Pomoć oko kupovine

Ako imas prilike, probaj neki malo bolji sat sa kojim ces moci da se povezes i da ne pozelis da ga skines i po vise dana. Neki koji je po necemu poseban - istorija, mehanizam, dizajn, stagod. Kolega Mihajlo je pomenuo zanimljiv primer sata koji ne kosta puno a ima puno da ponudi.

Da iskoristim analogiju sa zenama od kolege ajkule - to je kao da si svakog dana sa drugacijom cicom. Mooozda bi to bilo zanimljivo neko vreme ili ako je svaka od njih supermodel, ali bi svakako dosadilo. A pogotovo bi dosadilo da su cice takve da ni jedna nije posebna ni po cemu osim da je bila dostupna u tom trenutku.

Izvini sto stalno smaram sa tim pricama, nego sam prosao kroz tu fazu akvizicija i nekako dosao do one stare - kvalitet pre kvantiteta...sto ne mora da znaci da ce svakome biti isti zakljucak. Koliko si dao za tih 8-10 satova? Verujem da si mogao da napravis kolekciju od 2-3 sata od kojih je svaki poseban i da zajedno pokrivaju sve prilike. I ja sam nekad mislim da bi bilo bolje tako za moju kolekciju, ali i ja sam kupio 10ak pre nego sto mi se to razjasnilo u glavi :)

Ako imas prilike, probaj neki malo bolji sat sa kojim ces moci da se povezes i da ne pozelis da ga skines i po vise dana. Neki koji je po necemu poseban - istorija, mehanizam, dizajn, stagod. Kolega Mihajlo je pomenuo zanimljiv primer sata koji ne kosta puno a ima puno da ponudi.

Da iskoristim analogiju sa zenama od kolege ajkule - to je kao da si svakog dana sa drugacijom cicom. Mooozda bi to bilo zanimljivo neko vreme ili ako je svaka od njih supermodel, ali bi svakako dosadilo. A pogotovo bi dosadilo da su cice takve da ni jedna nije posebna ni po cemu osim da je bila dostupna u tom trenutku.

Izvini sto stalno smaram sa tim pricama, nego sam prosao kroz tu fazu akvizicija i nekako dosao do one stare - kvalitet pre kvantiteta...sto ne mora da znaci da ce svakome biti isti zakljucak. Koliko si dao za tih 8-10 satova? Verujem da si mogao da napravis kolekciju od 2-3 sata od kojih je svaki poseban i da zajedno pokrivaju sve prilike. I ja sam nekad mislim da bi bilo bolje tako za moju kolekciju, ali i ja sam kupio 10ak pre nego sto mi se to razjasnilo u glavi :)
+1

Decko je ljubitelj i to se postuje. Al za te pare mogao je neki lep i povoljan sat da uzme sa 2824 ili 2893 mehanizmom. Evo sad lezim, gledam film i slusam mehanizam kako radi. Kao otkucaji srca. Divnooo

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Svi mi na kraju dođemo do 2-3 sata. Ali, takođe je većina i prošla kroz sve faze pre te :)

@drjugovic ja ti stvarno skidam kapu, ozbiljno. Kupuješ sve što ti sw svidi, probaš, ako ne ide prodaš. Pitaš za savete na forumu ali na kraju uzmeš ono što tebi legne.

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

+1

Decko je ljubitelj i to se postuje. Al za te pare mogao je neki lep i povoljan sat da uzme sa 2824 ili 2893 mehanizmom. Evo sad lezim, gledam film i slusam mehanizam kako radi. Kao otkucaji srca. Divnooo

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
Najlepše hvala za: dečko, jer imam 60 godina! Ali mlad sam u duši...

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Svi mi na kraju dođemo do 2-3 sata. Ali, takođe je većina i prošla kroz sve faze pre te :)

@drjugovic ja ti stvarno skidam kapu, ozbiljno. Kupuješ sve što ti sw svidi, probaš, ako ne ide prodaš. Pitaš za savete na forumu ali na kraju uzmeš ono što tebi legne.

Imao sam jako dobre kupovine. Citizen Eco-drive sam platio 5.000 a Amerikanac od koga sam uzeo je u USA platio 300$. Trebale mu pare. Od njega sam kupio i Casio G Shock Tough Solar za 10.000 a ovde u Bomaru košta 42.900 . Zatim Citizen radio controlled za 18.000 a u Bomaru košta 59.900 s tim što daju 15% popust. Ostalih 5 sam realno kupio od predavaca sa KP upola cene.

Ma kupuj ako te to čini srećnim, briga te. I ja bacam pare na jazz CD, originale, a onda dodjem kući i slušam isti sa Tidal jer je puno konfornije.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Dao sam za 10 satova 130.000 dinara.

Bilo je vise retoricko pitanje, svakako je tvoja stvar kako ces trositi novac. Svako ima drugaciji pristup i novcu i ovom hobiju ili sta god da je vec. Moji komentari su bili dobronamerni, pokusavam da sprecim da dodjes u situaciju da imas kesu satova koje niko nece (ukljuujuci i tebe) i da das gomilu para na to. Ali ako je to cilj, okej, ko sam ja da sudim :)

Dao sam za 10 satova 130.000 dinara.

