Pomoc oko on-line kupovine satova

Možda je malo off i verujem da većina zna ali evo i dva linka. Paketi iz Hong Konga ne idu za Srbiju - regularna pošta

https://www.hongkongpost.hk/en/about_us/whats_new/notices/index_id_948.html

Takođe i pošiljke iz Singapura
https://www.singpost.com/covid-19-updates/international-post-parcel-services-updates

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Hong Kong ide za Srbiju. Ja sam danas preuzeo sat. 20 dana je putovao i još deset bio na carini.

Singapur ide jako loše. Već 90 dana čekam paket i tek juče je došlo do prve promene statusa ali još uvek nije krenuo za Srbiju.

Ovo gore na linkovima je trenutna situacija, ako sad neko poruči, ko zna kad će stići

Nema pravila. Evo, porucio sam neke zezalice sa Vario sajta iz Singapura, koristeci onaj najjeftiniji DHL eCommerce. Poslate 6tog jula, danas stigle u Beograd. Verovatno ce trebati jos par dana da stigne do mene, ali dosta bolje nego sto sam ocekivao. Drugaru iz USA putovao kais 3 meseca od barton straps.

Zna li neko na 1200 e koliko bi izasla paypal provizija? Zaboravio sam skroz

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Išao sam na njihov sajt i video sam neke modele, ali nemaju ovaj "pravi" na sajtu :)

61sJPSMH54L._AC_UX522_.jpg

Imaju li ga u radnji? I koja je cena da li znaš možda? :)

Bez dhl-a.

Jedino ako ti je sat ispod 50e. U tom slučaju bi dhl trebao da isporuči paket bez carinjenja.

Za slučaj da ga carine dhl naplaćuje uslugu carinjenja oko 3-4000 dinara + porez i carina.Ne znam tačno, ali mislim da se oko te cifre kreće.

5.500 din bez obzira na vrednost paketa.

Da li je neko skoro naručivao sat koji mu je dostavljen DHL-om? Da li i dalje važe ovakvi uslovi?

Naime, kontaktirao sam https://yema.com/, i dobio sam odgovor da šalju za Srbiju preko DHL-a, bez naplate troškova slanja (free shipping). E sad, da li i ako je free shipping (oni plaćaju dostavu), ja treba da platim tu naknadu koju DHL naplaćuje (je naplaćivao) za carinjenje sata?

Sve sto je preko 50€ podleze carini od 10% i pdv-u na to od 20%. Znaci dodajes 30% na cenu otprilike. Da si placao shipping i to bi uslo u carinu, a ovako, bice bez toga.

Drugar porucivao na slican nacin Christopher Ward-a.

Ti placas taj deo svakako, ako treba da se carini. Posiljilac samo placa transport, sve oko uvoznih dazbina je na tebi...osim ako ne salju sa pre-paid porezom i carinom, ali mislim da to nije ovde slucaj.

Sve sto je preko 50€ podleze carini od 10% i pdv-u na to od 20%. Znaci dodajes 30% na cenu otprilike. Da si placao shipping i to bi uslo u carinu, a ovako, bice bez toga.
To znam, nego sam pročitao da se na tih 30% dodaje i neki fiksni deo, koji DHL naplaćuje zato što je pošiljku slao na carinu. Za to pitam.

U slučaju da je vrednost paketa bez poštarine veća od 50e, plaća se usluga dhl-u da odradi carinjenje za tebe. Ne znam da li je fiksna cena ili ne, meni je par puta bilo oko 3000 dinara, ali i paketi su bili slične vrednosti. Valjda je to špedicija.

Mislim da možeš i sam da uradiš samo treba da im kažeš.

Pozovi njihov call centar da potvrdiš, meni su par puta pomogli

Otprilike, to je to. Dobio sam odgovor od DHL (veoma brzo), a isti glasi:

"Poštovani,

Ukoliko Vam pošiljka stiže na ime fizičkog lica, a vrednost same pošiljke prelazi 50EUR shodno tome podleže uvoznom carinjenju.

Prilikom carinjenja nastaju sledeći troškovi, trošak carine, PDV-a kao I usluga špedicije DHL-a 3240,00 RSD koja je nezavisna od troška transporta koji ste platili kako bi se pošiljka dovezla do Srbije.

Pozdrav,
Customs Contact Group Clerk
"

Back