Predlozi za kupovinu sata u svim cenovnim rangovima

Dobrdošla!

Kod Zeppelina nisi detaljnije specificirala model, jer je LZ 127 oznaka cele linije Count Zeppelin.
Bez obzira na to, svi navedeni brendovi, znaju da naprave vrlo solidne satove, koji sasvim opravdavaju cenovni razred u kome su svrstani.
Zajednička osobina, kod svih je to, što ih pokreću japanski Miyota mehanizmi, koji su pod krovom Citizena. Ovde može biti izuzetak Count Zeppelin, jer neke satove pokreću švajcarsko zanovani kalibri, koji se ne proizvode u Švajcarskoj, nego u Tajlandu a neke pokreće pomenuta Miyota.
Izbor bi ograničio na oba Citizena. Daleko najveće ime među izabranim satovima, tradicionalan časovničarski subjekat, koji je najveštiji u izradi od svih napomenutih. Oba sata pokreće Eco Drive B620 mehanizam, koji je u svom razredu veoma dobar.

7045 je atraktivan i deluje upečatljivo. Ali baš ono, što ga čini tako privlačnim, predstavlja moguću zamku. Prevučen je crnim slojem (takozvana Gunmetal) obrada, koja se u neželjenom fizičkom kontaktu može oštetiti i počne, da se ljušti. Erozija je vidljiva i sve zajedno deluje prilično ružno. Takav sat se mora vrlo pažljivo nositi, jer takav sloj u tom cenovnom razredu predstavlja samo ukras.

740 je, što se toga tiče bolji izbor. Izgled je malo pokupio od Tag Heur Carrera ali ništa strašno.

U svakom slučaju, ni sa jednim nećeš potpuno pogrešiti. Verujem, da će partneru biti najdraže, da nosi sat, jer si mu ga ti odabrala.

Last edited:
Hvala puno na detaljnom pojasnjenju.
Mnogo su mi se dopali Skagen satovi, ali mozda je ipak bolje da uzmem provereno.
Divni ste, velikiii pozdrav😊

Drustvo, pozdrav!

Treba mi pomoc oko izbora sata,u pitanju su dress satovi, cenovnog ranga do/oko 1000e. Video sam par modela koji su mi zapali za oko, u pitanju su Tissot Visodate,Tissot Le Locle i Frederique Constant. Jos par nekih uslova su, da je sat nov, da sat nije veceg precnika od 40 do 42mm. Takodje, rad sam da cujem i neke vase predloge.

Evo kako gore pomenuti satovi izgledaju:

https://bomar.rs/tissot-le-locle-t0064071603300

https://bomar.rs/tissot-heritage-visodate-t0194301605101

https://www.zlatara.net/satovi/satovi-1841

Ako gledas kod nas da kupis nov mozes isto da pogledas Longines. Ako imas nacina da kupis od preko, ubacio bih na spisak i Nomos

Sent from my iPhone using Tapatalk

U tom rangu nije lose razmotriti i Hamitona. Eventualno neki high end Seiko Presage, npr SARX055 ili neki iz sharp edges kolekcije, ima ih u raznim bojama.

Hvala na predlozima, upravo su dva Hamiltona upala u razmatranje tako da ne znam sta da radim.:lol:

Evo pomenutih satova..

IMG-3902.jpgIMG-3905.jpg

Ja bih plavi :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Niste prvi :) cak je i komentar prodavca da se ljudi odlucuju za Liberty(plavi) i deo familije kaze plavi.Problem je sto ne mogu da sagledam sve i samo mi iskacu novi modeli a bio sam siguran da uzimam Frederique Constant :huh:

Plavi!!!!!
Mada za dress sat ide vise neka dimenzija 38-40mm

:D

Ukratko pokusavam da provucem sat koji se moze nositi i za formalne i manje formalne prilike.Da ne bude da ga nosim samo kad imam "leptir masnu", a ovaj plavi Hamilton je upravo to samo mozda malo iskace sa gabaritima.Onaj drugi Hamilton je cetrdesetica, ali mislim da nije to to, sto hocu. :rolleyes:

Steta sto nema kod nas al Nomos, Stowa, taj njihov Bauhaus dizajn bi ti se mozda dopali. Dobro pregledaj, Hamilton jeste pun pogodak. Mene licno malo brine dimenzija. Al tvoj izbor.

