusniji osećaj u ruci, i izuzetno zanimljiv zbog ultra pouzdanog Shark Lock mehanizma. Ovaj komad može da trpi ozbiljniju upotrebu bez razmišljanja. Dosta je teži od Spyderco modela i izdržljiv kao tenk i zbog toga ga jako volim.
- Mikov Elipt – ovo je Češki brend, manje poznat širokoj publici, i njega često koristim za neko majstorisanje. Nož oslikava tipični Češki pristup: praktičnost, jednostavnu konstrukciju i fokus na upotrebljivost, bez ikakvih fensi elemenata (lock mehanizam i sl.)
Zanimljivo mi je kako se s vremenom ukus menja. Ranije sam više gledao dizajn, a sad mi je ergonomija i praktičnost daleko važnija. Spyderco je tu baš “kliknuo”, iako mi estetski u početku nije bio nešto posebno.
Postavite fotke vaših noževa, zanima me koji su vam najomiljeniji.