Popravka Rolex-a

grenendal

New member
Pozdrav svima,

Zelim da popravim Rolex Datejust, problem je u tome sto je usla voda u njega, cale ga je nosio i bice da nije zatvorio krunicu prilikom promene datuma, a bice i da je otkinuta, ili skinuta...?

Do sada su mi u ponekim servisima trazili bas dosta novca, i to cak daleko vise kod nas nego u Svajcarskoj.
Da li imate ideju gde bi mogao da odnesem sat na pristojnu procenu, jer zaista nemam predstavu koliko to realno moze da kosta.

Takodje me zanima koji je mehanizam u njemu, jer na internetu nisam uspeo da pronadjem isti model.

Unapred puno hvala na pomoci.

Evo nekoliko slicica sata
Picture 031.jpgPicture 033.jpgPicture 011.jpg

Popravku radi samo kod, Petrovića. Skupo će te koštati, naravno ali kod njega dobijaš orginalne delove. Da budem iskren sa tobom, drugi časovničari nemaju sve delove pa će neke i sami praviti i tako papreno naplatiti.
Verovatno je model sata iz kasnih osamdesetih godina sa mehanizmom 3135.

31 rubin, 50 časovna rezervna snaga.
Petrovića ul. Uskokočka 7.

Opet, ovo su samo moje predpostavke, ne drži me za reč! :yes4:

mali off topic

ovo je drugi rolex datejust (prvi je zenski model) koji vidim da na zadnjem poklopcu nema nista, ni serijskog broja, ni logoa, ni oznake modela... jel to tako treba?

Pre 10-ak godina ga je brat odneo u Svajcarskoj na servis, pa mu je receno da ce sat zavrsiti ispod cekica a on sa kaznom ukoliko je rec o falsifikatu, tako da verovatno tako treba ;)

Kako mislite nema nista ,osim milgaussa i deep-sea oyster kolekcija ima glatku poledjinu.

ma, ne sumnjam ja u pricu, jer i onaj prvi sto sam pomenuo 15 godina se servisira kod petrovica, i sigurno je original, ali mi tim pre nije jasno ovo?

ma, ne sumnjam ja u pricu, jer i onaj prvi sto sam pomenuo 15 godina se servisira kod petrovica, i sigurno je original, ali mi tim pre nije jasno ovo?

Ne znam Simo šta, prazna poleđina ili? Nekada su se pravili satovi potpisani serijom ili samo logo brenda samo u ciferu sata, imaš primere Longinesa, Breitlinga, MontBlanc, IWC-a.....naročito u godinama 60-80-tim.

da, prazna polezdjina mi nije jasna... ok, kazes imali su logo ili serijski broj, ali nesto su imali, a ovo izgleda kao zamenski poklopac...

Nisam hteo sam sebe da citiram ,rolex oyster serija uglavnom nema nista na poledjini osim onih modela koje sam naveo i nekad sea-dwilera.Svi ostali su glatki.

ok,tnx, primljeno k znanju :), nemam nikakva iskustva s rolexima... a gde onda pise serijski broj? negde na kucistu ili na masini...? pretpostavljam da mora da ima serijski broj?

Na kucistu ,ispod narukvice zato je malo problematicno ukoliko se odlucite da ga nosite na nekoj kozoj narukvici ,moze broj da smeta.

Imas interesantan sajt sa razlicitim informacijama o Rolexu ovde, posebno imas ov sa serijskim brojevima pa i po godina proizvodnje.

Last edited by a moderator:
Back