Prošlo je više od 4 meseca od otvaranja ove teme. Od supruge za rođendan sam dobio košulju, tako da sam ostao bez sata.

Kako sam u to vreme spremao pravosudni ispit, odlučio sam da kada položim, sebe častim jednim satom. Položio sam u junu mesecu, pa kako je to važan trenutak u mom životu, hteo sam da kupim sat koji će me podsećati na to, i koji će trajati i raditi dugo, dugo godina. Logičan izbor je bio automatik, a kako mi je budžet ~10.000 din, još logičnije mi je billo da to bude Seiko 5.
Posle dugo vaganja i razmišljanja odlučio sam da to bude
Seiko SNKE53K1
Juče sam ga naručio sa satovi-online, i već se spremao da sutra radim "unboxing"

. Kad, danas me zovu iz pomenute radnje i kažu mi da nemaju taj sat. Kaže mi čovek da su "tanki sa peticama" i da "nemaju ni jednu peticu sa crnim ciferom" (što onda na sajtu ima 30 modela Seiko 5 satova)!?
Kaže da će do kraja meseca, a verovatnije u avgustu dobijati nove kontigente petica, pa da tada proverim.
Sad ne znam šta da radim... Da li da čekam avgust (hteo sam da sat kupim neposredno po završetku ispita, a ne da ga kupim 6 meseci posle), da li da naruim sa eBay-a, ili da kupim neki Casio quartz...?<
Dva Casia su mi zapala za oko (u okviru cenovnog ranga), ali ne znam koliko bi trajali... Sigurno ne kao Seiko 5, pretpostavljam.
Casio EF-500L

i
Casio EF-336L
Znam da je odluka na meni, ali me zanima šta bi ste vi uradili u mojoj situaciji?