Pitajte časovničara

Jovanaa 89,potrebno je mnogo truda da nadjes odgovarajucu narukvicu,a da bude metalna,mada je izvodjivo.Predlazem ti da obidjes male sajdzinice i radnjice koje prodaju i bave se popravkom satova,sto se cene tice to nije preskupa varijanta,stavise mislim da je pristupacna.Znaci put pod noge.

Pozdrav svima.
Juce sam igrao tenis sa seiko automatskim satopa mu je danas odstupanje vece nego uobicajeno.
U granicama je propisanog e sad da li bih mogao nesto da ucinim kako bih uspeo da popravim preciznost a ne bih ga nosio na regulaciju posto ga imam tek 3 meseca?

Sačekaj i posmatraj razvoj situacije još dan-dva.
Možda se sam unormali.
Znam da je suvišno reći ali-automatik nije najpogodniji izbor za tenis.

Hvala na odgovoru.
Znam da nije najpogodniji ali nikad pre nisam imao automatski sat pa nisam ni mislio na sat.

Odusevljen,brze bolje kupim dve mehanicke Rakete,kad ono razocarenje.
Evo kratak opis problema,rade normalno jedno vreme i stanu. Pomerajuci kljuc da ih podesim na pravo vreme,one prorade i rade opet jedno vreme,pa opet stanu i tako u krug. Zanimljivo,posle svakog podesavanja,vreme njihovog rada se smanjuje.
Vec sam ih nosio kod ovdasnjeg casovnicara,radile su normalno 24 h,prvog trenutka kad sam im dodirnuo kljuc,gore opisano se dogodilo i sad se nevidjeno nerviram.
Molim vas za savet sta da uradim, a da jedan casovnicar ne pocne da posecuje stomatologa ?
Hvala unapred :)

Cenis da je to u pitanju? Estetski,oba casovnika su kao nova,ali otkud da ovaj "majstor" to ne uradi?Naravno,radnica je samo rekla da su popravljeni,ja platih 1000 dinara za "rad" i sad nikom nista ?
Opet ,za ovo kratko vreme,postadose mi dragi :)

Ma ja hocu da mi vrati novce,pa da platim nekome ko zna sta radi,a ne da mi prcka ponovo po satovima,a bez ikakvih rezultata :)

definitivno kod rakete nevidim šta bi bio problem da se to dešava,sem da nije stručno uradjen servis...delova ima tako da nemoj da se sekiraš nego mu vrati sat i reklamiraj....inače ima dosta majstora koji samo "properu" mehanizam ali u većem broju slučaja to neuradi plodom,to jest sat ili neradi kako treba ili zastaje...
inače ima mehanizama "GNJAVATORA" kako ih ja zovem (pogotovo ruskih) koji odbijaju saradnju sa časovničarom i zahtevaju mnogo više truda i vremena da bih se postigao željeni rezultat....
uglavnom nesekiraj se nego vrati sat časovničaru na ponovni servis i pregled....LEMI...

Lemi,hvala na iscrpnom odgovoru,poslusacu savet starijih i iskusnijih,pa cu svoja iskustva podeliti ponovo ovde sa vama.
Pozdrav!

Nema na cemu:)
Jel imas Neptun kuciste???

metalika, samo obrati obavezno paznju na mehanizam, ako je u pitanju 2416, nema problema, ako je 2409(koji je redak u neptunu i ne verujem da je on) onda bi valjalo proveriti.

Last edited:
Back