Omega Seamaster AT ili Grand Seiko High Beat

Koji biste od ova dva sata izabrali?

• Total voters
    73
Da ovaj je prelep GS i fotografije su odlicne. Inace to nije tacno da se GS do 2010-te nije prodavao van Japana. Ne treba prihvatati sve kao tacno, sto neko navodi u svojoj video recenziji. U svakom slucaju prelep GS!

Inace sto se tice Vladanovog dvoumljenja ja ovde moram da kazem da je meni estetski lepsi GS. Omega oko koje bi se dvoumio i sigurno nju izabrao je Omega Hour Vision

Attachments

• omega 43133412103001-60.jpg
    omega 43133412103001-60.jpg
    70.2 KB · Views: 92
  • omega 43133412103001-40.jpg
    omega 43133412103001-40.jpg
    81.3 KB · Views: 110
  • omega 43133412103001-50.jpg
    omega 43133412103001-50.jpg
    105 KB · Views: 102
Nisam video AT ili GS uzivo, ali Rolex Explorer jesam.(igrao se par sati s njim, stavljao na ruku i sl.) Nije me nicim impresionirao. Narukvicom pogotovo nije. Rekao bih da su oba takmaca u ovoj temi bolji izbor od njega. (e, sad, sve ovo uzmite s rezervom jer sam, realno nOOb, a nisam ni video Omegu i Seiko uzivo)

nego što je tebi cooper fensi sprava:)

Izadji na ulicu i videces da ga uglavnom voze "očajne domaćice", mamine i tatine ćere i fensi likovi kojima je stalo do izgleda i statusa, a ne do performansi i istorijske poveznice..... Ma s**em ja....sudim po izgledu i mestima gde ih srećem, ali ne poznajem vlasnike, pa je moguce da gresim.... Većini je sve jedno JCW ili običan One....

Jes Vlajo dao dobro poredjenje, ali samo u paraleli AT sa Cooper-om.

Sto je pogodio samo s Cooperom? Golf je fantastičan performer. Ide brzo, vozi se dobro, čak ima i specifičnu GTI istorijsku auru, tehnički je perfektan, jedino ga *be što je - Golf :D Sa kojim automobilom bi ti uporedio GS?

Nisam video AT ili GS uzivo, ali Rolex Explorer jesam.

Slagao sam. Setih se da sam video vladasovu AT na ski stazi letos. Sada sam još više ubeđen da bih pre nju ili GS nego Explorer.

^ma slažem se da je cooper fensi, jer i ja uglavnom u njemu vidjam istu populaciju ko i ti, nego je moj problem što novije omege takodje vidjam na sličnim likovima, (čast uvaženim kolegama sa foruma) koji ih uglavnom nose jer su omegu videli na ruci onog špijuna što se vazda dva put predstavlja.
A GS bi poredio sa npr. Legend Hondom. Luksuz, al ne preteran, kvalitet na zavidnom nivou:thumbup:

U pravu ste da bi GS po luksuzu mogao biti Acura, Lexus, Infinity, ali zarad boljeg poredjenja po klasi je vlajo rekao Golf GTI, nasuprot Cooperu :D

(čast uvaženim kolegama sa foruma)

Ma sta se ogradjujes. Znam da je vladas im´o Aquaterru, ali on je osvedočeni fenser :D Mislim, da li je neko video više fensi bicikl od Vladinog "vintidža"?!?! :lol:

Moj glas za AT. Sviđa mi se više izgled brojčanika - kako su napravljene crtice koje označavaju sate. Takođe mi se i kazaljke više sviđaju. Osim toga, kao što je već rečeno, GS mi liči na peticu :)

Naravno da nisam čitao ceo tekst na WUS, tek sam preleteo, a svakako se ne bih udubljivao u sve tehničke detalje 2 vrhunska mehanizma. Glasam za Omegu, jer Omega je Omega, a Seiko, samo Seiko, bio 5 , sarb ili grand, svi liče jedni na druge, naročito sarb i grand modeli.

Tesko da je milance seiko samo seiko, i da je GS samo obican seiko. Mnogo se pricalo na tu temu i konacan odgovor nikad nije nadjen, ali ne treba podcenjivati seiko posebno GS seriju.

jer Omega je Omega, a Seiko, samo Seiko, bio 5 , sarb ili grand

SCOJE.gif

Milanče,za ljude koji znaju samo za Seiko 5,da - u pravu si! Njima je svejedno jer ne vide i ne znaju razliku. Međutim,za raju koja je makar malo čitala o Seiku,zna da je razlika između 5-ce i GS-a svjetlosna godina!

Licni ukus treba da prevlada,neko je spomenuo da je GS isto sto i Seiko5,isto tako moze da se kaze da je omega isto sto kao swatch od $100.Seiko konglomerat i ima proizvode za svaciji ukus i dzep.
Sto se mene licno tice nijedan nebih kupio,AT je lep sat ali izgleda na ruci kao dinner plate jednostavno mi je preveliki,GS je ok ali nisam bas za automatic iz GS-a vise bih se odlucio za spring-drive.
Za one koj neznaju neka pogledaju seiko Credor Ichi ili spring drive Sonnerie.

Лично одабрао бих Гранд Сеико јер изузетно ценим њихово умеће у производњи сатова, ако сте мало читали онда знате колику пометњу су направили у индустрији сатова 80 тих година са кварцним механизмима, као и колико су опседнути прецизношћу механизама. ГС је врхунски сат по свим карактеристикама, а мени је битно шта имам на руци и баш ме брига дали ће неко да га примети или не. О укусима се не расправља, наравно и Омега је и леп и веома квалитетан сат али ГС је ретка зверка, попут планинског тигра. ево једног заиста лепог текста на тему Гранд Сеика као и о Сеику као произвођачу уопште.

Grand Seiko Hi-Beat SBGH005 Watch Review

tumblr_magb4jhgh51rdrzfmo1_400.jpg863325d1351650715-grand-seiko-vs-grand-seiko-high-beat-img_0984.jpg

Back