Pomoć pri izboru

Pozdrav i dobrodošao na forum.

Što se tiče ovog statusa pošiljke, to ume da se desi jer neke poštanske službe registruju samo pojedine etape u putovanju. Na primer, moguće je da je tvoja pošiljka u skladištu nekog aerodroma, naročito ako je potrebno više letova da bi stigla do beogradskog aerodroma, odnosno carine. Ume da se desi da ako npr. poručiš nešto iz Kine, vazdušna pošta ide trasom koju opisujem sledećim obrascem: Kineski grad 1 - Kineski grad 2 - Kineski grad 3 (koji ima direktnu vezu sa Evropom) - Evropski grad 1 - Beograd.

Hvala, sad mi je jasnije. Skeptican sam nisam imao iskustva u kupovini sa istocnih trzista. Verovatno cu biti mirniji kad ga ugledam negde gde mogu da ga pratim, pa makar i potrajalo duze. Ali nestrpljenje je prisutno, svakako. Verujem da svi to vec znate :)

[FONT=wf_segoe-ui_normal, Segoe UI, Segoe WP, Tahoma, Arial, sans-serif, serif, EmojiFont]Pozdrav svima na forumu. Registrovao sam se kako bih se posavetovao sa iskusnijima oko kupovine sata pošto sam nemam puno iksustva po tom pitanju. Ugledao sam ovu temu, pa rekoh da ne otvaram bez potrebe novu kada već ova postoji. Suzio sam svoj izbor na neka tri-četiri sata, ali nisam iskreno siguran koji da uzmem.

[/FONT]https://bomar.rs/zeppelin-100-jahre-zeppelin-7644-2
https://bomar.rs/citizen-sport-ca4210-16e
https://bomar.rs/swiss-military-chtono-classic-6-430804001
FESTINA F16975/3 - FESTINA - Brendovi - najbolje cene - satovi prodaja

[FONT=wf_segoe-ui_normal, Segoe UI, Segoe WP, Tahoma, Arial, sans-serif, serif, EmojiFont]Kod drugara sam video ovaj Festina sat ili baš sličan njemu i dopao mi se njegov izgled. On je zadovoljan sa njim, a ja dok sam razgledao zapazio sam još neke pa sada nisam siguran koji mi je najbolja opcija. Od ovih me najviše privlači ovaj treći i uživo mi je delovao jako lepo. Sa druge strane, ni ostali modeli nisu daleko, pa ne mogu da se odlučim. Prednost sam dao kožnim narukvicama pošto mi lepše izgledaju, a za početak ne bih išao preko nekih 25-26k RSD. Ako neko ima bolji predlog od ova četiri...

Hvala unapred.:-)

P.S. Linkove od ovog Bomara sam stavio jer sam u toj radnji video satove, a Festinu nemaju. Nisam tražio po stranim sajtovima.
[/FONT]

Evo malu update, sto se tice moje porudzbine, cisto ako nekog zanima kako su stvari funkcionisale u mom slucaju. Naime, sat je porucen 11.2., posle nedelju dana 18.2 dobijem mail od Creationa da je sat shipped i daju mi tracking broj koji je ukazivao da je poslat preko Singpost-a, medjutim sata nigde. 27.2 izgubim vec strpljenje i kontaktiram Singpost, gde mi oni kazu da po tom broju nemaju posiljku nigde u sistemu i da ako imam dostavim im dokument o predaji posiljke kuriru, koji ja naravno nemam. Kontaktiram Creation sa molbom da mi dostave taj dokument, ali od njih dobijem samo uveravanje da ce sat stici i da ne brinem. Sve se ovo desava 27. i 28. 2. Bar odgovaraju na mailove brzo ako nista drugo.
1.3. mi se javi neko iz Singposta da je moja posiljka primljena ujutro i da je na putu direktno za Beograd i da ce stici za otprilike 8-14 radnih dana. Danas 12ti dan vec me hvatala panika da opet nesto ne valja, refresujem sto puta dnevno sajt poste, pa pocnem da smisljam mail Singpostu, kad ono sat na carini od pre jedno sat vremena. Sad vec razmisljam zakacice me vikend, nema ga do ponedeljka, tj. ako prodjem bez carine :)

