Re: Koji sat nosite danas? Oktobar 2014 - Decembar 2015
Pozdrav drugari.
Odmah u startu da se izvinem na off-u, ali moram se posavetovati sa Vama.
Naime kupio sam dva "coin egde" pilotska kućišta (hvala kolegi mizzy-ju koji mi je rekao naziv tog tipa pilotskog kućišta), 44mm, čelik, predviđena za Unitas 6497 ili 6498, koja izgledaju ovako:
E sad u dilemi sam šta dalje, kakve satove budžiti, kom carstvu se prikloniti?
U principu volim da "budženi" satovi budu hommage (da imaju uzor u poznatom brendu), a ne fantasy tipa (izmišljene kombinacije brojčanika i kazaljki), tako da mi je trenutno ideja:
1. za prvo kućište omaž starovremenskom IWC i Zenith pilotu (verovatno još brdu brendova jer su svi bili na sličan kalup), ovako nešto:
2. za drugo bih želeo nešto drugačije, neki omaž Hamiltonu i Longines-u, ovako nešto:
...mada naleteh na jedan fantasy (valjda je fantasy, pojma nemam) koji mi izgleda brutalno...
To je suštinski dilema, otvoren sam za sve predloge, čak i za drugačije kombinacije brojčanik-kazaljke, jer sam apstrahovao čitav niz pilotskih brojčanika (isto tako i drugih) koji se kombinuju sa strelastim kazaljkama u ubeđenu da ta kombinacija nije za "coin edge" kućište.
Unapred hvala na pomoći, i molim moderaciju da premesti ovaj post u drugu temu ukoliko smatra da ćemo otići suviše u off.
EDIT:
E do K, sad naleteh na ovo, i to mi dobro izgleda...

Jedino što takvog pilota već imam (Orient)...