Poljot International

Robert

New member
Pozdrav svima!!

Ja spadam u kategoriju laika ali polako se informisem o modelima i mehanizmima. Trenutno nosim seiko 5 koji sam kupio nov pre par meseci,ali nisam nesto prezadovoljan njegovim izgledom,tacnije malo sam zbog nedostatka izbora pozurio i promasio.

SEIKO SNXA07 Mechanical - Satovi - Vitanov Beograd

Sledeci koji planiram da priustim je

POLJOT International 2416-1981167 Poljot-International - Satovi - Vitanov Beograd

odnosno pronasao sam ga ali sa mehaniznom za navijanje za manje pare ali nisam strucan da ih osim nacina navijanja uporedim

Polovni satovi - Svet Satova

znaci pitanje glasi :

-Posto je najcesci termin "izdrzljivost" i "kvalitet mehanizma" ,interesuje me nesto o ovom satu u da li je kuciste celicno ili nije,posto u forumu sam negde procitao da Poljot ima mesingano kuciste pa niklovano,te se izuzetno lako ostecuje,a druga stvar je sam mehanizam u poredjenu eto sa tim seikom sto ja imam i da li Kineska industruja ima udela ili nema u prozivodnji ovog Poljota? Hvala.

Ova dva sata su indentična.
Isti je i mehanizam 2414 -ručno navijanje.
Kućište ovog sata je čelično.

hvala,a nesto o mehanizmu 2414 ? Kako se pokazao,ko ga proizvodi.....ako neko ima volje...da li je za uporediti sa dugotrajnosti seika 5?

Taj mehanizam se proizvidi decenijama.Dakle,proveren i uz ,redovno održavanje, i pouzdan.Svaki ozbiljan časovničar ume da ga popravi.Redovan servis nije skup.Ima zaštitu od udara,frekvencija mu je 19800 vph,rezerva snage minimum 38h.Tolerancija -20 +60 sek. na dan(u praksi je to mnogo bolje)
Sve u svemu, jedan vrlo solidan mehanizam koji zaslužuje preporuku.

p.s.Ja imam dva sata sa tim mehanizmom koji datiraju iz osamdesetih godina prošlog veka.

Poljot-international je NEMACKA firma. Ako je verovati njihovom sajtu satovi se proizvode u Nemackoj. (citiram: ''All watches are produced in Alzenau, Germany. Here we also carry out the quality control of 3–5 days of all watches and their components. For each watch the watchmaker is signing a certificate. In this way the high quality standard and the attribute “Made in Germany” can be assured.''). Dakle nemacka firma sa polu ruskim imenom i ruskim mehanizmima.

Mehanizam u ovom konkretnom satu je Slava 2414. Iako Slava ne postoji vise, verovatno ima prepune magacine mehanizma. Nigde nisam pronasao da Kinezi imaju ista u vezi sa proizvodnjom Poljot-internationala.

O samom mehanizmu, pogledaj ovde:Slava 2414 - two springs ,
The Metatechnical Cabinet - Slava 2414 , bidfun-db Archive: Watch Movements: Slava 2414

Ima dosta ''rusofila'' unaokolo pa verujem da ce ti neki od njih uskoro priskociti u pomoc :)

hvala,a nesto o mehanizmu 2414 ? Kako se pokazao,ko ga proizvodi.....ako neko ima volje...da li je za uporediti sa dugotrajnosti seika 5?

Vladan ti je rekao o mehanizmu sve bitno - održavaš ga redovno i "nakriviš kapu".Što se porekla i proizvođača mehanizama tiče MakTajm je kupio fabriku i sva prava na Slava satove i mehanizme.Anbeast je upravu postoje skladišta prepuna ovih mehanizama jer 2010 su kompletno srušena postrojenja gde su se proizvodili Slava satovi. Inače Poljot Internacional blisko sarađuje sa Maktajm-om i Vomax-om - čisto informativno.

Volmax, vomax su kineski hobi alati.
Poljot international je verovatno neki joint venture nekog od bivsih ili sadasnjih sefova u volmax-u, prave satove sa visim nivoom kontrole kvaliteta i po visim cenama. Sve ostalo je isto kao kod ruskih firmi. A sve mehanizme svakako pravi/isporucuje firma maktaim. Slobodno kupi, dobri su satovi. Mozes jedino da se iznenadis njihovom velicinom kad ga dobijes, obicno su manji u prirodi nego sto izgleda na sajtovima.

.....ako neko ima volje...da li je za uporediti sa dugotrajnosti seika 5?

Niko da ti odgovori na ovo pitanje. Pa evo sta ja mislim. Koliko god bio pouzdan i vec dokazan pomenuti mehanizam 2414, gotovo sam siguran da je Seiko dugotrajniji.

hvala, da nikako da se dodje do teme...jedino sto kada postavimo ono pravilo "stare stvari su napravljene da traju" pitanje je da li SEIKO 5 kupljen sad i onaj kakav su pravili i kako su pravili pre imaju isti kvalitet,jer kako sa se kod starijih ljudu raspitivao,u "ono vreme" su paprenije placali u protivvrednosti nego sad.... moj je bio 8.250 din.... i ono sto me posebno nervira,poprilicno kasni a nov!!!