Steta sto nema kod nas al Nomos, Stowa, taj njihov Bauhaus dizajn bi ti se mozda dopali. Dobro pregledaj, Hamilton jeste pun pogodak. Mene licno malo brine dimenzija. Al tvoj izbor.

Video sam ih malopre dospadljivi su, ali koliko sam mogao da primetim sve je ozbiljno preko mog budzeta.Ovde jedini takmac koji vidim Hamiltonu jeste Longines ako moze da se spakuje u taj budzet,sto cisto sumnjam.

Izmedju ta dva hamiltona - plavi. Open heart satovi su po meni gimmick. Nesto sto te privuce i deluje super cool ali vrlo brzo popusta i postaje smor. Makar je meni tako bilo.

Ako si i dalje u fazi otkrivanja brendova i modela, bolje sacekaj. Nemoj da kupujes dok nisi svestan cega sve ima. Da ne dodjes u situaciju da kupis nesto pa ti se zgadi kad vidis da je imalo nesto sto ti vise odgovara.

I preporucujem kupovinu modela sa metalnom narukvicom. Lako mozes posle staviti bilo koji kozni kais kad imas fabricku narukvicu, a kupovina posebne narukvice je obicno skupa zezancija.

Last edited:
Izmedju ta dva hamiltona - plavi. Open heart satovi su po meni gimmick. Nesto sto te privuce i deluje super cool ali vrlo brzo popusta i postaje smor. Makar je meni tako bilo.

Ako si i dalje u fazi otkrivanja brendova i modela, bolje sacekaj. Nemoj da kupujes dok nisi svestan cega sve ima. Da ne dodjes u situaciju da kupis nesto pa ti se zgadi kad vidis da je imalo nesto sto ti vise odgovara.

I preporucujem kupovinu modela sa metalnom narukvicom. Lako mozes posle staviti bilo koji kozni kais kad imas fabricku narukvicu, a kupovina posebne narukvice je obicno skupa zezancija.

Slazem se u potpunosti sa komentarom, pogotovu u delu u vezi sa open heart varijantom. Jos malo cu razmisliti i pogledati da li ima nesto zanimljivo. Jedino je sigurno sto se narukvice tice, da to bude kozni kais, mada razumem logiku kupovine metalne narukvice, samo je pitanje da li cu naci tako nesto sto mi se svidja.Konkretno ovaj Hamilton nemaju sa metalnom narukvicom.

U svakom slucaju, hvala svima na sugestijama i predlozima, kada se budem ponovio, to cu obznaniti na temi.:cool:

Hamilton nudi vecinu modela i na metalnoj narukvici. Makar ono sto sam gledao iz Viewmaster, Jazzmaster i Intramatic kolekcija je imalo i na metalnoj. Cak i ako nemaju ni u jednoj radnji u Srbiji, moze da se poruci iz fabrike pa da se ceka. Ja sam skoro cekao mog Hamilton Pandu 3 meseca da se uveze...bas puno, ali sta da se radi :/

Hamilton nudi vecinu modela i na metalnoj narukvici. Makar ono sto sam gledao iz Viewmaster, Jazzmaster i Intramatic kolekcija je imalo i na metalnoj. Cak i ako nemaju ni u jednoj radnji u Srbiji, moze da se poruci iz fabrike pa da se ceka. Ja sam skoro cekao mog Hamilton Pandu 3 meseca da se uveze...bas puno, ali sta da se radi :/

E to je ljubav, svaka cast! Liberty nema sa metalnom narukvicom barem ne kod nas.

Imam jos jedno pitanje/nedoumicu? Ovaj plavi Hamilton ili Certina Ds-1 Powermatic? U smislu kvaliteta ili je sve to tu negde. Ona je nesto manja od Hamiltona kako u precniku tako i u debljini samog kucista pa mi tako deluje i elegantnija od gore navedenog sata.

I meni se taj mnogo sviđa, a i ovaj, praktično su isti samo sto ne pise cena.
20144655f81fb20f99cbacb8f4e1249f.png

Back