Pomoc oko on-line kupovine satova

Поздрав свима, већ неко време пратим светсатова и мислим да је сајт одличан, па сам решио да се прикључим!
Е, сада видим да се овде расправља око интернет куповине, па ме интересује једна ствар, да ли је неко имао скуство да код куповине руских сатова не плаћа царину и порез, с обзиром да са Рујама имамо онај чувени споразум. Ја сам лично хтео да наручим авиатора код П. Мајера!

Siguran je sajt, neki članovi su već naručivali i zadovoljni su.
Na cenu sata se dodaje cena slanja (~200-300 din).

Zar dostava nije besplatna za narudzbine preko 4000din?

Inace,sajt je proveren,mozes bez straha kupovati kod njih

Поздрав свима, већ неко време пратим светсатова и мислим да је сајт одличан, па сам решио да се прикључим!
Е, сада видим да се овде расправља око интернет куповине, па ме интересује једна ствар, да ли је неко имао скуство да код куповине руских сатова не плаћа царину и порез, с обзиром да са Рујама имамо онај чувени споразум. Ја сам лично хтео да наручим авиатора код П. Мајера!

pozdrav, zare, i dobrodosao na forum! :)

sto se kupovine kod p. maiera tice (tj. sada kod njegove supruge irine), tu budi bez brige - iskustva su i vise nego pozitivna, ali sto se tice odgovora na tvoje konkretno pitanje - mislim da neces izbeci carinu i porez jer kupujes od prodavca iz nemacke, bez obzira sto je rec o ruskom satu. mozda bi to funkcionisalo kada bi sat narucio od nekog ditributera iz rusije?

Last edited:
Imam jednu nedoumicu oko postarine... Ako na sajtu stoji cena sata...250$ recimo. Cena slanja za Srbiju stoji 39$ sa Fedex-om,i prilikom update-ovanja kartice stoji ta cena 250+39,postoji li mogucnost da meni prilikom urucivanja paketa,osim carine i poreza,naplate i dodatne troskove postarine?

Da. Naplatiće ti troškove špedicije, obrade papira, ležarine u carinskom magacinu, itd. Računaj da ćeš pored troškova carine i poreza najverovatnije morati da izdvojiš dodatnih 40-ak evra za korišćenje usluga FedEx-a.

Hvala Dragone,
Ja sam mislio da se sve to naplacuje kroz karticu... Sta mi onda naplacuju 39$? Pakovanje sata i otpremu paketa kurirskoj sluzbi?

Pa u tih $39 ti je uračunato slanje paketa FedEx-om, pakovanje i obrada potrebnih papira da bi se sat izvezao iz Singapura i dostavio u Srbiju. FedEx kancelarija u Srbiji će ti naplatiti svoj deo koji podrazumeva obradu papira, carinjenje, ležarinu u carinskom magacinu, dostavu na kućnu adresu, itd. Dakle, oni odrade sve za tebe a ti samo treba da platiš. Pošteno. :laugh:

U svakom slučaju, kod FedEx-a računaj da ćeš na troškove carine i poreza sigurno doplatiti još par hiljada za njihove usluge.

svi govorite da ili ne za online kupovinu,i troskovima...ljudi mene zanima KAKO da obavim sigurnu kupovinu preko online a da se ne tice pay pal,jer nisam siguran dal to funkcionise na nasim prostorima,ako moze da se uplati neka kapara u banci i ostatak nakon dostave to je ok.neko da mi pomogne?

da se neko ovde sluzi nemackim jezikom!? da proba da mi pomogne i sazna da li sa ovog sajta vrse dostavu u Srbiju:
Casio Uhren Shop
pronasao sam na njemu sat koji hocu da kupim (Casio EF-503D-1AVEF) za neverovatnih 45eura!

pa,ja kao završio početni kurs nemeckog al opet slabo.koliko vidim vrše prodaju ali preko amazona tako da ti je tu već sve poznato.možda se javi i kakav švabo da ti pomogne :yes4: .pozdrav

osoblje ljubazno.daju dobre popuste...e sad nesto se bune oko njihovod servisa...
imas li nesto na umo da pazaras...??

Re: Osim jomashop preporucite jos neku online prodavnicu za satove..

Drugari, kolega mi putuje u Ameriku za par dana pa sam mislio da mi donese neki Seiko i za sad najvise naginjem ka SKX007K2 i najjeftinije sto sam nasao je na Seiko Watches - Hard to find Seiko Automatic Watches 169 dolara! Zanima me da li neko zna da li ima negde jeftinije i da li bi mi mozda preporucili neki drugi model!? Hvala unapred!

Back