Pomoć pri izboru sata u Japanu

Singler

New member
Pozdrav svima, u prilici sam da u Japanu (Tokiju) pazarim sat pa bi mi dobro došla pomoć oko izbora. Tražim sat koji je prevashodno solar (solarno punjenje baterije), radio-kontrolisan mehanizam, ima titanijumsko kućište i narukvicu (po mogućnosti u crnoj boji), luminos kazaljke, datum... Manje-više sve ovo imaju ova 3 sata na koje sam sveo uži izbor: Citizen CB3045-61E (oko 500 eur), Citizen CB3015-53E (oko 430 eur) i Casio OCW-T200SB-1AJF (oko 320 eur). Ova prva dva Citizen modela su jako slična, imaju gotovo identične funkcije, razlika je mahom u izgledu i veličini kućišta i skuplji CB3045-61E ima 39mm kućište, osmougaoonog oblika i valjda neki DLC premaz i to je novi model iz 2025. godine dok jeftiniji CB3015-53E je valjda iz 2020. godine i košta 70-tak evra manje. S druge strane Casio je dosta jeftiniji (skoro 200 evra), izgleda baš lepo ali da li je u klasi u sa Citizen-on? Pitanje za vas da li vredi dati više tih 200-stotinak evra za ovaj novi model Citizen CB3045-61E u odnosu na Casio ili čak ići na jeftiniji Citizen CB3015-53E ako ta razlika od 70 evra nije opravdana. Ili ako imate još neki bolji predlog (drugi model/brend) u tom cenovnom rangu do 500 evra?!

DLC - Diamond Like Carbon, Citizen ima neki svoj Duratec. Ova druga dva, za njih pise hard coating, ispod je tabela sa objasnjenjima

Feature

Standard PVD Coating

Generic DLC Coating

Citizen Duratect DLC/MRK

Hardness

Moderate (1000–1500 HV)

High (1400–2000+ HV)

Extremely High (1400–1700 HV + Surface Hardening)

Color

Variety (Gold, Black)

Black/Anthracite

Primarily Black/Dark

Scratch Resistance

Moderate

Very High

Excellent

Impact Resistance

Low (can dent)

Moderate (can dent)

Superior (Substrate Hardening)

Best For

Aesthetics & Value

High Wear/Minimalism

Maximum Durability

Evo attach-ovao sam slike satova po redu kako sam ih poredio: Citizen CB3045-61E ; Citizen CB3015-53E; Casio OCW-T200SB-1AJF

Attachments

• Citizen CB3045-61E.jpeg
    Citizen CB3045-61E.jpeg
    123.4 KB · Views: 9
  • Citizen CB3015-53E.jpeg
    Citizen CB3015-53E.jpeg
    96 KB · Views: 9
  • Casio OCW-T200SB-1AJF.jpg
    Casio OCW-T200SB-1AJF.jpg
    36.7 KB · Views: 9
DLC - Diamond Like Carbon, Citizen ima neki svoj Duratec. Ova druga dva, za njih pise hard coating, ispod je tabela sa objasnjenjima
Da, navodno taj DLC premaz ima ovaj noviji model iz 2025. Citizen CB3045-61E i on bi trebalo da dodatno štiti sat od grebanja i drugih oštećenja, ali navodno vremenom taj DLC premaz nestaje... Sad da li vredi dati tih 70 evra za manje-više isti sat samo sa tim DLC premazom i za noviji model ne znam. Takođe Casio mi se čini vizuelno najlepši sa ovom kombinacijom plavih kazaljki i crnog kućišta, ali nisam siguran da Casio može da se poredi sa ovim Citizen-om, odnosno da su ista klasa...

Sva tri su crna, sva tri imaju nazovimo to premaz. Vremenom će se na svakom od premaza pokazati tragovi korišćenja. DLC bi trebalo da je najizdržljiviji

Hoćeš imati priliku da ih probaš pre kupovine?

Casio je jeftiniji jer nije radio controlled, nije titanijum i nema DLC. Po meni oba sata su dobra jedan ima malo bolje opcije od drugog i to je to.

Na Casiu možeš da promeniš narukvicu na kožu/gumu,... Na ova dva Citizena nećeš moći tako lako.

Iskren savet - uzmi onaj koji ti se najviše sviđa. Ti ćeš ga nositi. Ja da biram - Casio

Back