Pitajte časovničara

Hvala Vam na savetu! Pokušaću da nađem nekog časovničara koji bi hteo da se time pozabavi, pošto kada sam ga odneo tamo gde inače menjam baterije i objasnio problem, rekli su mi da se ne bave popravkama G-SHOCK satova, iako sam samo pitao za mišljenje i savet. :)

Pozdrav, potreban deo koji navija automat i ide na rotoru za cortebert cal.710, koliko sam istrazivao jako je redak kalibar, i jedino sam nasao helvetiu sa tim principom za rotor. Da li neko ima ili ima neku ideju sta i kako IMG_20240922_170940.jpgIMG_20240827_180221.jpg

Dobri ljudi dobar dan želim,

Evo jednog problema za koji mi je potrebna pomoć... Naleteo sam na ruski (sovjetski) sat koji je nekad kucao u podmornici ... 61ChP je oznaka sata. Sat ima komplikaciju, štopericu, i ne radi - navijen je, ali ne "mrda ušima".

Odneo sam ga kod jednog časovničara u NS, i on je probao da reši problem, kaže da je što se tiče samog sata sve OK, očistio ga je, i nema problema sa balansom ili nekim drugim delom mehanizma, ali kad ga sklopi, sat stane, ne radi.

Da li se neko susretao sa ovakvim satom/problemom, da li ima leka apoteka?

Hvala puno na pomoći i odgovorima :)
Baš bih voleo da uspem da nađem nekog ko može da popravi ovaj sat, pa da mu napravim neko lepo postolje, pa da dalje negujem ovu moju bolest od koje nema leka ... :D
6fc77c5a0f569711899783bbefd7ab8d.jpg
ddcfb7c3856f1b86033ede16c3a08fb0.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Moja preporuka je Milos Mitrovic iz Zajecara...060 099 89 04
Jednu zamerku imam,ne vadi glavnu oprugu prilikom servisiranja(nisam video da poseduje casovnicarsku masinu za pranje satova)i koristi samo moebius 8000.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Seiko je to, volimo ga i pored svih mana. Resivo je, Djordje Nikic sa Bezanijske Kose. Imam pozitivna iskustva sa njim ali opet da se ogradim, dosta ljudi je ogorceno na pojedine casovnicare. Sto se mene tice samo rijeci hvale za njega.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Slazem se
Kopao sam nesto i malo sam ga vise cimao, verovatno se od toga poremetio
Bilo je ok i u granicama, jednom u 3-4 nedelje sam ga doterivao.
Sad je previše

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

Back