Pomoc oko on-line kupovine satova

Ne znam stvarno sta da ti kazem, hoces da kupis sat online i da prodjes jeftinije, ali se plasis, a puno ti je da ga platis malo vise i da ga uzmes u radnji.

Nemoj zameriti, ali meni deluje da ni ti sam ne znas sta zapravo hoces.:)

U principu i mogu da te razumem, ali opet, sve ima svoje i moras da odlucis sta ti vise odgovara, nije to bas tolika nauka.

Internet-manja cena/nesto veci rizik
Radnja-visa cena/sigurnija kupovina

Ja se slazem sa RUS-om potpuno, jer gledaj...znam da je svaki € u igri i da se moze proci jeftinije treba pokusati. Ali po meni najjaci argument je to da ti udjes u prodavnicu i kupis sat, stavis ga na ruku i odes kuci....
Kupovinom na internetu, narucujes, placas, cekas, dostava, posta.....neizvesnost (procitaj moj post o dostavi postom u EU).
Ja bi se uvek odlucio za onu prvu opciju, malo skuplju ali sigurniju!

Ja dobro znam sta hocu.U fracuskoj niko ne prodaje certinu, tako da ne mogu da je kupim u radnji, a rado bih ,jer bi mogao da kupim sat na rate.Ja sam samo konstatovao da mi je frka da kupim preko neta jer opet kazem to nisam radoi sa nekom vecom sumom novca.

A ovo je jedan trzni centar bio sam mnogo puta u njemu, nema tu certina satova niti ih prodaju,ali pitacu.Na certininom sajtu nema ni jedne ovlascene prodavnice u fr, ali hvala u svakom slucaju

max pain - samo da proverim - ti imaš srpski pasoš i planiraš da kupiš Certinu u EU i da tražiš povrat PDV-a?
Ako plaćaš kreditnom karticom ili PayPalom, imaš određenu dozu zaštite i mogućnost da se žališ i dobiješ novac nazad.

Meni se čini da je ovaj kupac dovoljno pouzdan. Samo traži da ti pošiljka bude osigurana.

Last edited:
Da imam srpski pasos i planiram da kupim od ovog jamborstore ili na engleskom im se zove sajt one watchfouryou, ali zivim u fr.Ne bi mogao da trazim povracaj poreza?:)

Mislim da bi mogao. Verovatno možeš sa računom i pasošem da odeš na šalter Global Blue ili slične firme koja se bavi povratom poreza. Samo moraš da izađeš iz EU čini mi se u roku od mesec dana, sa sobom moraš da imaš nenošen i neotpakovan predmet i da na izlazu iz EU tražiš overu računa. Zatim imaš čini mi se tri meseca od kupovine (ili overe - nisam siguran) da u EU ili u Raiffeisenu u Beogradu (dosta nepovoljnije) uzmeš PDV, umanjen za zaradu posrednika. Na 600 EUR računaj na 60-75 EUR povrata.

Vladas hvala puno na iscrpnim informacijama, samo ne verujem da cu skoro za srbiju pa tako da ce taj povracaj poreze verovatno odpasti:(Mogu ti reci da si me ohrabrio malo za kupovinu, tako da sutra ili eventualno prekosutra cu da porucim sat pa se javljam.Nadam se da ce sve proci kako treba.

Koliko ja znam, da bi dobio povracaj poreza moras da imas racun izdat u radnji (i to ne bilo kojoj) a mislim da i prodavac mora da popuni neki obrazac.

tiho - račun moraš da dobiješ, svakako, a stići će i u slučaju online kupovine, uz pošiljku. Ako radnja ima opciju da odmah pripremi dokument za povrat PDV-a (ovo važi samo za kupovinu licem u lice, u radnji, kada traže tvoj pasoš na uvid), ne moraš da tražiš kancelariju posrednika za povrat PDV-a (kao što je Global Blue).
S druge strane - ako radnja nema tu opciju ili naprosto imaš sve jedno potrebu da odeš do kancelarije/šaltera (npr. podizanje novca od prethodnog povraćaja PDV-a) - sa tim računom možeš da tražiš dokument o povratu poreza, koji se kasnije overava na izlazu iz zemlje t.j. u slučaju EU - na granici kada je napuštaš.
Čak znam i slučajeve da su ljudi uspevali da urade povrat PDV-a za kupovine na Amazonu DE a isporučene na AT adresu, pošto su billing ime i adresa bila na ljude koji traže povraćaj PDV-a. Doduše - tu je procedura malo drugačija i ne uključuje posrednike kao što je GB.