Iako je to,čini mi se, u okviru tolerancije ,ako baš želiš ,časovničar ti može veoma lako poboljšati preciznost mehanizma.Ipak je to automatik-nije kvarc :)

Da, to kašnjenje je u granicama normale. Na mehaničkom satu se obično mere dnevna , a ne mesečna otstupanja. Tvoje dnevno otstupanje je negde oko 20sec , što u principu i nije toliko strašno. Može se doterati, da otstupanje bude manje... želim ti reći, da u principu nije ništa strašno. Još nešto... znam da se o ukusu ne raspravlja, ali meni se taj model Seika svidja...

PS. -eehhh, preteče me komšija ...:P

Zaboravih još nešto reći... kada je kvalitet u pitanju, nemaš o čemu da brineš kada je Seiko u pitanju. Ja lično nemam pojma, nego to rekoše daleko iskusniji članovi od mene !;)

Čini mi se da si se neopravdano razočarao u seika, ali vreme će ti pokazati da grešiš! Prvo, taj seiko ima dizajn koji traje i trajaće još dugo. Drugo, mehanizam 7s26 koji njega pokreće je jedan od najrobusnijih mehanizama na svetu za te pare. Nisu retki slučajevi da ljudi ne servisiraju taj mehanizam po 10, 20 godina, a da on i dalje radi normalno. Ako se ne varam njegova fabrička tolerancija je +-25s po danu, što znači da tvoj sat dobro radi. Ne moraš ga nositi kod sajdžije da ga reguliše. Dovoljno je da obratiš pažnju nekoliko dana kakva su mu odstupanja u zavisnosti u kom položaju ga ostavljaš noću, da li je to na boku ili na ledjima i sl.i vrlo brzo ćeš zaključiti koji mu položaj odgovara. Na taj način ga možeš dovesti i na nekoliko sekundi odstupanja dnevno. I na kraju jesi li siguran da poljot vredi toliko više od ovog seika? Odstupanja mehanizma 2414 po fabrici (samo je pitanje kojoj) su veća od odstupanja 7s26! E sad što se tiče dizajna, to je stvar ukusa.
pozdrav

HVALA svima na odgovorima!!!
Pa kada se ukus pominje mogu i to da donekle docaram,svoje vidjenje. U svemu..bili motocikli,automobili...jako gotivim klasiku... Konkretno je taj POljot jedini koji je u granici mog plateznog ranga,ali nije toliko vazno da je bas Poljot. Tacnije njegov izgled me je osvojio i naravno to sto je mehanicki. Pa neka i kasni,ko ga sisa ali ovaj seiko mi se ne dopada toliko,pa kad JOS I KASNI onda mu to nekako zameram. POsto ja nisam upucen,tek koliko prelistam VITANOV.rs sajt,i ovaj vidim sta se nudi....ako ko ima koji predlog za mene da je tako do 250 e,a da sto vise lici na taj Poljot o kome ispisasmo roman,bicu zahvalan. Medju SEIKO satovima nisam nasao tako nesto....kod kuce imam neku nepopravljivu DOXU koji je pokojni deda nosio 40 godina koja je tog tipa ali je blago receno unistena jer je on kao automehanicar,radio noseci ga. ZNaci...eto...nesto tog tipa...da nema brojeve..neznam sta mi bi kada sam uzimao :blink:

I na kraju jesi li siguran da poljot vredi toliko više od ovog seika?
pozdrav

-eeehhhhh.... da se radi o čistokrvnom rusu, već bi zauzeo borbeni položaj ! icon_2gun.gif Neeee...čačkati rujestop.gif Ovako, neeeekako ću ti progledati kroz prste ! :D :yes4:

Robert , ne čitaj ovaj post.... to je samo za Mr.No-a !!! :P

tu smo negde sa ukusom!!!! Samo da se ja dokopam necega sto je u ranije pomenutom rangu i slicnosti a da je "korak ispred" seika 5...

tu smo negde sa ukusom!!!! Samo da se ja dokopam necega sto je u ranije pomenutom rangu i slicnosti a da je "korak ispred" seika 5...

-pazi ovako... koliko znam, naći mehanički sat za 250€, da bude korak ispred Seika je..... skoro pa ne moguća misija !:yes4:

-eeehhhhh.... da se radi o čistokrvnom rusu, već bi zauzeo borbeni položaj ! View attachment 19816 Neeee...čačkati rujeView attachment 19817 Ovako, neeeekako ću ti progledati kroz prste ! :D :yes4:

Robert , ne čitaj ovaj post.... to je samo za Mr.No-a !!! :P

kolega bre, ovo je unapredjena international varijanta :flapper: pusti ti čistokrvnost, krv kad se meša ona jača

@robert u pomenutom cenovnom rangu, a novo, ne postoji ništa ispred seika5

Back