Pomoc pri kupovini Jacques Lemans Format Automatic 1-1477 misljenje

Dzigilibonglica

New member
Pozdrav svima,
nov sam na forumu, saznao za forum preko magazina,

i od tada sam fasciniran satovima, posebno mehaničkim satovima sa automatskim mehanizmima.

Elem sat bi trebalo da bude lep, a da sam svestan da ga nosim(znači osećam ga na ruci kako se navija kad ga nosim)...

Nemam nešto mnogo love, rešio sam da kupim jedan jeftiniji kvarcni (festinu) za svaki dan i jedan koji bi bio moj mezimac za specijalne prilike...

Sticajem okolnosti vidim ovaj model danas u jednoj zlatari u NS:

http://www.jacques-lemans.bg/view_watch.php?vid=1

Automatic, tanak, nije nesto mnogo težak, cuje se ono sitno tic,tic,tic,tic...dok radi, ja se raspametio.

Uživo je veći, izgleda lepo, ima i u klasičnoj boji čelika-varijanti, a i cena je oko 300eura.

Sad konkretno pitanje:
Da li je to dobar sat, kakav se tu koristi mehanizam, i vaši utisci sa konkretnom markom(pouzdanost, kvalitet...utisci tipa šta će drugi misliti o mom satu me ne interesuju, bitno da je dobar)

Shoot!

Pozdrav

Ovaj sat koristi Miyota(Citizen) 8N24 automatik. Mehanizam je ok(ništa posebno....skeletizovana verzija Miyota 8215). Cijena 300 eura...tu bi se dalo svašta naći,npr. Seiko,Orient,Aristo(Flieger 3H114 sa ETA 2824-2 automatskim mehanizmom ali se može naručiti samo preko neta)!!! Radije bih izabrao ove marke nego JL mada je na tebi da odlučiš!

@HADzI DALIBOR:
Hvala na odgovoru. U ovoj varijanti zlatne boje malo izgleda previse ozbiljno, pa je to jedini argument protiv kupovine ovog sata.

Inace u BG-u (gde sam inace) svi ti automatici koje sam vidjao po radnjama su prilicno debeli, a ovaj me zadivio sto je tanak i lak, pa sam i pretpostavljao da je japanac unutra.
Zanimljiv je sat skroz...

Pogledacu i ove marke sto si naveo, mozda tu bude pogodak.

Hvala jos jednom i pozdrav!

Back