Prinove u kolekciji

Nove urban safari automatic tune su koliko sam video 43,8mm prečnika. I shroud je valjda ceracoated. Malo su om jače cene, nešto oko 600€ za sat sa 4r36, što me možda mnogo, ali su predivni satovi.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
bbe3e27f771a792e32cf100d47ffb17f.jpg

Last edited:
Napokon stigao PADI iz Japana. Kod mene je manje od sat vremena, ali neki prvi utisci su da je prelep i da mi bolje lezi od Samuraja. Talasi na ciferu su suptilni i pod sobnim osvetljenjem i pod nekim uglovima se jedva vide. Tek izbliza ili kad ih pogodi jace svetlo pod odredjenim uglom se vide sa svim detaljima. Dosta su drugacije uradjeni u poredjenju sa "save the ocean" ili "great white" modelima. Crveni detalji su mi kljucni u razbijanju plavetnila, mnogo je dinamicniji izgled sa njima. Lume je fenomenalan. Osim sto je dosta jak, zanimljivo je sto su pomesali zelenu i plavu boju. Bezel insert je sjajniji od nekih keramickih, bukvalno moze da se ogleda u njemu. Kuciste je mnogo "prefinjenije" uradjeno od Samuraja i ostalih Seiko divera. Ima elegantne ispolirane linije koje naglasavaju liniju kucista i dodaju neku elegantniju notu. Za razliku od njega, Samuraj izgleda kao tenk (sto je isto zanimljivo na svoj nacin). Kod PADI-ja je i Seiko "raketa" skroz zanimljiva sa crvenom kazaljkom :)

Negativne strane su za sada to sto je kais predugacak (vidi se i na slici) i sto je krunica malo teza za usrafljivanje i uopste za operisanje nego kod Samuraja. Njegova je veca i nekako narezana tako da se odlicno hvata.

Evo par fotki telefonom, pa cu za vikend uslikati malo bolje.

View attachment 148805
View attachment 148808

View attachment 148807
Čestitam!!! :congrats:

Da li ima manjih beba tuna? To je preveliko da bih nosio?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Nema. Jeste dijametralno suprotan naziv u odnosu na veličinu, ali meni stoji savršeno, jer mi je zglob širok 23 cm, tako da mi je taman ova veličina kućišta od 47 mm. :thumbsup:

@bancika čestitam prelep Kako si prosao sa carinom ?

hvala! Sa carinom ne bas sjajno. Izaslo 45% za PDV, carinu i troskove carinjenja. Ako ubacimo tu i transport, tacno iznad 50% vrednosti sata u Japanu. I dalje je za nijansu manje nego sto je onaj polovan na oglasima bio prethodnih nedelja...

Napokon stigao PADI iz Japana. Kod mene je manje od sat vremena, ali neki prvi utisci su da je prelep i da mi bolje lezi od Samuraja. Talasi na ciferu su suptilni i pod sobnim osvetljenjem i pod nekim uglovima se jedva vide. Tek izbliza ili kad ih pogodi jace svetlo pod odredjenim uglom se vide sa svim detaljima. Dosta su drugacije uradjeni u poredjenju sa "save the ocean" ili "great white" modelima. Crveni detalji su mi kljucni u razbijanju plavetnila, mnogo je dinamicniji izgled sa njima. Lume je fenomenalan. Osim sto je dosta jak, zanimljivo je sto su pomesali zelenu i plavu boju. Bezel insert je sjajniji od nekih keramickih, bukvalno moze da se ogleda u njemu. Kuciste je mnogo "prefinjenije" uradjeno od Samuraja i ostalih Seiko divera. Ima elegantne ispolirane linije koje naglasavaju liniju kucista i dodaju neku elegantniju notu. Za razliku od njega, Samuraj izgleda kao tenk (sto je isto zanimljivo na svoj nacin). Kod PADI-ja je i Seiko "raketa" skroz zanimljiva sa crvenom kazaljkom :)

Negativne strane su za sada to sto je kais predugacak (vidi se i na slici) i sto je krunica malo teza za usrafljivanje i uopste za operisanje nego kod Samuraja. Njegova je veca i nekako narezana tako da se odlicno hvata.

Evo par fotki telefonom, pa cu za vikend uslikati malo bolje.

View attachment 148805
View attachment 148808

View attachment 148807
Čestitke na prinovi Bancika!
U zdravlju ga nosio.

Послато са SM-A105FN помоћу Тапатока

Uz tunjevinu ide dobro i neka ronilačka gima. Čestitka!

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

DHL kurir me je obradovao danas

I naravno, još jednom hvala kolegi Therion na dojavi. Prinova je pristigla, evo malo "unboxing" fotki
2605873221ab8a64020d1fba202b8b27.jpg
7422d44130d2429c2fa1f064ee48f6ab.jpg
74028e3341ebc6a29e334ac7112b7d2a.jpg
986b0f25dc83f190389ed44e4aaa4f24.jpg
544b554bbeba77a3b14d81ce2dc3a4db.jpg
a072a9161d65ebe4bd5109329a5c4b65.jpg
15375304b8da9aff2beac8ab7061cea5.jpg
1c4a549db6e628b09a0f18f99036a953.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Back