Pomoc pri izboru sata

prowler13

New member
Kako bih obelezio znacajan (okrugao :rolleyes:) rodjendan planiram da sebe pocastim novim casovnikom. Budzet okviran imam, znam i gde bih ga uzeo. Polovni me ne interesuju, samo novi u nekom AD-u. Automatik ili manual je ok, quartz nikako. Imam vec u kelekciji 2 sportska chronometar quartza kao i vintage Longines iz 60ih, koji cu u nekom momentu restaurirati.

Izbor je otprilike sledeci:
  1. Conquest - Longines - L2.743.4.56.6
  2. HydroConquest - Longines - L3.696.4.53.6
  3. Heritage Collection - Longines - The Longines Legend Diver Watch
  4. Speedmaster 3570 - klasicni man on the moon, nazalost, za ovaj bi morao da dosta probijem budzet, a nisam siguran da mi je to sad bas potrebno

Prva tri su mi sigurno u cenovnom rangu, dok cetvrti znacajno izlazi iz okvira, tako da mozda i ne razmisljam o njemu :( . Mozda bih uzeo i nekog Omeginog Seamastera (300 m npr...), ali ne znam koji bi bili blizi Longinesima po ceni? Chrono je +, ali nije obavezno, kao i transparent caseback. LLD mi ok i sa stanovista istorije, kvaliteta, dizajn je ok, ali nema nigde da se proba i vidi uzivo, pa me to koci. Nisam video ni u nekim vecim evropskim gradovima u Longines AD da imaju. Tako da bih njega morao da narucim na slepo...Koji je po vama najbolji all around sat? Ili dajte neki vas predlog...Mozda neki Baume et Mercier ili Mont Blanc mogu u tom rangu da se nadju? Ili neki od ovih da uzmem?
Hvala unapred na pomoci...

Ja ti predlazem Seamaster-a ( 2900EUR )

Mw8JpHc.jpg

Ako bas zelis Longines-a onda Conquest

Odlican, ali nazalost izbija iz budzeta...to je skoro 3000...meni je budzet cca 2000. Ovi Longines su cca toliko. Kada bi se toliko rastegnuo, bilo bi to ipak za 3570.50 speedy-ja:(.

Da i ja bih radije ako vec gledas Longines da bude Conquest. Ja ne bih isao na Bomasje nesto mi nisu za uporediti sa ostalim navedenim uopste.
Od svih koje si naveo ja bih najprije uzeo Omegu Moon, i ja ciljam na taj sat u nekoj skorijoj buducnosti. Ako hoces transparentni poklopac na njoj onda bi morao uzeti verziju sa safirnim staklom koja je jos skuplja 3753.50.;) tako da ti to ne ide u prilog.
Mozes da pogledas i Tag CV2A10.BA0796 TAG Heuer Carrera Day Date Mens Watch
Zatim mozda neki model Breitlinga ako nije obavezan chrono onda ovaj A1733010/BA05 Breitling Aeromarine Avenger Seawolf Black Dial Mens Watch.

3753.50 nema tacnu frazu na backcase-u ispisanu. Vidim da mnogi poznavaoci zbog toga umanjuju njegovu vrednost. Pre bih uzeo 3750.50 sa plexijem + dokupio Omegin safir backcase za 150 eur ili jos bolje kad bio se jos proizvodio 3752.50 koji ima napred plexi, nazad safir i tacnu frazu ispisanu ;). Nazalost, sad svakako nisam siguran da bih se toliko ispruzio. Imam neke druge planove ove godine pa ne bih da trosim vise nego sto moram. Dakle, budzet cca 2000 Eur.
Tag Heuer Carrera je super sat, ali me jednostavno Tag kao brend odbija. Kad bi to prevazisao, mozda bih ga kupio. Breitling, ne znam, ne svidja mi se izgled manje vise cele kolekcije dok o kvalitetu nemam lose misljenje.
Bomasje? :confused:
Nekako mi Concuest najmanje karaktera ima od svih, zato me valjda i cudi da je to prvi izbor vecine...zasad :huh:. Neko objasnjenje?

slazem se sa svime prowler

mislim da mozes uzeti omegu sa pleksijem za 2000 i ja mislim da je pleksi ok, nemam nista protiv njega

i ja mislim da conquest ima najmanje karaktera, imas ostale heritage Longines satove, sjajne pilote skoro predstavljene

imas sjajni Sinn za taj novac, dobro drze cenu

i ako je cca 2000, sjajne Tudor modele, mislim da ce krenuti da im raste prep maloprodajna cena jer ce ga rolex grupacija malo vise afirmisati, ulaze se ozbiljan novac u promociju i marketing, tako mi rekose u jednom butiku satova barem

Nova omega 3570 za 2000 Eur? Gde?! :blink: Tesko...sa spustanjem cene, dogovorima i ostalim mozda moze nesto malo ispod 3000...Ako znas gde ima,molim te pusti mi na pp ;)
Tudor, Tag i Hamilton...bih zaobisao. Odlicni satovi, ali kao i kod Tag-a brend mi se jednostavno ne svidja. Sinn bih uzeo neki diver, ali kao drugi sat...ne sada.
Legend diver vidim nikom nije seo, a cesto ga hvale na stranim forumima. Concuest i Hydroconcuest su mi ok, video sam neke nove Longinessatove, ali pogledacu jos.
Taj Breitling mozda i nije los, ali bih ga uzeo sa ss narukvicom. Onda moze da sluzi i kao dress watch. Ima li negde u BG-u da se vidi?

Meni je recimo Longines LLD njihov omiljeni i najlepsi model.
Kod njega mi je jedina "mana" ako tako mogu da nazovem to sto nema celicnu narukvicu, ali i pored toga mi je broj 1 kad je Longines u pitanju.

