Pitajte časovničara

Kolege ima li neko pametan savet za sledeći problem?

Moj prijatelj je letos sa odšrafljenom krunicom plivao sa svojim Breitling Superoecean Heritage 46, i morska voda je prodrla unutra i uništila ETU 2824-2 :mellow: U Beogradu su mu tražili 800€, ne reče mi tačno u kom servisu. Može li se proći jefitnije od toga, tj. da li se može negde kupiti posebno mehanizam?

On je imao više sreće, dobar je. U svakom slučaju težak događaj za vlasnika, i skupa škola.
Ja sam mislio da bi tu gumica trebalo da izdrži makar obično plivanje i sa izvučenom krunicom, ali ništa od toga.

IMG-8f9299efdac43a86337db6138599021c-V.jpg

Pozdrav svima,
Koji bi problem mogao da bude, navijac Jungbauer dugo u kolekciji, sada kada se navije sekundara radi, ali kazaljke se ne pomeraju, na krunicu se pomeraju. Uhvatim cisto pomeri se kazaljka za minute recimo za sat vremena 5-6 min i to je to .. ? Hvala

Društvo imam pitanje, gospođa hoće kožni kaiš ali ne mogu da provalim nikako kako se ovo skida, jel moguće da je trajno povezano bez mogućnosti zamene?

U pitanju je Fossil AM4342 (dok joj ne kupim Omegu :))

4ac42b1459c0184cd510795578c63b20.jpg
f68de8d1d4b6c074066e1fdd8526da2a.jpg
8943bb5416fd48da72b35895aba96228.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pretpostavljam da si probao iglicom da skines? Eventualno ako je zapeklo da izbijes?

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Probao sam naravno :) odozdo nema mesta da se pridje štiftu.

Drugačije izgleda na različitim stranama ovaj štift koji drži narukvicu. To mi je indikativno ali ne znam za šta :) Moraću do nekog časovnicara. Odozdo nema ni strelicu da se eventualno izbija kao što se radi kod skraćivanja narukvice. Pokušaću opet, možda se dosetim nečega.

Razmisljam, ako bi kozni kais, nek casovnicar proba da razbusi iglicu, mozda narukvica i prezivi. Posle stavis normalne iglice...
Probao sam naravno :) odozdo nema mesta da se pridje štiftu.

Drugačije izgleda na različitim stranama ovaj štift koji drži narukvicu. To mi je indikativno ali ne znam za šta :) Moraću do nekog časovnicara. Odozdo nema ni strelicu da se eventualno izbija kao što se radi kod skraćivanja narukvice. Pokušaću opet, možda se dosetim nečega.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Vostok Amfibija

Pozdrav svima.
Odavno Vas čitam ali sam len pisati. Ali natjerala muka. Navijajući Amfibiju koja ima barem 20 godina uspio sam otkinuti navoj krunice. Sad se vrti poklopac ključa za navijanje oko njega. Pitanje je da li je navoj sastavni dio kućišta , da li je to zamjenjivo , popravljivo ili treba novo kućište. Eto , ako ima neki znalac, a znam da ima , zahvaljujem unaprijed.
Pozdrav.

Prvo da vas pozdravim i pozelim sve najlepse, a onda jedno pitanje, sa cim imam posla, znam da je oko 100 godina i malo vise star, prenosi se sa kolena na koleno... ako bi neko mogao da mi kaze nesto vise o ovom satu i koja mu je okvirna vrednost.
cf6ecbc8fcc2993de38743f786d176ff.jpg
6b593118aa87c4e4a98ba549c1e9d855.jpg
728be381cc0cbf148323297b0ae5da03.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Piše da je proizveden u Zapadnoj Nemačkoj, a ona je postojala negde od 1949. do 1990. godine tako da ti sat ima između 28 i 69 godina.

Back