milan zmaj
New member
Dobro dosao!!
Malo sam zakasnio sa dobrodoslicom!

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Malo sam zakasnio sa dobrodoslicom!

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Auuu, imaš ti toga podosta, svaka čast!
wow, 150 komada. Ma bitno je da ne preteruješ.Hvala Vladane, imam ih dosta i imam baš dobre modele ali ne vidi se ovde, ovo je arhivska slika nažalost sa nekog početka, mislim da sam prebacio 150 komada sigurno. Lep hobi za istinske ljubitelje automobila.
Nego Vladane, ćemo neko okupljanje forumsko da uradimo kao nekad, ti si par puta pravio priču i bio dobar odziv.
Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk
Hvala na kratkom ali sadržajnom objašnjenju.Radio amater sam. Licenciran,sto znaci da imam svoj medjunarodni pozivni znak i mogucnost da radim na svim frekvencijama, sa A klasom,koja je ujedno i najvisa.Postoje jos i C,B itd. To mi daje mogucnost da imam i svoje radio stanice.koje mogu biti rucne (koje ja imam), mobilne ili stacionarne. Stanice bi trebale da budu registrovane u RATEL i uz njihovu pisanu dozvolu mogi ih nositi sa sobom ili koristiti u vozilu ili u kuci. To isto vazi i za antene,ako ih neko poseduje.
Postoji i takozvana civilna radio mreza za koju ne treba dozvola,tj licenca,ali je ogranicena frekvencijom i snagom uredjaja.koja ne sme biti veca od 0.5 W. Ono koji imaju licencu nemaju ogranicenja u snazi uredjaja.
Ne skupljam ih ja,imam 4,s tim sto jedna ide u prodaju.Ove tri su sasvim dosta.
Koga vise interesuje,pogotovo civilna radio mreza,mogu ga uputiti na Telegram grupu, gde ima puno informacija.
Lep hobi za mirnodopske uslove i koristan u ratno vreme,kao kada je bilo bombardobvanje,kada su radio amateri dali veliku doprinos u upozoravanju gradjanstva.