Prvo znaci ovako
Ja da bih pdv-e dobio nazad moram da obavim kupovinu i da se vratim isti dan?
Drugo naravno da necu ja to da primetim +- 2s na prvi pogled i da je to "sitnica" ali opet nisam znao da tako skupe stvari kasne ili zure ali dobro sada znam
Trece ne kazem ja da "obicni" satovi nisu lepsi od digitalnih itd...
Cetvrto da budem iskren moj budzet je ostao koliko je i bio -+ 500e i moja prva namera je bila kupovina Sectora 340 ali posle sam "naleteo" na
Citizen Watches i mnogo mi se svideo privukao me je cenom koja je bila, i takodje privukla me je reklama gde pise "never change battery" sto sam vec naglasio da mi je jako vazno jer ne zelim da odputujem negde i sat mi prestane da radi!Citizen ima to solarno punjenje gde moze da radi 6 mes u mraku e sada koliko je to tacno ne znam ja samo znam sta sam procitao-video.Moj trenutni satic je Casio Marine Gear
http://www.sailing-watch.com/acatalog/casioblue.gif mali satic koji je sa mnom proputovao pola evrope i sve proslo super, imao sam jedno 2-3 "greske" da je prestao da radi pa sam ga odneo kod sajdzije i samo ga je pipnuo on proradio, jenom sam ga i ja ovorio nesto cacnuo i proradio inace imam ga 6 i kusur godina, poslednji put kada mi se to desilo rekao mi je sajdzija da mu je polako dosao kraj.Pa sam resio da skupljam pare za neki novi, inace sam vam vec rekao da ne volim da imam vise satova jedan koji je sa mnom 24h, spavam sa njime... Eto tako sam ja nekako skupio 500e sto moram priznati za danasnje vreme je velika svota novca uzmimo u obrzir da je prosecna plata 350-400e sa kojom zivi cela porodica a ja cu 500e da nosim na ruci, inace ja sam sportska-eleganta osoba (nepotreba informacija) ali takav sam mi treba, ali volim i extremne uslove pa me je zato Sector privukao jer je sponzor extremnim sportistima...
Onda mi ne neko preporucio Certinu otisao malo na internet pogledao sta nude i svideo mi se sat, izabrao sam
Certina Swiss Watches - Time Maker Since 1888 - DS Concept - A Company of the Swatch Group koji je 520e sto moze da se uklopi u moj budzet i vidim da ste ga nahvalili puno, ali isto tako na pocetku ovog foruma jedan clan je pohvalio Citizenom mehanizam. Inace sam bio Swiss ljubitelj dok nisam malo citao pa video i da Japan moze da napravi dobar sat, to je sve sada stvar ukusa i iskustva... Ako treba da skupim jos par stotina evra nije problem radicu jos nesto da skupim i kupim neki automatik koji ce da bude moj jedini ljubimac!
Pesto takodje sam razmisoa i o Tissotu? Sta mislite o sledecim modelima?
Tissot ,
Tissot? Mada za njih ne znam u kojoj cenevnoj kategoriji krecu?
Sesto na mom Casio pise da mu baterija traje 10god, koliko moze da traje na Certini,Tissotu...?
Sedmo neko mi je preporucio Seiko automatike pa kakvi su to satovi tu oko 500-600e video sam zanimljivih ali nemaju safirno staklo sto se mene tice jako bitno, da li neko tu moze da mi pomogne?
Osmo ja se izvinjavam sto "smara" ali vidim da ima puno ljubitelja satova pa onda malo diskutujemo i polemisemo ja licno o satovima i automobilima mogu danonocno da razgovaram i razmeljujem misljenja i iskustva!
Srdacan pozdrav zaljubljenicima u satove
Stivcevic Srdjan