Omikron Safari Automatik ETA 2789-1 - servis i staklo ?

Sto se cene tice, materijal za narukvicu samu kosta do 50 din ako uzmemo da je bruto materijal 200 grama odlicne cistoce. Imam majstore u firmi koji postizu preciznost na manualnim i NC strugovima od 1/100. Tako pravljena narukvica bi napravila trosak u radu masine i coveka negde oko 50 evra, pretpostavljam. (kod nas) Malo brusenja i poliranja bi dall vehunski rezultat.

Naravno, vidjao sam masinske CNC obradne centre(glodanje, brusenje, struganje, busenje) koji mogu cudo da naprave ali zahtevaju visoke serije da bi bili rentabilni. :)

Sto se tice supljih narukvica, usteda jeste na materijalu ali obrada sastavnih delova kosta vise. Tu su visoke serije kljucne jer je drugacije nerentabilno. :)

Made in China wins ako su u pitanju male komponente :)

Last edited:
Danas sam se učlanio u Vaš forum, s željom da mi pomognete, ako je moguće, u vezi restauracije praktično istog sata kao sasaasas-ovog. Mehanizam je ispravan, ali nema krunicu, želeo bih da ispoliram i hromiram kućište, zamenim kazaljke i staklo, pa me zanima jel to moguće negde u Bg uraditi i Vaša preporuka? Nemam ni predstavu koliko to može koštati ? Sat mi je veoma značajan, dobio sam ga od oca na poklon kao dečak sa 9 godina, padao je, originalno staklo je puklo, ali sada želim da ga doteram , mislim da može biti lep, uz neku lepu kožnu narukvicu, pravi vintage .. Evo slika, hvala unapred svima.DSCN2371.jpg

Back