Simo, pošto si napisao da si ga kupio preko WUS-a, ajde molim te podeli i taj deo sa nama. WUS pratim mada ne toliko često u poslednje vreme i znam da većina prodavaca tamo uglavnom insistira da je kupac iz CONUS-a. Jel i kod tebe to bio slučaj pa si ga ubeđivao i jurio da ti proda sat ili je prodavac bio odmah voljan da šalje za Srbiju? Ili je možda bila ona varijanta za USA o kojoj si već pisao?
pa, hteo sam da to sve stavim u review, ali mislim da necu stici pre odlaska na more za 3 dana, pa evo makar taj deo da napisem, mozda nekome bude poucno iskustvo:
Tom, tj. Tomas Scolucci je lik koji je ocigledno vlasnik ili jedan od vlasnika Ticino manufakture i sizzlinwatches sajta koji je, kao, ovlasceni diler (pritom i jedini diler, haha). Uglavnom, otkako me je @dragon uputio na oglase na wus-u, manje-vise ih redovno pogledam, pa sam tako video i da Tom, kada se pojavi neki od Ticinovih modela na lageru (inace su vrlo retko na lageru i rasprodaju se 2-3 dana!), obavezno pusti i oglas na wus-u sa nizim cenama. Tako je za ovaj moj cena na sizzlinwatches $154, a preko oglasa $110.
Dakle, pisao sam mu i pitao ga da li bi slao za Srbiju, rekao je da nema problema i da bi onda sat kostao $120 sa postarinom, a poslao bi ga regularnim AirMailom sa tracking numberom i stigao bi mi za 7-10 dana. Sledece pitanje je bilo da li mogu da platim karticom - mislio sam da je to najveci problem jer svi trguju pomocu PayPala, a mi ga ovde nemamo. Rekao je da i to moze i da odem na sajt sizzlinwatches i da platim kao kad bih narucio regularno preko sajta, a on ce rucno obraditi porudzbinu i naplatiti mi samo $120.
E sad, kapiram da bi vecina ovde vec odustala od kupovine - trange-frange sa likom koga ne znas, dajes mu broj creditne kartice i verujes mu na rec, a pritom ne znas ni da li ce poslati sat... Elem, posto pratim wus neko vreme, video sam da su ljudi zadovoljni saradnjom s njim i odlucio sam da to odradimo tako kao sto je rekao.
E sad krece napeti deo, psiholoski triler i lajtmotiv nase us*ane mladosti u ovoj takozvanoj zemlji: Srbije nema na platnom spisku zemalja na sajtu, tako da prakticno ne mogu da popunim formular za placanje. Onda cimnem Toma, on kaze da stavim Madjarsku kao billing country. Tako i uradim, ali nece da prodje kartica, kaze Tom. Onda se ja dosetim da mozda nece da prodje zato sto sam probao da platim Virtuon karticom (za one koji mozda ne znaju - to je kartica za internet kupovinu, koja je dobra zato sto se na nju stavi onoliko para koliko planirate da potrosite, tako da i ako je neko zloupotrebi, marnuce samo tu sumu koja je na njoj).
Sutradan sam isao do banke da pitam u cemu je problem, pa mi rekose da ne podrzavaju svi sajtovi Virtuon kartice. Uvece cimnem opet Toma i zamolim ga da probamo ponovo - ovog puta sa obicnom, regularnom kreditnom karticom. Kaze - nema problema, da opet popunim na sajtu porudzbinu.
Sad opet trenuci napetosti.... dugi kao vecnost... Stize mi SMS poruka od banke, prosla kartica! Pitam se koliko me je odrao. $120! Kao sto je rekao.

Tom, takodje, odmah javlja da je uspela porudzbina i da odmah salje sat.
Da ne davim vise: sat je stigao za tri nedelje - ali za to mogu da krivim samo nasu postu i carinu jer sam pomocu tracking broja video da je Ameriku sat napustio za 2 dana... A nasu postu i/ili carinu jos mogu da krivim sto su mi rascerupali kutiju od sata i jastuce. Posto nije prvi put da mi uniste paket, tesim se time da je bar sat stigao citav.
I da, sa Tomom sam se dogovorio i da stavi cenu od $60, misleci da cu zeznuti ove nase carinike i da nece naplatiti carinu. Međutim, baksuzi su iskopali pravu cenu negde, sto i pise na deklaraciji, i oooodrali me: naplatili su mi jos 4.500 din carinu i porez! Tako da je sat izasao na kraju negde oko 135 evra. Jbg. Bitno da je sat lep.
Da iskoristim priliku - zahvaljujem na pomoci svima koji su ucestvovali u temi, a posebno dragonu, prvo sto mi je otkrio Ticino, za koji do tada nisam znao, a zatim i sto mi je otkrio oglase na WUS-u, koje, takodje, nikad nisam pratio! Fala svima!

Bice review kad se vratim s mora - taman da se sat i ja upoznamo i sprijateljimo!