Olovke

Re: olovke

Da dodam i ja moje naliv pero
Koliko mi je google dao informacija naliv pero je iz 1930-tih godina. Soennecken 506
Problem je što je mehanizam za punjenje mastila verovatno "zapekao" pa se šaraf na vrhu nemože pomeriti, ako neko ima ideju kako to rešiti bio bih zahvalan. Neka procena vrednosti ?

Ja sam posle 12+ godina u IT i naravno višečasovnog svakodnevnog druženja sa računarom praktično zaboravio kako se piše rukom.
Veruj mi druže i ja sam u istoj situaciji, verovatno bih i zaboravio da pišem da na sastancima ne pravim beleške. Smara me da na sastanku vadim notebook samo da bih pisao beleške, tako da se služim klasičnim rokovnikom.

Vladane lepa olovka, kvalitetna i nimalo jeftina.... :top:
Mada moram priznati da je za moj ukus suvise moderna, ja sam pristalica klasicnog dizajna.
Meni se baš ovakve malo modernije sviđaju, ali veruj mi da nije uopšte skupa, izgleda skuplje nego što jeste.

Pozdrav.

Ka sto sam spomenuo u nekoj drugoj temi i mene privlace naliv pera ali nazalost ne znam puno o njima iako ih relaivno cesto koristim da li neko ko se razume moze da me posavetuje na sta treba obratiti paznju kada se kupuje monblanc ,kako razlikovati kopiju od originala.

Kad smo kod olvke, da vam pretstavim moju olovku - naliv pero marke "Pierre Cardin" koju sam dobio kao nagradu za rad imeno bio sam progalsen medju 5 najbolja radnika u firmi u kojoj sam nekad radio, to je bilo 1997 godine bio sam mladji, i jako se trudio a drugi su se bogatili na moja ledja, mislio sam da ako je firma italijanska pa kao oni su kapitalisti pa znaju ceniti rad ali brzo sam svatio da nije tako, pa od tada resio sam raditi samo za sebe, pa sta bude neka bude, kako i da je ovo pero i jedna lepa diploma su mi spomen iz tog razdoblja mog zivota.
PICT0393-1.jpg

PICT0394.jpg

PICT0401.jpg

Last edited by a moderator:

Da dodam i ja moje naliv pero
Koliko mi je google dao informacija naliv pero je iz 1930-tih godina. Soennecken 506
Problem je što je mehanizam za punjenje mastila verovatno "zapekao" pa se šaraf na vrhu nemože pomeriti, ako neko ima ideju kako to rešiti bio bih zahvalan. Neka procena vrednosti ?

Prijatelju, penkalo je veoma lepo, sto se tice procene pitajte "google", a to sto je zapeklo to je od zaostalog mastila koje se zasusilo u njemu, a to resavate tako so ce te potopiti penkalo u toplu vodu, ostavite da se "raskisne" i onda pokusajte da odvrnete.
Ako nece, ponovite postupak sa toplijom vodom.
Pozdrav

evo da se i ja pohvalim sa mojom SANTOS DE CARTIER olovkom. celcna je sa finim detaljima u paldijumu. dolazi sa garancijom i serijiskim brojom u prelepoj vec prepoznatljivoj crvenoj cartier kutiji.

Attachments

• P3010003.JPG
    P3010003.JPG
    176.5 KB · Views: 306
  • P3010004.JPG
    P3010004.JPG
    163 KB · Views: 197

Novi ljubimac......:dirol:
Sheaffer Legacy I, model 840 black on black (Black Laque G.T )
pero u M verziji, zlato 18k
rucno lakirano (zavrsno lakiranje), i naravno, sve to Made in USA :big_boss:

16j0ief.jpg

Da predstavimo Ulysse Nardin olovke. Jako su lepe, a verujem i skupe.
Bila bi najbolja kombinacija kada bi njihov vlasnik nosio sat istog proizvodjaca. Pa bi sve bilo u kompletu.

Nekoliko kratkih informacija:
Ova naliv pera nude atraktivne funkcionalnosti. Metalni delovi se proizvode od 18 ct zlata ili 925 srebra. Imaju sistem zatvaranja sa sigurnosnim mehanizmom. Sistem za punjenje nudi autonomiju sa pisanjem. Spreceno je prosipanje mastila prilikom naglih pokreta rukom. Cuveno Visconti masilo je iste boje kao smola i omogucava optimalan protok prilikom pisanja.

Ulysse Nardin Pen.jpegun_pens_pair.jpgUlysseNardin_Pen_Refill_gold_silver_11.jpg

Za vise informacija: Ulysse Nardin

Pozdrav svima.

Imao bih jedno pitanje...

Naime, pre par godina sam na poklon dobio Mont Blanc Noblesse pozlaceni roller
http://images.cloud.worthpoint.com/...708/23/1_6cbe0dd49fabc67f1591b1e8b430de67.jpg
Refill poprilicno prazan i zeleo bih da ga zamenim ali nigde ne mogu da nadjem informaciju na internetu gde bi u Beogradu ili Srbiji mogao da kupim isti ili odgovarajuci refill. Specifican je jer se pri vrhu nalazi navoj kojim se refill zasrafljuje za gornji deo olovke.
Oznake na refillu su sledece: Mont Blanc Rollerball refill F 812 (roller pise crnom bojom).

Ako neko ima neku informaciju, zamolio bih ga da mi ostavi ovde poruku
Unapred Hvala Svima

Dobro dosao na Forum Svet satova. Montblanc ima u ponudi pored odlicnih penkala, olovaka i rolera, i odlicne satove ;)
Koliko se secam, Identico je uvozio Montblanc satove ali i pisaljke. Proveri kod njih.

E, hvala puno ...upravo sam bio na njihovom sajtu pa cu da ih kontaktiram i informisem se gde, sta i kako mogu da nabavim... jos uvek rade sa Mont Blanc (barem tako stoji na sajtu) pa verujem da cu moci i da nadjem kod njih refill. Jos jednom Hvala ;) :D

Back