Trebalo bi Absolut time da drzi Breitling.

Za 2000e mozes pronaci perfektan Speedmaster 3570, da bude kao nov. Nije sto ga imam, ali ne bih ga menjao ni za jedan od ponudjenih predloga!:D

Pogotovo ako je neki "okrugliji" rodjendan - Sve je to super, Sinn, sareni Breitling, ali Speedy je klasika. Savrsene dimenzije, mala visina kucista, tezina. Ne previse upadljiv, ma sat za svaku priliku sem kupanja...

Ja kada sam rekao za Conquest mislio na to da je bolje uradjen od HydroConquest-a.
Ali i jedan i drugi su ok.
Ma najbolje da se protegnes malo za moon stvarno odlicna kupovina, naravno sve u skladu sa mogucnostima.

Kao sto rece Darko,sve u skladu sa mogucnostima.
Svi bi mi voleli da imamo PP Nautilus. :D
Meni se najvise od ponudjenih svidja Legend Diver.
Iako su i Conquest i Hydroconquest strasni satovi.. Pogledaj ipak Sinn satove i nikako ne otpisuj Breitling Superocean. To je zaista mocan sat.
Ne zuri.

Eto ja nikako da se svega sjetim odjednom. Naravno i legend diver je odlican sat, samo nisam bio u prilici da ga vidim uzivo pa ne mogu da pricam o kvalitetu i zavrsnoj obradi( mada ne sumnjam u isti jer se radi o Longinesu)
Ali ovako sa slika mi je mozda i najljepsi od longines modela

Veliki OFF

...Svi bi mi voleli da imamo PP Nautilus...
Ne bas svi.;)

Po meni je Genta najbolji dizajn uradio na Ingeniur-u, znam da je dizajn slican, ali opet je toliko razlicit.

Niko ne spori da je Nautilus vrhunski sat.

Last edited:
Recimo...

Marinus_GMT_teaser.jpg

MÜHLE
Marinus GMT M1-28-53-KB

M%25C3%259CHLE%2BGLASH%25C3%259CTTE%2BMarinus%2BGMT%2B03.jpg

16599_m1-28-53-kb_ULP-182995%20%2810%29.JPG_4.jpg

Pa mozda i...

1021578-1283193.jpg

ALPINA EXTREME DIVER 1000 METER

1021578-1316733.jpg

Ili...

MSCPVDA.jpg

Nauticfish MSC A-Grade PVD Automatic 2000M Dive Watch

MSCA.jpg

Kao i ...

maxresdefault.jpg

JEANRICHARD+Aquascope+JAPAN+03.jpg

Kod ovog drugog plavca ima i neka prica...

JEANRICHARD+Aquascope+JAPAN+04.jpg

U cast i slavu 150 godina diplomatskih odnosa Swiss-Japan. A koji datira jos od "Edo" perioda 1602-1868, kada se Japan malo otvorio prema zapadnoj ne-civilizaciji.;) Trgovinska razmena-odnosi... Svica je od 1864 pocela da zasipa Japan svojim satovima, a to traje i danas, uprkos... Bla, bla, bla...

Cifer sa otiska cuvenog dela, jos cuvenijeg Katsushika Hokusai-ja (1760-1849).

The great wave off Kanagawa

Hokusai.jpg

Ajd... pa javi, sta god odlucio.

Pozz

Mada bi retko ko imao nesto protiv ...

Oris-Aquis-Depth-Gauge-gear-patrol-full.jpg

Oris Aquis Depth Gauge

ORIS-Aquis-Depth-GAUGE-03-1.jpg

Kod skoro svih predlozenih, uz malo srece, uporedjivanja cena (cenkanja gde to moze), mogao bi i neki evric da ustedis.

Last edited by a moderator:
Hvala na Hokusaievom talasu :thumbup:....jedna od omiljenih mojih grafika, jos ovako na satu...to moram pogledati. Taj sat u nekom trenutku moram uzeti. Sad bi vise neki all around sat, koji mogu da nosim i malo kad se sredim. ali ovaj kao diver, odlican :adore:
Sto se tice speedy-ja...svakako da mi je jasno da je za koplje bolji od ostalih koje sam naveo...ali nazalost nisam siguran da bih trenutno toliko dao. Imam neke druge planove / obaveze ove godine pa ne bih bas da se bahatim na sat. Polovan ne bih, hocu u AD-u nov da kupim, kako bih pored sata, imao i dozivljaj kupovine za ovaj rodj. Naravno ako je nov, teze cu ga i prodati, pa ce i ostati u kolekciji.
A ne bih da krenem sa wishlistom Nautilusa, Royal Oak-a, El Primera, Calatrave, Uhrwerka i ostalih....u zivotu bih samo za satove radio i opet bi mi falilo :lol:....
Otici cu ovih dana malo i po nasim AD-ima pa da vidim neke od ovih i uzivo, sem LLD-a nazalost :(, pa javljam utiske.
U medjuvremenu, ako se neko seti jos necega, zahvalan sam unapred...:thumbup:

Bio sam u S&L-u i u Absolut Time-u u Knezu. Uzivo kad sam video satove, malo se situacija promenila i zapalo mi je i nesto drugo za oko ;). Raspitacu se jos ove nedelje pa javljam sta sam i kako resio.

Naravno, cene ne komentarisem kod lokalnih AD-eva :nono:...dodati na preporucene retail (kod Breitlinga na sajtu npr postoje) cene proizvodjaca toliki rabat je neozbiljno...ako govorimo o Srbiji, da je u pitanju centar Londona sa tim troskovima showroom-a onda ok ;)

Back