Pomoć oko kupovine

Pozdrav ljudi,

Dvoumim se izmedju sledeca dva sata:

CERTINA DS-2 (C0244471108100)
SEIKO CHRONOGRAPH (SSB391P1)

Zanima me da li je Certina bolja toliko da opravdava ovu vecu cenu. Takodje, ako imate neke predloge za slicne satove do max 700e, molim vas da napisete.

Pozdrav ljudi,

Dvoumim se izmedju sledeca dva sata:

CERTINA DS-2 (C0244471108100)
SEIKO CHRONOGRAPH (SSB391P1)

Zanima me da li je Certina bolja toliko da opravdava ovu vecu cenu. Takodje, ako imate neke predloge za slicne satove do max 700e, molim vas da napisete.

Izmedju ta 2 modela za mene uopste ne bi trebalo da bude dileme. Ako uzmes oba ta sata u ruku primetices odma koliko je Certina kvalitetnje uradjen sat, masivnija i s 10 puta kvalitetnijom narukvicom.

Od predloga ja mogu da ti preporucim ovog Tissota kojeg sam licno posedovao. Sat je uzivo jos puno lepsi, a cifer radi cuda kad je direktno na suncevoj svetlosti. Ja sam imao bas ovaj plavi, ali znam da ga ima u vise boja

https://bomar.rs/tissot-seastar-1000-t1204171104101

Ali za 700€ se moze dobiti vec i vrlo solidan automatik (doduse hronograf tesko za te pare), nekakav Seiko, Tissot, Certina, Mido... stvarno svasta moze da se nadje za te pare.

Jesu, fake, Mudmaster sam platio skoro 300€ kod ovlašćenog.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Да, ја питам вас. Било ми сумњиво. Не бих купио јер имам два одлична G Shock цена нових је 18.900 и 42.900 . А на фб сам нашао Американца од кога сам купио тај скупљи G Shock за свега 10.000 и одличан Citizen eco-drive за 5.000 требале човеку паре.

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Питање: swissmade нешто значи ако је сат механички/аутоматик. Ако је quartz онда је свеједно швајцарски или јапански. То је моје мишљење. Јел тачно?

Swiss made znaci uvek isto i kad je u pitanju kvarc, i kad je u pitanju mehanicki sat -da je minimalno zakonski propisan procenat proizvodnje sata odradjen u Svajcarskoj.
Time apsolutno se ne implicira da je takav sat po nekom automatizmu bolji ili gori od japanskih konkurenata, i kod jednih i drugih postoje cenovni/kvalitativni razredi.

Swiss made znaci uvek isto i kad je u pitanju kvarc, i kad je u pitanju mehanicki sat -da je minimalno zakonski propisan procenat proizvodnje sata odradjen u Svajcarskoj.
Time apsolutno se ne implicira da je takav sat po nekom automatizmu bolji ili gori od japanskih konkurenata, i kod jednih i drugih postoje cenovni/kvalitativni razredi.
Хвала. Моје мишљење за swissmade је било у вези квалитета. Питао сам зато што ми за неки дан стиже Tissot quartz, full, кутија, рачун, оригинал кожна наруквица плус једна челична гратис. Плаћен је 550 франака а ја га добијам за 210€. Јављам кад стигне и постављам слике. Поздрав свима!

Хвала. Моје мишљење за swissmade је било у вези квалитета. Питао сам зато што ми за неки дан стиже Tissot quartz, full, кутија, рачун, оригинал кожна наруквица плус једна челична гратис. Плаћен је 550 франака а ја га добијам за 210€. Јављам кад стигне и постављам слике. Поздрав свима!

Sat je baš povoljan, odlično si prošao, pod uslovom da sat nije kopija.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Купујем од продавца са КП. Постао сам некако близак са њим, мислим да је ово 5-6 сат од њега. На групи овде су ми чланови рекли како није добро за мене зближавати се са продавцима. А ево видите, одлична куповина!

Tissot je jedan od najkopiranijih brendova, tako da proveri dobro sat. Gornje slike ne govore mnogo o tome da li je original ili ne. Premda u Svajcarskoj je kazna za prodavanje kopija izuzetno visoka, tako da to sto je kupljen tamo ide u prilog tome da je original...

"Odlicna kupovina" je mozda prejaka rec, ali recimo solidna... kvarcni sat, nije neki trazen ili zanimljiv model, i cini se da ima podosta tragova koriscenja. Cena je manje-vise fer. Ja sam prodao slican tissot t-race koji ima isti mehanizam, ali je bio nov, par puta nosen. I uzeo sam nesto malo vise od toga, ali ne puno.

Izvini ako zvuci kao da ti kvarim paradu oko kupovine.
.nadam se da ce te lepo i dugo sluziti. Jedna od najbitnijih lekcija koje sam naucio o satovima ta da ne treba kupovati sve sto mi se dopadne i sve sto je dobar deal. Nije to recept za dugu ljubav sa satom, ali jeste recept za gomilanje satova koji onda samo sakupljaju prasinu.

"Odlicna kupovina" je mozda prejaka rec, ali recimo solidna... kvarcni sat, nije neki trazen ili zanimljiv model, i cini se da ima podosta tragova koriscenja. Cena je manje-vise fer. Ja sam prodao slican tissot t-race koji ima isti mehanizam, ali je bio nov, par puta nosen. I uzeo sam nesto malo vise od toga, ali ne puno.

.nadam se da ce te lepo i dugo sluziti. Jedna od najbitnijih lekcija koje sam naucio o satovima ta da ne treba kupovati sve sto mi se dopadne i sve sto je dobar deal. Nije to recept za dugu ljubav sa satom, ali jeste recept za gomilanje satova koji onda samo sakupljaju prasinu.
Da... Nisam hteo kolegi da rusim sneska, ali slazem se sa konstatacijom...

хвала на коментарима. зато и јесам на форуму јер сте ви стручњаци. значи ми порука да је сат највероватније оригинал јер је купљен у швајцарској. и друга порука да је цена реална. поздрав

послато са sm-g780g помоћу тапатока

Reci mi molim te koji mehanizam je u pitanju u ovom satu, znam da je quartz, nego da li je neki bolji quartz mehanizam?

Back