Prinove u kolekciji

Sdbiba čestitke! U zdravlju ga nosio.

Možda sam ovo već ranije napisao ali bilo bi interesatno da uslikaš sve svoje Seiko satove. Pitanje je da li mogu svi stati u kadar...uključi pejzažno snimanje .:D To bi bila fotka i po.

Kao fan Grand Seiko Snowflake modela, neko vreme vec gledam Seiko Presage Fuyugeshiki model, koji je otprilike Snowflake za sirotinju :) Kod Presage mi se cak i vise svidja kako je uradjena power reserve komplikacija, mada naravno nema tu prefinjenost Grand Seika.

Dvuomio sam se izmedju "power reserve" modela i onog obicnog bez komplikacija koji je klasicniji, tanji i mozda elegantniji, ali ipak mi je "power reserve" legao bolje.

Pre neki dan je ispao dobar popust i uzeo sam ga po ceni koja je bolja od onih koje sam vidjao po evropskim radnjama. Bio je greh propustiti :) Jeste i dalje skuplji od obicnog presage sa onim lepim sunburst efektom, ali je ovaj "winter scenery" dial prelep.

Evo jedne fotke telefonom na brzinu, uslikacu ovih dana neku bolju aparatom pa cu staviti na svojoj stranici sa ostatkom kolekcije.

Nazdravlje

View attachment 145758

Bancika čestitke. Brojčanik izgleda fantastično. U zdravlju ga nosio.

Zanimljiv Komandirac. U zdravlju ga nosio.

Sdbiba čestitke! U zdravlju ga nosio.

Možda sam ovo već ranije napisao ali bilo bi interesatno da uslikaš sve svoje Seiko satove. Pitanje je da li mogu svi stati u kadar...uključi pejzažno snimanje .:D To bi bila fotka i po.
Hvala puno kolega, potrudicu se da uslikam deo kolekcije :)

Kao fan Grand Seiko Snowflake modela, neko vreme vec gledam Seiko Presage Fuyugeshiki model, koji je otprilike Snowflake za sirotinju :) Kod Presage mi se cak i vise svidja kako je uradjena power reserve komplikacija, mada naravno nema tu prefinjenost Grand Seika.

Dvuomio sam se izmedju "power reserve" modela i onog obicnog bez komplikacija koji je klasicniji, tanji i mozda elegantniji, ali ipak mi je "power reserve" legao bolje.

Pre neki dan je ispao dobar popust i uzeo sam ga po ceni koja je bolja od onih koje sam vidjao po evropskim radnjama. Bio je greh propustiti :) Jeste i dalje skuplji od obicnog presage sa onim lepim sunburst efektom, ali je ovaj "winter scenery" dial prelep.

Evo jedne fotke telefonom na brzinu, uslikacu ovih dana neku bolju aparatom pa cu staviti na svojoj stranici sa ostatkom kolekcije.

Nazdravlje

Sjajan! Ja duže vreme razmišljam o SSA303J a kako je prečnik kućišta isti, zanima me da li imate utisak da li deluje manje na ruci ili veće od 42mm ? Čisto vaš subjektivni osećaj.

Precnik je 40.5mm, ali posto nema bezel i brojcanik je svetao, mozda izgleda malo veci od toga. Tome doprinosi i visina od skoro 14.5mm koja je veca od obicnih Presage zbog debljeg mehanizma i power reserve komplikacije. Ali sa druge strane, odlicno naleze na ruku. Lug tu lug je umerenih 47.5mm i narukvica nije predebela i lepo pada uz ruku, tako da ne izgleda preveliko. Sve zajedno...otprilike je utisak da izgleda dosledno svojoj velicini, eventualno malkice veci :)

Evo jos dve slike na kojima se mozda malo bolje vidi kako stoji i kakva je velicina relativno u odnosu na moj zglob (precnika ~17cm). Za sebe ne bih gledao nista vece od ovoga za elegantniji sat, sportske imam i vece.

SAM_8646-Edit.jpg SAM_8691-Edit.jpg

Evo ja nabavih jedan pristojan satic..Mnogo mi se svideo pa sam morao da ga kupim..Ne znam koji je proizvodjac..Jedino sto unutra pise miyota i Japan,i unutra je dobro popunjeno kuciste.Sat je tezi,nije bas lagan..
Evo i slike...Pozzz i srecna slava svima koji slave,pa i meni..

IMG_20191219_115917.jpg

Certina DS-1
e1c3adfb41e52e27aa3814fee6d2147c.jpg
d2183029741d6f7262a3e3a5f3130d32.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Danas stigao Casio Edifice, poklon mom sinu za predstojeće praznike.
Ovaj model mu je duže vreme na listi želja, tako da sam rešio da ga iznenadim.
30232fd810b9384d0f9fcf4c075610d3.jpg
81144a81366b41ec76891622e32f8039.jpg
47fbc2702cb7e0985e6a4dd5de1814e6.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Back