Re: Pomoć u odabiru
Pozdrav svima!
Da ne bih otvarao novu temu, s obzirom na to da je problematika prilicno slicna, nastavicu se ovde. Elem, pred kupovinom sa svog prvog dress sata, a ujedno i prvog mehanickog sata.
Posedujem jedan G-schock koji mi je sportsko-radni i Edifice 527D koji je za posao i svecanije prilike. Sad bih da uzmem jedan pravi vecernji ili kako ja to volim da kazem, blagdasnji sat

Dakle situacija je sledeca:
- budzet do 500e
- mehanicki (bilo navijac bilo automatik)
- safirno staklo
- jos uvek sam mlad, tako da sebi mogu dopustiti malo neozbiljnosti u ozbiljnom satu, znaci jos neka komplikacija je dobrodosla

Citajuci forum, shvatio sam da do 500e nema bas previse izbora, ali ipak moze da se nadje nesto sto zadovoljava moje kriterijume. Ono na sta sam ja sveo izbor je:
Tissot Heritage Visodate Mens Watch T019.430.16.051.01 - Ozbiljan sat proverenog proizvodjaca. Zadovoljava vise-manje sve kriterijume, sem sto mi je prejednostavan i manje lep od konkurencije. Nisam ga video uzivo.
Hamilton Classic Jazzmaster Day Date 40MM Mens H32505731 - Luxury Of Watches - isto kao predhodni
MARINE CHRONOMETER II Roman - Marine Watch - Steinhart Watches - Ubedljivo najlepsi od svih. O Steinhartu su uglavnom pozitivne kriteke, stariji ali preveren mehanizam. Jedini problem sto je ovaj sat 44m x 14.2m i bojim se da ce na mojih 17.5mm zgloba izgledati preveliko

Ima li ga neko sa foruma, da mogu uzivo pogledati?
MARINE 38 - Marine Watch - Steinhart Watches - alternativa prethodnom, ali manje lep. Posle recenzije Krstina, deluje da sa svojih 38mm nije premali.
Strela Chronograph Nr. 1254 | Poljot 24 - deluje lepo, mozda malo previse saren, preveren 3133 mehanizan, 38mm mozda premalo.
POLJOT International 3133-1940211 Poljot-International - Satovi - Vitanov Beograd - deluje lepo, preveren 3133 mehanizan, 38mm, otici cu ovih dana da pogledam.
Dakle, najblizi sam kupovini poslednjeg navedenog ili nekog Steinharta. Jako bih voleo pogledati Marine Chronometer uzivo. Druga stvar je sto sam dosta cita o ruskim 3133 mehaniznima i koliko sam shvatio vise se ne proizvode, sto znaci da ce biti samo skuplji. A nekako sam stekao utisak da je to legendarni mehanizan, radni konj, i da bi bilo lepo imati jednog u posedu.
Shvatam da sam mozda malo i komplikovan, ali eto, podelih svoje dileme sa vama.
Ako neko ima bilo kakav konstruktivan savet ili misljenje o pomenutim modelima, rad sam cuti.
Hvala!
P.S. kako da umesto linka stoji tekst koji ja zelim a da link ipak vodi na odredjenu adresu?