Vladas od mene imas jedan::adore:Samo jos jedna stvar povracaj pdv mozes ostvariti pod jos jednim uslovom da od poslednjeg ulaska u clanicu eu nije proslo vise od 6 meseci.Dakle ja sam bio u srbiji u avgustu, dakle nije proslo 6 meseci, ali ne verujem da cu skorije da izadjem iz fr, tako da cu tesko ostvariti povracaj pdv.U svakom slucaju sve ove inf. su jako korisne za mene kao i za neke buduce kupce.Da jos malo smorim ljude poslao sam jos jednoj on line prodavnici u nemackoj mail za certinu ds action diver i odgovorili su da sat kosta kod njih 549e sto je jos jefrinije od jamborstore (onewatchforyou).Da kazem da se ta nemacka online prodavnica zove worthmann uhren, da li je neko cuo za njih i koliko su poznati, hvala u napred.

Pozdrav svim clanovima foruma.Dugo vas citam i moram reci da ste mi prenijeli strast prema satovima posebno prema dajverima iako se u mnoge stvari ne razumijem ali ucim polako.Odlucio sam da u skorije vrijeme nabavim dva sata (jedan koji bi mi sluzio za ljeto i s kojim ne bih razmisljao hoce li sta da mu se desi i jedan malcice "elegantniji") pa bih bio zahvalan ako bi mogli da mi pomognete sa izborom sajtova koji su najpovoljniji i najsigurniji (pogotovo ako ste imali licno iskustvo kupovine).

Nakon procitanih brojnih pohvala na forumu odlucio sam se za kupovinu orange monster-a i seika 007.Prethodno sam imao dobro iskustvo sa creation watches medjutim oni nemaju u ponudi prvobitnu verziju orange monstera sa metalnom narukvicom (kasnije cu vjerovatno da stavim nato ili zulu) dok na skywatches imaju ali pise da je case width 41mm sto se meni ne svidja :( (savrseno mi odgovara 43mm,eventualno bih mogao da izvucem jos 1,2 mm).Zna li neko jos neki pouzdan sajt gdje bih mogao da nadjem ovo sta trazim?
E sad sto se tice 007 njega sam planirao da nosim samo sa metalnom narukvicom.Na creation-u ga imaju povoljno sa gumenom (K verziju,citao sam raspravu o K i J verziji,iskreno meni potpuno svejedno :D) i onda bih sa nekog drugog sajta narucio metalnu (oyster mi se svidja).Da li bi ovo bio dobar potez ili postoje sajtovi sa kojima bih bolje prosao?

Kad su ta dva sata u pitanju(007 i monster), mislim da ti se najvise isplati da ih ovde uzmes.

Takodje najvise se isplati uzeti sat na metalu, pa kasnije dokupiti gumu.

Inace Skywatches ne salje satove za Srbiju.

Hvala na odgovorima.Nisam iz Srbije iz Cg sam,gledao sam cijene na sense watches i dosta vise bi me ispalo nego da narucim online.U medjuvremenu nadjoh ono sto me zanima na watchhubs,jel imao ko iskustva sa njima,je li pouzdan sajt?

Hvala na odgovorima.Nisam iz Srbije iz Cg sam,gledao sam cijene na sense watches i dosta vise bi me ispalo nego da narucim online.U medjuvremenu nadjoh ono sto me zanima na watchhubs,jel imao ko iskustva sa njima,je li pouzdan sajt?
Korektni, sat sam dobio za dvadesetak dana. Salju obicnom postom. Tako se izbegava spedicija koja dere.

Back