Evo malu update, sto se tice moje porudzbine, cisto ako nekog zanima kako su stvari funkcionisale u mom slucaju. Naime, sat je porucen 11.2., posle nedelju dana 18.2 dobijem mail od Creationa da je sat shipped i daju mi tracking broj koji je ukazivao da je poslat preko Singpost-a, medjutim sata nigde. 27.2 izgubim vec strpljenje i kontaktiram Singpost, gde mi oni kazu da po tom broju nemaju posiljku nigde u sistemu i da ako imam dostavim im dokument o predaji posiljke kuriru, koji ja naravno nemam. Kontaktiram Creation sa molbom da mi dostave taj dokument, ali od njih dobijem samo uveravanje da ce sat stici i da ne brinem. Sve se ovo desava 27. i 28. 2. Bar odgovaraju na mailove brzo ako nista drugo.
1.3. mi se javi neko iz Singposta da je moja posiljka primljena ujutro i da je na putu direktno za Beograd i da ce stici za otprilike 8-14 radnih dana. Danas 12ti dan vec me hvatala panika da opet nesto ne valja, refresujem sto puta dnevno sajt poste, pa pocnem da smisljam mail Singpostu, kad ono sat na carini od pre jedno sat vremena. Sad vec razmisljam zakacice me vikend, nema ga do ponedeljka, tj. ako prodjem bez carine :)

Ти баш чекаш ја поручио 20.2., послали га тек 6.3. стиго 13.3. Исто сам контактирао Сингпост.
14 дана од нарџбе док пошиљка није кренула за Србију.

Ako moze mala pomoc od nekoga ko je imao iskustva sa carinom. Kao sto sam napisao od petka ujutro mi stoji status Za carinu, bez ikakvih daljih promena. Pa, da li da cekam i dalje ili sta?

Attachments

• Screenshot_2018-03-20-14-12-56.png
    Screenshot_2018-03-20-14-12-56.png
    138.1 KB · Views: 151
Cekaj,
meni je poslednji put kad sam porucivao, pre jedno dve tri nedelje stajao na carini 7 dana.

Nista neuobicajeno.

Ja mislim da ga jos nisu poslali na carinu. Samo je obelezen da treba da ide na carinu. To i dalje ne znaci da ce ti i obracunati dazbine.

Ostaje ti samo da cekas kao sto kolega kaze :)

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Ja mislim da ga jos nisu poslali na carinu. Samo je obelezen da treba da ide na carinu. To i dalje ne znaci da ce ti i obracunati dazbine.

Ostaje ti samo da cekas kao sto kolega kaze :)

Koja je vrednost?

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Cena je bila 150e, na dobrom popustu. Pa se sad bojim da ako krenu da ga carine naci ce ga skuplje, a sa druge strane mozda ima sanse da prodje bez carine. Ako ih budem kontaktirao uprskacu :)

Cena je bila 150e, na dobrom popustu. Pa se sad bojim da ako krenu da ga carine naci ce ga skuplje, a sa druge strane mozda ima sanse da prodje bez carine. Ako ih budem kontaktirao uprskacu :)
Huh lutrija. Ja obicno trazim da napisu manju vrednost ili kao poklon.

Evo pretpostavljam da je sutra dan D, konacno :) Moze li neko da pretpostavi po statusu da li mi je naplacena carina i pdv ili sam se provukao, cisto da se pripremim finansijski i psihicki :)

Attachments

• Screenshot_2018-03-29-17-31-47.png
    Screenshot_2018-03-29-17-31-47.png
    113.8 KB · Views: 155
Ja ne znam kako je u Srbiji, ovde u Danskoj te informisu pismom koliko treba da platis. Ako kazes da onda platis mogu da ti skinu sa racuna odmah ako kazes ne onda zadrze posiljku ili je vrate nazad ili je uniste crveni krst itd. Trebalo bi da je isti mehanizam.

Nema sanse da znas dok postar ne dodje :). Ako te ne nadje ostavice ono zuto papirce i tu bi trebalo da pise ako ima nesto da se plati.

Evo pretpostavljam da je sutra dan D, konacno :) Moze li neko da pretpostavi po statusu da li mi je naplacena carina i pdv ili sam se provukao, cisto da se pripremim finansijski i psihicki :)

Najverovatnije ti neće ništa naplatiti. ;)

Ovako izgleda status pošiljke kada ti naplate carinu, inače u pitanju je bio Casio od 20$ i carina je bila simbolična...

posiljka.jpg

Back