Ja sam bio i gori od tebe koliko sam satova pokupovao u poslednje dve godine. Bilo je tu svega i svacega, mahom vintage- a ali i novijih stvari. Medjutim jednog lepog letnjeg dana presecem, shvatim da nisam tip kome sat treba u kutiji, nego na ruci. Sada imam nekolicinu satova, a od toga su polovina pokloni i rezim je sledeci: Bulova ( ponekad Petica na poslu), G shock na ruci kod kuce, a ponekad da me zelja mine, vreme na zglobu dobiju Amfibija i Breil, ali vrlo retko. Prema tome, sad je dzaba da ti bilo ko sta kaze, neces ga poslusati :D ( znam po sebi). Sam ces to preseci u jednom trenutku.

Valjda bolujem od dečijih bolesti ljubitelja horologije!
Ja sam bio i gori od tebe koliko sam satova pokupovao u poslednje dve godine. Bilo je tu svega i svacega, mahom vintage- a ali i novijih stvari. Medjutim jednog lepog letnjeg dana presecem, shvatim da nisam tip kome sat treba u kutiji, nego na ruci. Sada imam nekolicinu satova, a od toga su polovina pokloni i rezim je sledeci: Bulova ( ponekad Petica na poslu), G shock na ruci kod kuce, a ponekad da me zelja mine, vreme na zglobu dobiju Amfibija i Breil, ali vrlo retko. Prema tome, sad je dzaba da ti bilo ko sta kaze, neces ga poslusati :D ( znam po sebi). Sam ces to preseci u jednom trenutku.

Pozdrav svima,
Ne trazim pomoc za kupovinu sata nego kupovinu preko CNS (cheapestnatostraps)
Porucio bih nesto njihovih proizvoda al ne znam kakva su vasa iskustva ako je neko vec uzimao.
Postoji li najbolja opcija posto se roba salje iz Svedske koliko sam skontao. Pa da li da robu salju redovnom postom ili DHL, da li ce se roba cariniti ili nece. Kako i na koji nacin izbeci dodatne troskove. Svaka informacija dobro dosla, pogotovo ako je neko vec uzimao

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam kupovao vise puta i mislim da je uvek proslo bez carinjenja, stiglo obicnom postom i postar ostavio u sanducetu. Pakuju u koverte pa izgleda nije zanimljivo carinicima. Natos su im OK, a kozne koje sam uzimao do sada su uglavnom krs kvalitet. I sama koza je losa, a jos gora je kopca.

Pa kontao sam da uzmem par natoa, dok im je ova rasprodaja, jednu kozu od 23mm za Citizen jer se jako tesko nalazi, i fluorine zuti koji je isto jako tesko naci. One Monza koze im izgledaju vrhunski al eto vidis, kvalitet je upitan

Bas monzu i imam :) Osim sugavog kvaliteta, glavni problem na tom kaisu je sto je kopca malo sira od kaisa, pa je vrlo lako da sam kais otkaci iglicu koja drzi kopcu dok se seta levo-desno. Tesko da bi otpao sat sa ruke ako je kais provucen kroz drzace, ali ne mogu da mu verujem. Poslali su mi besplatno jos jedan kada sam im poslao slike, uveravajuci me da je moj izuzetak, ali je i taj novi identican.

20200804_164847.jpg

Za natos su CNS ok, mozda i za gumene.

Za kozu, predlazem ti da pogledas esprit nato sajt, drze Hirsch kaiseve, Rally im je odlican, Lucca takodje. Kostaju mnogo vise ali i vrede.

Aj pusti link. Malo mi je sporiji internet ovde pa teze guglam. Dok mi je lakse kad direktno otvorim link. Bio bih ti bas zahvalan
Mada, ako je samo kopca problem to se onda da lako resiti. Samo zamenis, al opet. Kupis novo a nije kako treba. Mislim da oni to rade preko kineza, samo za sebe a prodaju kao made in Sweden.

Ova dva ja imam od Hirscha

https://www.esprit-nato.com/en/hirs...lar_l/101-width_lug_buckle-20_mm_buckle_18_mm

https://www.esprit-nato.com/en/hirs...lar_l/101-width_lug_buckle-20_mm_buckle_18_mm

Drug ima ovaj

Ovi ispod mi se cine odlicnim i probacu ih nadam se uskoro, iznutra su gumeni pa su dosta trajniji od obicnih koznih

U kategoriji pristojnih imas i barton straps...ja sa njima nisam imao srece oko slanja, putovali su nekad i po 3 meseca, a nekad i ne stignu uopste. Drug je uzimao par puta i bolje prolazio. Stalno imaju neke promocije i popuste

Ovaj rally je od horween koze i trebalo bi da je solidan

https://www.bartonwatchbands.com/pr...racing-horween-leather?variant=32964638375990

Imaju i oni koza/guma hibride za dosta manje para od hirsch

https://www.bartonwatchbands.com/pr...ther-and-rubber-hybrid?variant=33001468428342

Oni su dobri i zbog toga sto rade u svim sirinama. Ali moram da napomenem, to sto sam video do sada nije u rangu hirscha po kvalitetu.

Uzimao i ja, 2-3x. Nato/zulu/elastični nato - sve je super. Koža, bar ono što sam ja uzimao, težak krš.

Back