Za povracaj PDV moras da imas racun izdat u EU.Još kad bih našao nekog tamo poslom ili turistički pa da se uzme povrat poreza...
Cene kod Higuchija i Seiye su bez PDV tj. vec je odbijen.Ja sam jedanput kupovao preko njih i to od watch-shop-a i nije bilo govora o bilo kakvom povracaju poreza. Pored toga, PDV u Japanu je izuzetno nizak, valjda 8 posto?
Mali problem je sto EMS ne moze iz Japana za Srbiju tako da obavezno treba dogovoriti sa prodavcem da salje Registered Mailom. U suprotnom moze da se desi da posalju DHL-om a onda ovde nastaju komplikacije.Postarina do Evrope za sat izadje oko dodatnih 2600-2700 jena. Roba se salje EMS-om, stize za 3-5 dana. Zaracunavanje carine i PDV-a je skoro garantovano!
Cene kod Higuchija i Seiye su bez PDV tj. vec je odbijen.
Mali problem je sto EMS ne moze iz Japana za Srbiju tako da obavezno treba dogovoriti sa prodavcem da salje Registered Mailom. U suprotnom moze da se da posalju DHL-om a onda ovde nastaju komplikacije.
Hvala na odgovoru,ne bi imao carine i pdv jel sam u fr.Nikad nisam kupovao sat preko iterneta a pogotovu ne preko ebay-a.Gledao sam i preko higuchi japan,tamo je oko 320e plus bi platio carinu i pdv to bi mu doslo negde oko 400 e,plus bi cekao da dodje iz japana ko zna koliko...Za tu cenu bi progutao sitne nedostatke skoje ima sumoSa toliko pozitivnih ocena i bez jedne negativne, ne verujem da ce biti nekih problema. A clan je od 2003. Mislim da uz placanje Paypalom nema sta da brines. Takodje odlicna cena za nov Sumo! Naravno ako ga narucis u Srbiju ocekuj carinu i PDV.
Znaci da je bezbedno kupiti.To mi dodje jeftinije od higuchi-a...Kako si zadovoljan satom, ako ga jos uvek imas?Sa ovim prodavačom nećeš imati problema,a paypal je dodatna sigurnost. Od higuchi-a sat dođe za 7 dana(meni u Bosnu je za to vrijeme došao).