Pomoć oko izbora sata (Casio) - budžet ~60€

79f68298143d0574d6b3a1eb419fe39b.jpg

MTP-E106D[/QUOTE]

Specifikacije za ovaj model nisam mogao da nađem ni na jednom Casio sajtu, već samo na nekim ruskim i bliskoistočnim sajtovima.
Takođe nema ni jednog prikaza na youtube. Kod nas sam ga našao u prodaji samo na "nonstopshop" i na još jednom sajtu.
Postavio sam pitanje na casio support gde mogu da nađem specifikacije i odgovorili su mi da to nije model za evropsko tržište, pa iz tog razloga nema specifikacije na evropskom i ostalim Casio sajtovima. Poslali su mi uputstvo za upotrebu.
Sad, interesuje me da li je kod nas u ponudi originalni sat, jer ako nije za evropsko tržište, otkud kod nas u prodaji? Da li ga oni nabavljaju iz Azije ili negde drugde?

Ne znam stvarno odakle ga oni nabavljaju, ali nije nista cudno da se kod nas pojavi poneki model koji nije za ovo trziste.

Prošlo je više od 4 meseca od otvaranja ove teme. Od supruge za rođendan sam dobio košulju, tako da sam ostao bez sata. :D
Kako sam u to vreme spremao pravosudni ispit, odlučio sam da kada položim, sebe častim jednim satom. Položio sam u junu mesecu, pa kako je to važan trenutak u mom životu, hteo sam da kupim sat koji će me podsećati na to, i koji će trajati i raditi dugo, dugo godina. Logičan izbor je bio automatik, a kako mi je budžet ~10.000 din, još logičnije mi je billo da to bude Seiko 5.
Posle dugo vaganja i razmišljanja odlučio sam da to bude
SNKE53K1.jpg
Seiko SNKE53K1

Juče sam ga naručio sa satovi-online, i već se spremao da sutra radim "unboxing" :). Kad, danas me zovu iz pomenute radnje i kažu mi da nemaju taj sat. Kaže mi čovek da su "tanki sa peticama" i da "nemaju ni jednu peticu sa crnim ciferom" (što onda na sajtu ima 30 modela Seiko 5 satova)!?
Kaže da će do kraja meseca, a verovatnije u avgustu dobijati nove kontigente petica, pa da tada proverim.

Sad ne znam šta da radim... Da li da čekam avgust (hteo sam da sat kupim neposredno po završetku ispita, a ne da ga kupim 6 meseci posle), da li da naruim sa eBay-a, ili da kupim neki Casio quartz...?<

Dva Casia su mi zapala za oko (u okviru cenovnog ranga), ali ne znam koliko bi trajali... Sigurno ne kao Seiko 5, pretpostavljam.

Casio EF-500L
EF-500L-1A.jpg
i
Casio EF-336L
EF-336L-1A1.jpg

Znam da je odluka na meni, ali me zanima šta bi ste vi uradili u mojoj situaciji?

Last edited:
..pa pokusaj kod Vitanova, ne znam za pomenuti model ali probaj....a i Beric je nedavno dobio novu posiljku Seika...
I normalno i ja bi uzeo radije seiko nego bilo koji od ova dva...pozz i sretno u potrazi

mezzano, što se Casia tiče, imam jedan jeftiniji Casio Edifice već desetak godina i nemam nikakvih problema. Koliko će još trajati ne znam ali dugovečni su.
Što se mehanike tiče za budžet od 10.000 din možeš pogledati Vostok Amfibije.

Znam da Vostok ima te jeftinije mehaničke satove, ali mi je Seiko nekako klasičan sat (barem ovi iz serije 5 koje sam gledao), a baš sam to hteo, da mi prvi "ozbiljniji" sat kao budućem advokatu bude nešto što je klasika i što će trajati.
Sačekaću avgust, verovatno, pa ću onda preseći.
@skydrummer, kako bih mogao da nabavim Amphibiu?

poslato sa LG L65

Cestitam za pravosudni. Ja krenuo 19. maja da ga spremam, mada sam do septembra u sudu, pa planiram krajem ili pocetkom godine...
Sto se tice Casia sa njima nemas greske. Sve je stvar ukusa. Svakako uzmi neki lep i kvalitetan sat koji ce te podsecati na ovaj izuzetan uspeh u zivotu. Casio satovi su upravo takvi- lepi i kvalitetni za zaista, zaista malu sumu novca. :)
Pozdrav, kolega.

@nele, ako uzimam quartz, to će verovatno biti Casio, ali ipak ću sačekati do polovine avgusta, da vidim da li će biti nekih novih satova u SENSE, ako ne onda ću razmišljati Casio ili eBay.

@Zenith, hvala kolega.
Da ti se vrati, što pre.

poslato sa LG L65

Amphibia bi mogla doći u obzir nekim drugim povodom. Pregledao sam Meranom.com i jedino što je u mom cenovnom rangu, a da mi se sviđa je AMPHIBIAN CLASSIC 120813
http://meranom.com/amphibian-classic/120/vostok-watch-amphibian-classic-120813.html

E sad, vidim da tamo piše "preorder 10-30 days", kao i kod većine drugih satova. Da li to znači da je rok isporuke 10-30 dana + onoliko koliko je potrebno da stigbe od Rus do Srb?
S obzirom da je cena za konkretan sat ~55$, koliko bi mene izašlo sa porezom i poštarinom (da li je ovo cena bez poreza ili sa porezom)? Znam da se na taj iznos ne plaća carina.

@skydrummer, hvala!

poslato sa LG L65

Nisam naručivao od Meranoma ili Zenitara ali koliko znam to je cena sata , ne znam da li je u nju uračunato slanje (shipping) i na tu cenu (55,90 $ ) plaćaš porez. Jedino vidi za troškove slanja. Kao što si rekao carina se ne plaća.
Pre-order znači da će ti sat poslati u tom roku. Sat putuje za Srbiju otprilike 20-tak dana.

Da sam ja u advokaturi, ne bih gledao sportske već dress satove. Konkretno neki vintage dobro očuvan sa oglasa ili neku elegantnu peticu. Moje mišljenje.

Preko jedne prodavnice u Leskovcu sam došao do informacije da u SENSE-u imaju na stanju Seiko SNKK25K i SNKK31K1, od satova koji su mi se svideli sa njihovog sajta. Da li ih neko možda ima, ili ih je video uživo. Videću da li mogu da naruče obadva, pa da izaberem jedan od njih. Pre 5-6 meseci, kad sam gledao Seiko satove, SNKK25 mi je zapao za oko, ali sam kasnije počeo da gledam sa crnim brojčanikom. Sad nisam siguran koji da izaberem... Šta vi mislite?

SEIKO 5 Finder - Compare Models : SNKK25 vs SNKK31

SNKK25K1
snkk25k1-2wm.jpg

SNKK31K1
snkk31k1-2wm.jpg

Nisam mislio na boju, nego generalno na sat.
Čemu služe crveni podeoci do 20min, jel to samo iz estetskih razloga ili mogu imati neku svrhu?

poslato sa LG L65

Kod satova sa pokretnim bezelom ili stopericom moze da ima svrhu - npr. kod ronilackih da se vidi kada je proteklo 20 min. Ali ovde ne sluzi nicemu.

Back