Pomoc oko odabira

obradovicm

New member
Skupilo se malo vise novca od prethodnog puta kad sam se javljao za pomoc, a i neke nove ideje su se pojavile :)
Pa bih hteo malo vise da cujem od vas sta mislite o satovima. Inace odvratili ste me od kupovine Timex T2M513
Posle toga sam planirao uzeti Orient CFT00001B ali ne mogu nigde da nadjem taj model, valjda je zastareo...

E sad imam dilemu oko sledecih satova:
Seiko
SNDC89P2 - Najjeftiniji i mozda mali za moj ukus, da mu je bar jos koji mm, ali mi se izgled na slici izuzetno svidja
Tissot T0394171605700

Tissot Men's T17152652 PRC 200 - Znam da ne vredi puno trositi reci za ova dva modela...

Citizen NP1000-04E - Meni mozda nije najlepsi, ali najdrazi jer je automatik, pogotovo jos sto mu se vidi mehanizam! Evo i jedne slike da se vidi kako stoji na ruci.
Na nekim slikama mi je izuzetno lep, a ne nekim mi se i ne svidja bas, pa zato nisam siguran u izgled :(
6ba8496317c46adc.jpg

Svaka preporuka, pomoc i misljenje (mehanizam, kvalitet, izgled) su dobro dosli jer bas ne mogu da se odlucim. Najvise bih voleo automatik, ali opet ni ovi ostali nisu za baciti :)

Ja cu biti kratak, od ponudjenih ja bi se dvoumio izmedju ova dva Tissot-a, i mozda bi odabrao ovaj prvi:

Attachments

• Tisot 81J8f7x0+6L._AA1500_.jpg
    Tisot 81J8f7x0+6L._AA1500_.jpg
    89.6 KB · Views: 107
Tesko da ti iko moze dati savet vezan za izgled,jer ukusi su razliciti. Sto se kvaliteta tice,tu kod Citizene nema greske,41xx mehanizmi su u principu doradjene 82xx koji su se pokazali jako pouzdanim,gotovo neunistivim. Sto se tehnicke strane tice,sat je odlican. Sto se pak estetske tice,to moras sam presuditi i kupiti ono sto se tebi dopada...

svako dobro

Moj predlog je Seiko Superior World Timer, bezvremenski dizajn klasika automatik sa safirnim staklom zavrsna obrada vrhunska ! Cena negde iznad 250 dolara evo linka Seiko Superior World Timer

Sto se tice tvojih predloga ja bi Orient ili Citizena !

evo, ja sam za citizen! :D
odlican mehanizam, safirno staklo (+ vintage izgled, sto se meni narocito dopada, ali k'o sto rece 23, to je vec stvar ukusa)
recju, mislim da bi sa njim najbolje prosao, u smislu da za ok cenu dobijas odlican, pouzdan sat, sa automatskim mehanizmom (sto, kako kazes, najvise zelis).

edit: walterov predlog je, takodje, odlican!

Samo da se nadovezem na Walterov predlog,koji je odlican... Ima jedan model,gotovo identican, koji se meni dopao,koji je bio i kod mene u razmatranju,pre Parnisa. Nisam siguran koja je oznaka,ali je SRP serija...

6afd324f9dbc84e7.jpg

aea47c095edfbea6.jpg

8dca100b1853fd78.jpg

Seiko je prelep, jako mi se svidja, samo utisak kvare ovi vijci na koroni, mislim da bi bilo mnogo lepse bez njih....;) Kolika mi je cena?

SRP003 isti ovakav na metalnoj narukvici samo,je oko 200$ na ebay-u. Ovaj je cenim jeftiniji,mozda oko 180 (slobodna procena).
A,ove nedostatke cemo prepravimo,malo gita,bruslilica,smirgla,polir pasta i ko bombona ce da bude :lol:

odlican mehanizam, safirno staklo (+ vintage izgled, sto se meni narocito dopada, ali k'o sto rece 23, to je vec stvar ukusa)
recju, mislim da bi sa njim najbolje prosao, u smislu da za ok cenu dobijas odlican, pouzdan sat, sa automatskim mehanizmom (sto, kako kazes, najvise zelis).

Pa i moje neko skromno misljenje je da bih sa ovim citizenom najvise dobio.
Sta mislite za ovaj automatik u odnosu na quartz modele koje sam predlozio? Ovaj automatik nema nekih specijalnih komplikacija, a otali imaju stopericu i datum, kakav je tu generalno odnos?

citizen ima 24h podbrojcanik koji, istina, ne radi nista posebno, osim sto ti pokazuje da li je noc ili dan (za slucaj da pozelis da provedes par meseci u pecini, npr.
ali, kako je anketa na sajtu pokazala pre izvesnog vremena, ni sa stopericom se neces nesto posebno ovajditi (posebno sto je jos i sat kvarcni pa, opste uzev, jos je manje cenjen medju wis populacijom), ona je vise tu radi estetike i imidza sata, nego sto ces je koristiti.
dakle, mrtva trka, ako mene pitas.
datum i dan su jos najkorisnije komplikacije. uz alarm (mehanicki, naravno).

-živo me zanima, čime se kolega
obradovicm obradovao. Nadam se ,da ćemo saznati...:rolleyes:

Inače, svi predloženi satovi prosto plene izgledom, tako da se može reći da se radi o pravoj nedoumici. Pored prelepog Orjenta, imam isto mišljenje kao sima hrabri...

Last edited:
Stvarno nije bilo korektno od mene da ne prijavim i zato se ovom prilikom izvinjavam ;)
Uz veliki uticaj Vladana na moj izbor ipak sam se odlucio za Orient kada se pojavio ovde. To je nekako bio moj prvi izbor, posle kad nisam nigde nasao taj sat onda sam razmisljao i o drugima modelima, ali sam se ipak uz njegovu pomoc vratio Orientu.
Platio sam ga prosle nedelje, a Deutsche Post kaze:
"The item was handed over to the International Logistics Center Frankfurt on Dec 14, 2011 to be forwarded to RS."

Sta god im to znacilo, ja ga planiram da ga nosim za docek NG ;)

Cim stigne slikam ga i postavljam slike!

Back