Preporučite film / Poslednji film koji ste pogledali

Odgledao sam nekoliko dokumentaraca na temu uništavanja pčela tj. izumiranja pčela koje se dešava zadnjih nekoliko godina i ne znam da li je ovo najbolji dokumentarac ali ga iskreno preporučujem. Ko pogleda ovaj dokumentarac može naučiti neke osnovne principe na kojima se zasniva pčelinja zajednica, kao i neke od razloga zašto pčele izumiru (postoje delovi sveta gde pčela više nema). Ukratko je uporedno prikazan američki industrijski način pčelarenja koji je poguban po pčele i jedan negramziv, ljudski, odnos prema pčelama u ovom slučaju stari pčelar sa,čini mi se, Alpa koji drži pčele onako kako je to i njegov deda radio. Ovo nije film koji je namenjen samo pčelarima, može ga pogledati svako i shvatiti suštinu. Svako ko ima naviku da pogleda nešto na recimo Animal planet-u naučiće nešto iz ovog filma.
1.jpg
http://www.imdb.com/title/tt2263058/

Last edited:
Odgledao ovaj brazilski film, nije uopste los.
Elitne jedinica (2007) - IMDb

Ovo je onaj trenutak kad shvatiš da pored Holivudskih gluposti postoje filmovi koji nešto i vrede, takav sam osećaj imao kad sam odgledao prvi brazilski film, to je bio Grad bogova

Grad bogova (2002) - IMDb

pa onda Tropa de elite 1/2

pa malo meksičkog filma:

Pasji život (2000) - IMDb

pa argentinskog

Divlje stvari (2014) - IMDb

pa slična tema kao Grad bogova ali italijanski film:

Gormora (2008) - IMDb

pa malo kineskih filmova, ovo je po meni najbolji kineski film koji sam gledao, Infernal affairs trilogija, original po kojem je snimljen američki Departed

Pakleni poslovi (2002) - IMDb
Mou gaan dou II (2003) - IMDb
Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan (2003) - IMDb

pa još zanimljivih kineskih naslova

Stari momak (2003) - IMDb
Težak dan (2014) - IMDb

pa francuski
Mržnja (1995) - IMDb

nemački:
Eksperiment (2001) - IMDb
Die Welle (2008) - IMDb

turski (komedija, ima 5 delova)