Pomoć oko kupovine

Pozdrav! Posto do sada nisam imao nikakvih iskustava sa rucnim satovima, resih sada, u 27oj godini da ipak sebi priustim jedan, prvi, rucni sat! :)
Nakon par nedelja istrazivanja i malog proucavanja, zatim biranja sata u okviru svog budzeta, mislim da sam naisao, za sebe idealan sat. Moje pitanje je, da li se isplati, sta misliste i da li za istu cenu mogu naci nesto bolje? U pitanju je CITIZEN basic BF2011-51EE
Hvala unapred! :)

Pozdrav drustvo,
Jel zna neko ko bi mogao da pravi ovakve narukvice
11b01b2914908ee1c251bc691ada0edd.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

I ja bih ih zaobišao, pogotovo automatik.

Mada, ovaj drugi od 50e, ako ti nije puno i ako ti se baš sviđa... Podseća me na stare seiko sporture

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

I ja bih ih zaobišao, pogotovo automatik.

Mada, ovaj drugi od 50e, ako ti nije puno i ako ti se baš sviđa... Podseća me na stare seiko sporture

Znači ovaj od 50€ je dobar? Recite mi nešto o brendu Aleho? Jel to modni brend ili pravi proizvođač satova?

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Znači ovaj od 50€ je dobar? Recite mi nešto o brendu Aleho? Jel to modni brend ili pravi proizvođač satova?

Pozdrav,

Taj od 50€ nije dobar. Sam brend mi je nepoznat, medjutim firme koje rade agresivan internet marketing, koje za malo novca nude sve za sta drugi traze neuporeduvo vise i slicno nije nista drugo do jedan vid prevare.
Za taj novac, a da je pravi proizvodjac satova mislim da jedino sto moze da prodje je Casio.
Koji je tvoj neki okvirni budzet i kakav tip sata bi voleo?
Tako ti mozda mozemo dati neki konkretan predlog.

Pozdrav

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Hvala vam svima na brzom odgovoru. Neću kupiti ništa od ovoga. Na ovom forumu sam našao ljude koji se razumeju u materiju i spremni su uvek da brzo daju dobre savete. Pozdrav svima!

Vidi, najbolje ti je da napises koliki ti je budzet i kakav tip satova preferiras, pa cemo ti pomoci oko izbora, da ne uzmes neko djubre.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Nisi me razumeo

Po meni ni taj drugi nije ok ali ako ti se sviđa i ako ti 50e nije problem da daš onda ok :)

Za 50-100e ovde će ti većina ljudi preporučiti Casio, eventualno Seiko, mada nategnuto zbog cene.

Što se tiče automatika, većina će ti pre preporučiti automatik (ili navijač pa ajd da kažem - mehanički sat). Ali automatik poznate marke a ne taj.

Ja imam Citizen eco-drive i Seiko 5 automatik. Ali sam naleteo na ove dve mamipare pa zamalo da nasednem. Kao odlično a jeftino. Što reče kolega malo pre to je jasan znak prevare. Sad o kupovini trećeg sata ću ipak sačekati. Pozdrav svima!

Bolje sacekaj, strpi se i skupi jos para pa kupi sat kako valja, nego da bacis pare na nesto sto nikad neces preprodati i neces vratiti svoje pare. Strpi se, ima dobrih satova za male pare.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas sam kupio polovan Citizen eco-drive od jednog Amerikanca. Dao mi ga za 5.000 dinara. Kaže da ga je platio u USA 300 dolara. Došao čovek ovde da živi. Kaže da je tehnika ovde skuplja pa i satovi. Ja inače imam jedan Citizen eco-drive. Ovaj novi mi se više dopada od mog zbog sledećeg. Prvo mnogo je lepši. Drugo moj ima samo datum a njegov i datum i dan. Treće kazaljke su šire. To mi je važno pošto su fosforescentne. Moj ima dosta uske kazaljke pa se ne vide najbolje u mraku. Ove se kazaljke jasno vide. Šta vi mislite o mojoj kupovini?
410332a78c8acd5ab6757b9d0d4862cc.jpg

Nisi loše prošao, uživaj u njemu :)

Back