Komplikovano, nista bez prese za stakla se nece postici. Svaki bolje opremljen casovnicar bi trebao to da zna, jedino nisam siguran kako ide oko skidanja korone...Hteo bih na svom Seiko SNZF17 (Sea Urchin) da promenim staklo (imam ga). Zanima me koliko je komplikovano to da bih odlučio kom časovničaru to da proverim da uradi. Neka preporuka Čačak, Užice?
Ne znam nikog u tom regionu da preporucim. U Bgd topla preporuka za Miodraga Mihailovica, Seiko servis, Svetogorska 24, imaju radnju i u Ruzveltovoj. Meni je radio seiko 6139-6002 pepsi, izmedju ostalog i zamenu originalnog stakla...Ne znam ni da li nešto treba lepiti. Zato mi treba preporuka za nekog ko to može uraditi pouzdano, bez improvizacija.
NIsta nece da mu steti,ali i nemoras bas cesto da to radis zbog minutne cevi koja moze da prokliza.I kad podesavas rucno gledaj da to ne radis brzo jer je onda manje trenje izmedju minutnog zupcanika i minutne cevi...
!

.Kako vidim na ovim linkovima, nije bas jeftino. Bilo mi je lakse da malo otvorim dusu nego da proguglam.
...
I jos jedno pitanje, s obzirom da nisam upucen u te stvari... Ako se mjenja kompletan mehanizam, da li se po pravilu dobija garancija na njega?
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk
To je stvarno za respekt. Ja sam pogrijesio jer nisam odmah odnio sat gdje je i kupljen, vec sam dao drugome da "cacka" po njemu.Moraš dobiti neku garanciju. Garancija se daje i kad se uradi običan servis sata, a ne promjena mehanizma, ito kod ovlašćenog.
3 godine da ode čitav mehanizam je previše kratak period. Trebao si insistirati na garanciji iako je prošla. Meni su o trošku garancije slali Longines u Švajcarsku na servis, iako je prošlo 2ipo godine od nabavke, odnosno pola godine posle isteka garancije. Čak je sat kupljen u Zagrebu a u Beogradu su usvojili isteklu garanciju. Respekt za Longines.
).